چرخش اتحادیه اروپا به سمت چین در سایه تعرفههای ترامپ

اتحادیه اروپا در پی تصمیم جنجالی «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا، برای اعمال تعرفههای سنگین بر واردات، در چرخشی معنادار بهسمت تقویت روابط تجاری با چین روی آورده تا با پیامدهای ویرانگر این سیاست مقابله کند.
به گزارش پارسینه و به نقل از ایرنا، «اورسولا فوندرلاین» رئیس کمیسیون اروپا، امروز سهشنبه (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) در تماسی تلفنی با نخستوزیر چین «لی چیانگ» به مناسبت پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین دو طرف، درباره وضعیت روابط دوجانبه و مسائل جهانی گفتوگو کرد.
فوندرلاین در این تماس با اشاره به تأثیر مخرب تعرفههای جدید آمریکا بر ثبات اقتصادی جهان، بر ضرورت حفظ یک نظام تجاری قوی و مبتنی بر رقابت عادلانه تأکید کرد. وی خواستار حلوفصل مذاکراتی برای جلوگیری از تشدید تنشهای تجاری و پرهیز از هرگونه اقدام تلافیجویانه شد.
رئیس کمیسیون اروپا همچنین از نقش محوری چین برای جلوگیری از تبعات ناشی از سیاستهای تعرفهای واشنگتن سخن گفت و از توافق اولیه برای ایجاد یک سازوکار مشترک نظارت بر تحولات تجاری در بخشهایی که از مازاد جهانی تولید آسیب دیدهاند، خبر داد.
فوندرلاین در بخش دیگری از گفتوگو، خواستار ایجاد راهکارهای ساختاری برای ایجاد توازن در روابط تجاری دوجانبه و تسهیل دسترسی بیشتر شرکتها، خدمات و محصولات اروپایی به بازار چین شد. در این تماس تلفنی همچنین همکاریهای دوجانبه در حوزه انرژیهای پاک، مقابله با تغییرات اقلیمی و گذار صنعتی مورد بررسی قرار گرفت.
فوندرلاین در پایان گفتوگو نیز با تکرار حمایت اروپا از صلحی عادلانه و پایدار در اوکراین، تأکید کرد که هرگونه راهحل باید با خواست و شرایط تعیینشده از سوی اوکراین همخوان باشد و از چین خواست نقش فعالتری در پیشبرد فرآیند صلح ایفا کند.
بر اساس گزارشها، اجلاس سران اتحادیه اروپا و چین قرار است در ماه ژوئیه در بروکسل برگزار شود. مقامات اروپایی این نشست را فرصتی برای تجدید نظر در روابط تجاری و استراتژیک دو طرف در دوران پساترامپ و تقویت استقلال راهبردی اروپا در برابر فشارهای اقتصادی خارجی قلمداد میکنند.
تماس رئیس کمیسیون اروپا و نخست وزیر چین در شرایطی انجام شده که تعرفههای تنبیهی آمریکا بر کالاهای اروپایی، بازارها را دچار بیثباتی کرده و اتحادیه اروپا را به تکاپو انداخته تا از وابستگی بیشازحد به اقتصاد آمریکا بکاهد. فشارهای داخلی از سوی صنایع بزرگ، بهویژه در حوزه فولاد، خودروسازی و فناوری، بروکسل را به سمت افزایش تعامل با قدرتهای نوظهور و ایجاد موازنه با چین سوق داده است.
ارسال نظر