گوناگون

وجود ۴۰۰ هزار تبعه خارجی بیسواد در کشور

پارسینه: رییس سازمان نهضت سوادآموزی کشور با انتقاد از عدم همکاری صدا و سیما با سازمان نهضت سوادآموزی از وجود 400 هزار تبعه خارجی بیسواد در کشور خبر داد.

علی باقرزاده ، با اشاره به آخرین وضعیت بانک اطلاعات اسمی نهضت سوادآموزی، گفت: تاکنون بیش از یک میلیون و 600 هزار اسامی را تهیه کردیم و مابقی در دست پیگیری است.

وی افزود: تکمیل اطلاعات اسمی بیسوادان برای سازمان نهضت سوادآموزی بسیار حائز اهمیت است و برای تکمیل این بانک اطلاعاتی باید چندین دستگاه با سازمان همکاری کنند که تکلیف این بانک اطلاعات اسمی تا هفته آینده مشخص می‌شود.

باقرزاده با بیان اینکه برنامه نهضت‌ سوادآموزی در گروه سنی 49-10 سال متمرکز شده است، تصریح کرد: بر اساس آمار و سرشماری، 9 میلیون و 700 هزار نفر خود را بیسواد معرفی کرده‌اند که از این تعداد سه میلیون و 456 هزار نفر در گروه سنی 49-10 سال است و سازمان نهضت سوادآموزی مسئول است در طول برنامه پنجم برای باسواد کردن این افراد برنامه‌ریزی کند.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: برای رسیدن به اهداف برنامه باید تمام حاکمیت برای آن تصمیم‌گیری کند؛ ضمن آنکه اعلام اسامی و آدرس افراد به سازمان نهضت سوادآموزی، شرط اول در برنامه‌ریزی برای باسواد کردن این افراد است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر با یک مساله فرهنگی در موضوع بیسوادی مواجهیم؛ تمامی رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی که رهبری این رسانه را موظف به فرهنگ‌سازی کرده باید پار کار بیایند، این در حالی است که پیگیری‌های سازمان نهضت سوادآموزی برای متقاعد کردن مسئولان صدا و سیما جهت تولید برنامه‌های مناسب و فرهنگسازی و بحث‌های کارشناسی به نتیجه مثبت نرسیده است.

به گفته رییس سازمان نهضت ‌سوادآموزی، عامل مهم دیگر در حل معضل بیسوادی جامعه هدف، تامین منابع مالی است، چرا که باسواد کردن یک فرد حتی بیش از یک دانش‌آموز هزینه دارد، چرا که بزرگسالان یادگیری را پشت سر گذاشته‌اند و به دنبال معیشت خانواده هستند، لذا متمرکز کردن این افراد در کلاس‌های آموزشی نهضت سوادآموزی نیازمند مشوق‌ها و الزامات و منابعی است.

باقرزاده تاکید کرد: از سه میلیون و 456 هزار بیسواد شناسایی شده اگر 456 هزار نفر طی دو سال گذشته باسواد شده باشند باید برای سه میلیون نفر باقی مانده منابع مشخص شود، چرا که در حال حاضر برای باسواد کردن افراد به ازای هر فرد، 450 هزار تومان هزینه صرف می‌کنیم.

وی بسته شدن مبادی بیسوادی را یکی از مهم‌ترین فاکتورهای کاهش بیسوادی عنوان کرد و گفت: زمانی که اطلاعات اسمی بیسوادان در اختیار سازمان قرار می‌گیرد، نهضت سوادآموزی تنها در برابر این افراد مسئولیت دارد نه افراد جدیدی که به این مجموعه اضافه می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه برای احصاء درست اطلاعات افراد بیسواد باید روش‌های آمارگیری اصلاح شود، خاطر نشان کرد: آمارگیری که مبتنی بر خوداظهاری باشد، دقیق نیست چرا که افراد در شرایط مختلف اظهارات گوناگونی دارند.

باقرزاده گفت: باید افراد آموزش‌ناپذیر را از اتباع بیگانه جدا کرد؛ چرا که بر اساس آمار منتشر شده، در حال حاضر 400 هزار بیسواد تبعه خارجی در کشور وجود دارد و اگر باسواد کردن این افراد نیز جزو وظایف سازمان نهضت سوادآموزی باشد، باید تکلیف آنها نیز مشخص شود.

رییس سازمان نهضت سوادآموزی با تاکید بر اینکه تعدادی از افراد که از آموزش رسمی بازمی‌مانند، آموزش‌ناپذیر هستند، تصریح کرد: این افراد باید از جمعیت بیسواد جدا شوند تا بتوان برنامه‌ریزی دقیق‌تری برای جامعه هدف که بیسوادان آموزش‌پذیر هستند، انجام داد.

وی با بیان اینکه همکاری دستگاه‌ها برای باسواد کردن افراد بیسواد با سازمان نهضت سوادآموزی بسیار ضعیف است، گفت: در حال حاضر بخش زیادی از بیسوادان کشور کشاورزان هستند و وزارت کشاورزی باید مسئول این افراد باشد. همچنین کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز در قبال افراد بیسواد تحت پوشش مسئول است؛ به نظر می‌رسد هیچ خدمتی بالاتر از باسواد کردن افراد محروم تحت پوشش این کمیته نباشد.

به گفته باقرزاده، همانگونه که سازمان زندان‌ها در باسواد کردن زندانیان بیسواد با سازمان نهضت سوادآموزی همکاری بسیار خوبی دارد، سایر دستگاه‌ها نیز از جمله بهزیستی، کمیته امداد و وزارت کشاورزی نیز باید همکاری‌های مشترک را در دستور کار قرار دهند.

معاون وزیر آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: در آموزش و پرورش و نهضت سوادآموزی هیچ مانعی برای باسواد کردن افراد وجود ندارد.
منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد