گوناگون

خواستگاری یا آشنایی قبل از ازدواج، کدام را می پسندید؟

خواستگاری یا آشنایی قبل از ازدواج، کدام را می پسندید؟

پارسینه: آمار ازدواج در کشور نگران کننده است و نگرانی ها برای کم شدن مداوم آمار ازدواج جدی تر شده است.بسیاری از جامعه شناسان، مشکلات...

پارسینه-گروه اجتماعی: آمار ازدواج در کشور نگران کننده است و نگرانی ها برای کم شدن مداوم آمار ازدواج جدی تر شده است.بسیاری از جامعه شناسان، مشکلات اقتصادی و هزینه های سر سام اور گرفتن جشن عروسی، تهیه مسکن، تهیه جهاز و مهریه های سنگین را دلیل اصلی کاهش ازدواج میان جوانان می دانند.

این گروه معتقدند به دلیل بالا رفتن سطح توقعات و تورم 40 درصدی جوانان تمایلی برای زیر بار مسئویت رفتن ندارد اما عده ای نیز معتقدند برای بسیاری از جوانان همسر ایده آل وجود ندارد و در واقع جوانان ایرانی همسر مورد نظر خود را نمی یابند تا با او ازدواج کنند.



در واقع در دنیای امروز روش سنتی همسریابی در کشور ما که خواستگاری است با توجه به تغییرات جامعه، به تنهایی جواب نمی دهد مگر اینکه به راستی فرهنگ سازی شود و روی این روش تبلیغ شود.

در واقع حتی برنامه های صدا و سیما به عنوان تاثیر گذارترین رسانه جامعه نیز ازدواج های سنتی را تبلیغ نمی کند و به نوعی مروج دوستی های دانشگاهی و آشنایی های غیر سنتی است.

این در حالی است که بنا بر اظهارات محمود گلزاری معاون ساماندهی امور جوانان ، 30 درصد جمعیت کشور را جوانان پانزده تا سی ساله تشکیل می دهند که با افزایش ماهواره ها و فضای مجازی، از فعالیت های اجتماعی در فضای اسلامی ایرانی فاصله گرفته اند.

از سوی دیگر این روزها بازار سایت های همسر یابی اینترنتی و دوستی هایی که پایه و اساس آن از شبکه های اجتماعی شکل می گیرد داغ است .

دوستی هایی که گاه کار را به ازدواج های مجازی می کشاند.ازدواج هایی که آینده آن نامعلوم است هر چند که شاید بسیاری از انها هم موفقیت آمیز باشد اما تجربه چیزی فارغ از این را اثبات کرده است.

البته باید این نکته را هم در نظر داشت که با توجه به شرایط امروز ضرورت بنگاه های اینترنتی و مجازی همسر یابی نیز احساس می شود اما مساله اصلی کنترل انها و جلوگیری از بروز تخلفات است.

سال گذشته بود که وزارت ورزش و جوانان مجوز فعالیت سایت های همسر یابی را صادر کرد تا از این طریق ازدواج ها سامان گیرد.

امینی، مدیرکل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان وقت نیز در رابطه با فعالیت سایت های همسر گزینی اعلام کرد: افرادی که می خواهند در این حوزه فعالیت کنند، ابتدا باید برای دریافت مجوز به دفاتر سازمان نظام روانشناسی و مشاوره مراجعه کرده و پس از گرفتن مجوز از این سازمان به وزارت ورزش و جوانان مراجعه کنند و گفته شد قرار است این مراکز زیر نظر مراکز مشاوره کشور فعالیت کنند.

با این حال این خبر تکذیب شد و فعالیت این سایت ها غیر محجاز اعلام شد اما هر روز سایت جدیدی در این خصوص ظهور می کند که فیلترینک آنها نیز کارساز نیست و کاش مسئولین در وزارت ورزش و جوانان فکری اساسی برای راهنمای مجازی ازدواج می کردند چرا که به نظر می رسد جوانان برای یافتن همسر ایده آل این روزها به نظر مادران بسنده نمی کنند!

ارسال نظر

  • ناشناس

    هر دو مورد مشکل زاست..ولی مساله اصلی بیکاری پسرها و سطح پایین درآمد شاغلین و هزینه های وحشتناکه که این همزمان شده با توقعات بسیار بالای دخترها و مطمئن باشید سال به سال هم بدتر میشه..در ضمن آشنایی در سایتهای تحت نظارت خیلی هم خوبه

  • ناشناس

    آشنایی بیشتر اوقات به ابتذال کشیده میشه و از مسیر اصلی خارج میشه. از طرفی خواستگای هم شانس محدودی برای انتخاب میگذاره. باید دنبال راه سومی بگردیم!

  • بستان ابادي

    اول اشنايي بعد تحقيق دقيق بعد سطح مالي و بعد خواستگاري -بعدش ازدواج بعدش بچه بعدش فرستادن به خانه بخت بعد بچه دار شدن كه بگه بابا بزرگ. بعدش انا الله و انا اليه راجعون .دنيا همينه.ولي در كل اينا عمل اون است كه ما را به كجا ميبرد.

  • صرفا جهت اطلاع

    دختر خوب کم هستش!دختران امروزی خیلی توقع بالای دارن!من که گیج شدم!شوهر پول دار-خوشتیپ-باسواد -بدون جاری و مادر شوهر و خواهر شوهر -خوش اخلاق و بله قربان گو !میخوان ! تازه وقتی چند روز میگذره میبنی اصلا یه جیز دیگس! با کلیپس و کرم و رژ خیلی چیزا زیبا میشن!یه روز صب که از خواب بلند میشی نگاه به زنت میکنی یه دفعه یه هیولا میبینی اخه علتش چون دیگه از ارایش خبری نیست!

  • ناشناس

    بدلیل یشرفت علم تکنولوژی معیار های جوانان با معیار خانواده ها تفاوت پیدا کرده تقریبا خواسته های جوانان مجازی شده و باعث وجود شکاف بین خودشان و خانواده که واقع بین هستن وتجربه زندگی را دارند پدید آمده است

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار