گوناگون

ناگفته‌هایی از وضعیت اسف‌بار انتقال خون تهران

مدیر کل انتقال خون استان تهران گفت: روزانه ۶ هزار درخواست خون در استان تهران داریم اما به علت مشکلات مالی یک چهارم نیروها، انتقال خون را ترک کرده‌اند. مراکز انتقال خون حتی از نظر بهداشتی هم مشکل دارند، برخی مراکز یک روز درمیان کار می‌کنند و برخی نیز تعطیل شده‌اند.

به گزارش فارس‌،فاطمه نادعلی در بازدید رئیس شورای شهر تهران از سازمان انتقال خون تهران گفت: این سازمان در سال 53 راه‌اندازی و در سال 67 از سازمان انتقال خون موجودیت مستقل گرفت اما از سال 90 کاملاً در رکود بدهکاری و مقروض بود. پرسنل این سازمان فقط از روی انسانیت کار می کنند و چیزی نبوده که راضی‌شان کند.

وی ادامه داد: در تهران 12 میلیون نفر ساکن هستند این در حالی است که مراکز انتقال خون تهران ببشتر به صورت ساختمان‌های پیش‌ساخته و کانکس هستند و حتی در غرب تهران مرکزی نداریم و مردم مسافت زیادی را طی می‌کنند تا به مراکز انتقال خون اطراف بروند.

نادعلی گفت:‌فقط سه شهرستان شهریار، شهرقدس و رباط کریم در اطراف تهران مرکز انتقال خون دارند و شهرستانهای دیگر از ما شاکی هستند و به استانداری شکایت کرده‌اند که چرا ما را محروم کرده‌اید.

وی با اشاره به ساختمان وصال که پایگاه مرکزی انتقال خون تهران است گفت: این ساختمان کاخ قوام‌السلطنه بوده که یک سهم آن متعلق به بنیاد مستضعفان است به همین دلیل پیگیر موضوع هستیم رأی آن نیز تائید شده که این یک سهم را خریداری کنیم.

نادعلی ادامه داد: این ساختمان بسیار فرسوده است و امیدواریم با کمک شهرداری بتوانیم آن را مرمت کنیم این در حالی است که سهم استان تهران در اهدای خون کل کشور 18 درصد است و 25 درصد توزیع خون و فراورده‌های خون به بیمارستان‌ها در تهران انجام می‌شود.

مدیر کل انتقال خون استان تهران گفت: 170 بیمارستان در استان تهران و 148 بیمارستان در شهر تهران را تحت پوشش داریم و 6 هزار درخواست به صورت روزانه وجود دارد که مجبور هستیم خدمات وسیعی را ارائه دهیم.

وی ادامه داد:‌ بخشی از پلاسما را باید به خارج از کشور برای تهیه دارو بفرستیم که در سال گذشته 670 هزار واحد خون به آلمان ارسال شد که سهم انتقال خون تهران 130 هزار واحد بوده است.

نادعلی گفت: از سال 82 تا 93 شاهد کاهش نیرو بوده‌ایم به طوری که از 583 نیروی شاغل به 420 نیرو رسیده‌ایم یعنی یک چهارم نیروها سازمان را ترک کردند چرا که در قالب طرح استخدام شده و نتوانسته‌ایم آنها را جذب کنیم.

مدیر کل سازمان انتقال خون تهران گفت:‌ برای بخش‌های فنی نیاز به پزشک داریم که از 86 نفر پزشک در سال 89 به 50 نفر در سال 93 رسیده‌ایم یعنی 40 درصد کسری نیرو داریم و بخش اهدای خون از این کسری آسیب دیده و عمده نارضایتی مردم در این بخش است.

وی تصریح کرد: اکنون 70 نفر سازمان را ترک کرده‌اند و بیشترین ترک از بخش اهدا بوده است چون سختی کار فراوانی دارد.

نادعلی گفت:‌ سال گذشته 450 هزار نفر برای اهدا خون مراجعه کردند که 370 هزار نفر موفق به اهدا شدند. یک میلیون فرآورده‌ خون به بیمارستان‌ها داده‌ایم اما درآمد حاصل از آن یک میلیارد تومان بوده است و این به دلیل رایگان بودن خون در کشور است.

وی افزود: به دلیل هزینه‌های بالای خونگیری در اساسنامه سازمان هزینه تعرفه‌گذاری پروسه خونگیری و تبدیل خون به فرآورده‌ها را دنبال می‌کنیم.

مدیر کل سازمان انتقال خون تهران گفت: مراکز زیاد شده‌اند اما نیروها افت کرده‌اند و نتوانسته‌ایم در سال‌های گذشته همه درخواست‌ها را پاسخ بدهیم به طور مثال بیمارستان خصوصی با 20 اتاق عمل ساخته می‌شود و کد انتقال خون می‌خواهند در حالی که برای آن تمهیداتی نشده است به همین دلیل از بیمارستان‌های خصوصی خواسته‌ایم برای این کار با ما همکاری کنند چون نیرو نداریم.

وی افزود: از 1200 واحد خون فقط 200 واحد آن را توانسته‌ایم برای بیماران تهیه کنیم که به بیماران هموفیلی داده می‌شود و پلاکت خون که فقط سه روز طول عمر دارد و برای بیماران مزمن و مسن با افزایش سن جمعیت بسیار مورد نیاز است اگر اکنون فکری نکنیم در آینده با کمبود شدید مواجه خواهیم شد. همچنین به همه درخواست‌های فاکتور 8 انعقادی نمی‌توانیم پاسخ دهیم.

مدیر کل سازمان انتقال خون تهران گفت: هزینه خرید یک دستگاه خون اشعه داده شده 1.2 میلیارد تومان است که فقط از آن دو دستگاه در بیمارستان شریعتی و انتقال خون تهران موجود است که در بیمارستان شریعتی استفاده نمی‌شود. این دستگاه برای بیماران پیوندی و نقص ایمنی کاربرد دارد که اگر خراب شود فاجعه به بار می‌آورد.

نادعلی ادامه داد: صف‌های طولانی اهدای خون و معطلی دو و سه ساعته مردم در برخی مراکز باعث شرمندگی ماست مثلاً در صادقیه فقط یک کانکس وجود دارد که در ماه رمضان افتتاح شد یا مرکز پیروزی را به دلیل نبود امکانات و پرسنل مجبور شدیم ببندیم و مرکز شهدای چیذر یک روز در میان کار می‌کند.

وی افزود: مرکز افسریه حتی از نظر بهداشتی در وضعیت بسیار نامساعدی است به طوری که برای پرسنل سازمان یک سرویس بهداشتی وجود ندارد و در بازدید از این مرکز به یاد سفرم و بازدید از مرکز انتقال خون هند افتادم.

نادعلی گفت: مرکز شهر قدس و شهریار به دلیل کمبود نیرو یک روز در میان کار می‌کنند که مردم شهریار به ما معترض شده و شکایت کرده‌اند مرکز خراسان تعطیل شده مرکز سعادت‌آباد به آتش کشیده شده و از دست ما خارج شده است و مرکز نازی‌آباد نیز بسته شده است.

مدیر کل سازمان انتقال خون تهران ادامه داد: هر چند که کمبودهای ما باعث مصرف بهینه خون شده اما از این که فضا نامناسب است و مردم در مضیقه هستند و نمی‌توانیم حتی در برخی از مراکز آبمیوه به دست اهدا کنندگان خون بدهیم شرمنده‌ایم.

وی گفت: البته قرار است با کمک شهرداری شش نقطه از شهر را جایابی کنیم و با کمک خیرین مراکزی ایجاد شوند که مراکز کوچک در آن تجمیع شوند.

ارسال نظر

  • ناشناس

    اشكم دراومدبابامردم شيره جون خودشونومفت ومجاني به شماميدن اونوقت بازم داريدميناليدبابايه ذره هم ازپول نفت روبدين به انتقال خون تادرست بشه ديگه

  • ناشناس

    این قسمت را هم بدهید به بخش خصوصی خیالتون راحت بشه.
    خون فروشی و بعدش هم دلالی های آب و نون دار...

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار