بودجه ۱۷ هزار و ۲۰۰ میلیاردی شهرداری تصویب شد
پارسینه: اعضای شورای اسلامی شهر تهران در نوبت دوم یکصدو بیست و هشتمین جلسه شورا بودجه شهرداری تهران برای سال ۹۴ را با رقمی معادل هفده هزارو دویست میلیارد تومان به تصویب رساندند.
به گزارش پارسینه، بررسی لایحه بودجه شهرداری تهران برای سال ۹۴ که در یکصدو بیست و هشتمین جلسه شورا آغاز شده بود در نوبت دوم این جلسه ادامه پیدا کرد و در نهایت اعضای شورا رقم پیشنهادی کمیسیون برنامه و بودجه و کمیسیون عمران شورا را که معادل ۱۷ هزارو دویست میلیارد تومان بود به تصویب رساندند.
علیرضا دبیر رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران ، با اشاره به بودجه پیشنهادی شهرداری اظهار داشت: بودجه ای که شهرداری تهران پیشنهاد کرد ۱۷ هزار و ۴۶۰ میلیارد بود .
رییس کمسیون برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه ما تابع رای نهایی صحن هستیم؛ تصریح کرد: ما تابع رای اکثریت هستیم اما دوستان ما در کمیسیون برنامه و بودجه کار کارشناسی انجام داده اند و درآمدهای ناپایدار شهرداری را کاهش داده اند.
وی افزود: حتی شهرداری نیز در لایحه بودجه؛ رقمی کمتر از مصوب برنامه ۵ ساله پیشنهاد کرده است. رقم مصوب در برنامه ۵ ساله برای درآمدهای ناپایدار ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای سال ۹۴ بود اما در لایحه حدود ۸ هزار میلیارد تومان پیشنهاد شده است.
علیرضا دبیر یادآور شد: بسیاری از تذکرات دوستان در خصوص اصلاح بودجه صحیح است اما باید ساز و کارهای آن فراهم شود.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به اینکه امسال برای اولین بار بودجه سازمان ها و شرکت ها را پیش از عید بررسی خواهد شد؛ بیان داشت: بعد از تصویب درآمدهای بودجه نوبت به هزینه ها می رسد و سپس تبصره های بودجه و بعد از آن بودجه سازمان ها و شرکت ها بررسی خواهد شد.
رئیس کمیسیون سلامت،محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، با بیان اینکه حداقل میزان بدهی های شهرداری قریب ۳۳ هزار میلیارد تومان است، گفت: در فهرست بدهی ها و برنامه بازپرداخت وام بانک های داخلی و خارجی، میزان بدهی های شهرداری به بانک ها قریب ۱۰ هزار میلیارد تومان است .
رحمت اله حافظی در بررسی درآمدهای بودجه شهر تهران در سال ۹۴، با اشاره به اینکه طبق قانون باید جلسه با حضور شهردار تشکیل میشد که عدم حضور ایشان توجیه ندارد، افزود: در حالی به بررسی لایحه ۹۴ می پردازیم که هیچ گزارشی از عملکرد تبصره های بودجه سال ۹۳ توسط شهرداری به شورا ارائه نشده است.
وی با اشاره به اینکه در پیوست پنج لایحه، فهرست املاک و مستغلات قابل فروش در سال ۹۴ آورده شده است، تصریح کرد: در این فهرست ۳۵۷ ملک با قیمت ۲ هزار و ۶۹ میلیارد تومان برای فروش پیش بینی شده که برخی از این املاک کاربری خدماتی داشته و در پهنه S است، مانند چند مورد پارکینگ و حتی در یک مورد نیز کاربری فضای سبز دارد، ولی به بهانه اینکه در طرح تفصیلی در پهنه M است در لیست فروش قرار گرفته است.
رئیس کمیسیون سلامت،محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران همچنین گفت: در فهرست بدهی ها و برنامه بازپرداخت وام بانک های داخلی و خارجی، میزان بدهی های شهرداری به بانک ها قریب ۱۰ هزار میلیارد تومان قید شده است همچنین در فهرست بدهی شهرداری به افراد حقیقی و حقوقی در مناطق ۲۲ گانه باستثناء مناطق ۵ و ۱۷ که نامشخص است، سر جمع بدهی سایر مناطق ۲۰ گانه بالغ بر ۲۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است.
حافظی اعلام کرد: با توجه به مطالب مطرح شده، حداقل میزان بدهی های شهرداری قریب ۳۳ هزار میلیارد تومان است. با توجه به لایحه وزارت کشور به منظور کاهش درآمدهای کلان شهرها از سهم ناپایدار طی ۵ سال که سهم شهرداری از ۵۵درصد فعلی به ۱۳ درصد خواهد رسید لازم است که بودجه سال آتی بصورت انقباضی دیده شود. از سوی دیگر انتظار داریم شهردار نقش اقتصاد مقاومتی در این لایحه را مشخص کند.
وی گفت: به جرات می توان شهر تهران را در سال آینده با همین کیفیت و با بودجه ای معادل ۷۵ درصدی بودجه سال جاری اداره کرد که البته نیاز به عزم جدی برای جلوگیری از حیف و میل ها و ریخت و پاش ها دارد. همچنین برای بودجه سال آتی حداقل ۱۰ درصد کاهش نسبت به سال ۹۳ را پیشنهاد می کنیم.
محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران نیز با تاکید بر اینکه بودجه سال ۹۴ شهرداری، باید انقباظی تر دیده شود، دلایل خود مبنی بر این موضوع را مطرح کرد.
وی افزود: شهرداری ادعا می کند در سال ۹۳ از محل عوارض بر پروانه ساختمان ۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان درآمد داشته است که ما در بررسی این موضوع آنالیزی از آن نداریم و تنها باید اظهارات دوستان شهرداری را مبنا قرار دهیم.
وی همچنین با اشاره به مغایرت های رفع شده در طرح تفصیلی توسط شورای عالی معماری و شهرسازی، گفت: به طور مثال یک طبقه تشویقی در ۱۱ هزار هکتار بافت ناپایدار و همچنین ملغی شدن بلند مرتبه سازی در منطقه ۲۲ که باعث کاهش عوارض شده است، را چگونه آنالیز می کنید در صورتی که آثار کاهنده آن در اینجا دیده نشده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان از درآمد شهرداری از محل فروش املاک است، گفت: ما برای آنکه ۷ هزار میلیارد تومان کار عمرانی در شهر انجام دهیم چرا باید املاکی که دارای ارزش افزوده هستند را بفروشیم.
سالاری به موضوع اجاره داری به عنوان یک درآمد پایدار اشاره کرد و افزود: شهرداری بجای آنکه برای تأمین درآمد املاک خود را بفروش برساند بهتر است به سمت اجاره داری املاک خود برود.
سالاری همچنین با اشاره به اینکه بحث ارزش افزوده به دلایلی ممکن است در مجلس به تصویب نرسد و بنابراین سهم شهرداری از این عوارض نیز محقق نشود، گفت: بهتر است ما بودجه را واقع بینانه تصویب کنیم تا به پشتوانه این عوارض، پروژه تعریف نشود و عواقب بعدی برای شهرداری ایجاد شود.
محمد حقانی رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران نیز با اشاره به ردیف درآمدهای مازاد تراکم و تغییر کاربری، گفت: موضوع تغییر کاربری مغایر با اسناد توسعه شهر تهران است و با این کار زیرساخت ها از بین می رود.
احمد دنیا مالی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران نیز با اشاره به اینکه ما مجبوریم برای بودجه بندی سال آینده هم برنامه پنچ ساله و هم وضعیت اقتصادی را در نظر بگیریم، گفت: طبق برش برنامه پنج ساله دوم، بودجه سال آینده ما چیزی حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان خواهد بود. حال با توجه به تناقضات مطرح شده ما باید بودجه را واقع بینانه ببینیم.
وی افزود: نماد یک شهر مترقی این است که درآمد آن از حقوق عوارض ساخت و ساز بدست نیاید اما سوال من این است که جایگزین این درآمدها چه چیزی باشد؟
دنیا مالی تصریح کرد: به نظر من بودجه پیشنهادی شهرداری واقع بینانه بوده است چرا که چند درصد پایین تر از برش برنامه پنج ساله و ده درصد اضافه تر نسبت به سال گذشته بوده است، بنابراین پیشنهاد کمیسیون عمران ۱۷ هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان است.
سروری پیشنهاد داد: تاسیس صندوق توسعه شهری
پرویز سروری رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر تهران نیز پیشنهاد داد : بودجه سال ۹۳ شهرداری تهران ملاک تصویب سال آینده قرار گیرد و مازاد درآمد شهرداری در صندوقی به نام صندوق توسعه شهری واریز شود.
وی افزود: از محل درآمد این صندوق می توان با هماهنگی شورا در پروژه های خاص عمرانی برنامه ریزی کرد و با این کار می توان از برخی برنامه های غیر ضروری و تکراری نیز پرهیز کرد.
مجتبی شاکری، دیگر عضو شورای شهر تهران ضمن تایید تاسیس صندوق توسعه شهری گفت: ما وظیفه داریم برای نوسازی بافت فرسوده یک کار جدی انجام دهیم، بنابراین این صندوق می تواند طرحی مناسب برای کمک به حل این مشکل باشد.
وی همچنین با اشاره به شرایط اقتصادی کل کشور، گفت: ما باید بحث اقتصاد مقاومتی را در بودجه بندی سال آینده لحاظ کنیم و مبنای بودجه را انقباظی در نظر بگیریم.
اقبال شاکری رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی در تکنولوژی، مدیریت و هزینه ها است گفت: پیشنهاد من این است که درآمد را واقعی تصویب کنیم و اجازه ندهید مازاد درآمد هزینه شود.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در جمع بندی این موضوع با اشاره به اینکه پیشنهادی متفاوت از طرف کمیسیون های شورای مطرح شده است گفت: بهتر است ما رقم کمتر را مبنای درآمد شهرداری در سال آینده قرار دهیم و در ادامه آن یک تبصره اضافه کنیم که براساس آن هر زمان درآمد افزایش پیدا کرد، برای پروژه های اولویت دار هزینه کنیم.
چمران افزود: این پروژه می تواند پرداخت بدهی های شهرداری یا افزایش حمل و نقل عمومی و یا موارد اینگونه باشد.
در پایان پیشنهاد مشترک کمیسیون برنامه و بودجه و کمیسیون عمران با مبلغ ۱۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به تصویب رسید.
ارسال نظر