ثبت جهانی روستای کندلوس گامی موثر برای رونق گردشگری مازندران

"اعظم موسویان" کارشناس طبیعت گردی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مازندران امروز - دوشنبه - با قرار گرفتن در مقابل دوربین ایرنا در "کندلوس " ضمن تاکید بر همراهی مسوولان امر برای ثبت جهانی شدن این روستای پرچمدار گردشگری در کشور ، درباره مزیت های این رویداد مهم توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش پارسینه به نقل از ایرنا، موضوع فراخوان پنجمین رقابت بهترین روستاهای جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۵ از سوی سازمان گردشگری ملل متحد با هدف افزایش رفاه و توسعه روستایی و برند سازی مقصد های گردشگری در ماه های اخیر رسانه ای شد.
با توجه به شاخص های تعیین شده روستای کندلوس از شهرستان نوشهر به عنوان هشت روستای منتخب جهانی از سوی ایران جهت شرکت در این رقابت بین المللی معرفی شده است.
از آنجاییکه تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ فرصت تکمیل و ارسال پرونده به سازمان جهانی گردشگری است، بنابراین اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مازندران در تلاش است تا با تشکیل کارگروه ویژه تخصصی به ریاست استاندار و کمیته های متناظر آن در شهرستان نوشهر با هدف رفع چالش های موجود در روستا و کاستی های پرونده توسط دستگاه های اجرایی ذیربط زمینه ثبت جهانی این روستا را فراهم کند.
همچنین با توجه به آنکه این طرح به ایجاد تعهد به اهداف توسعه پایدار در حوزه های مختلف اقتصادی ،اجتماعی و زیست محیطی در میان جامعه روستایی کمک شایانی خواهد کرد امید است با بهره گیری از تمام ظرفیت های موجود در روستا و همکاری دستگاه های اجرایی و مشارکت جوامع محلی این امر موجب سربلندی این استان در عرصه های ملی و بین المللی شود.
کندلوس یکی از نخستین و کهن ترین سکونتگاه های بشری استان مازندران است که در محدوده کوهستانی و در یکی از درههای زیبای رشته کوههای البراز واقع شده و ارتفاع آن از سطح دریای خزر ۱۶۵۰ متر است.
این روستای چهار هزار ساله همه زیباییهایش را جایی میان دره های البرز مرکزی در جنوب دریای خزر و میان کوه ها پنهان کرده و از دیدنی های استان مازندران به شمار میآید.
برای رسیدن به کندلوس از محور کرج - چالوس که به سمت چالوس حرکت کنید ۷ کیلومتر بعد از مرزن آباد به دوراهی کجور می رسید، در این راه فرعی پس از طی ۴۲ کیلومتر مسیر کوهستانی به روستای کندلوس میرسید.
مردم این روستا به زبان مازندرانی کجوری سخن میگویند این منطقه با بافت مسکونی متراکم و در شیب ملایم دامنه کوه پناه گرفته و معابر روستا، پیچ در پیچ و سنگفرش است.
خانههای قدیمی بیشتر در دو طبقه با سقفی شیروانی و پوشش لت کوبی یا سفالی ساخته شدهاند.
دیوارهای گلی، ایوان های کوچک، پنجره های چوبی و معماری ساده، زیبایی این روستا را دو چندان کرده است مصالح به کار رفته در بناهای قدیمی شامل سنگ، گل، خشت و چوب است مهم ترین ویژگی این روستا، پاکیزگی و رعایت اصول بهداشتی آن است درهمه جای روستا سطل های زباله تعبیه و نصب شده و همه اهالی در حفظ زیبایی و پاکیزگی دهکده دغدغه دارند.
البته کندلوس فقط به خاطر طبیعت زیبا و سرسبزش شهره عام و خاص نیست بلکه وجود موزه مردم شناسی و موزه گیاهان دارویی آن را از دیگر روستاها متمایز ساخته و به یکی از مکان های دیدنی استان مازندران تبدیل کرده است.
آب و هوای مطبوع و چشمه های آب معدنی، شکوه و جذابیت خاصی به روستای کندلوس بخشیده و افزون بر جاذبه های طبیعی، وجود دو موزه مردم شناسی و گیاهان دارویی هم در شهرت یافتن کندلوس موثر بوده است.
ارسال نظر