اعتیاد ۲۱درصد کارگران مراکز صنعتی
پارسینه: بر اساس بررسی های انجام شده 21 درصد کارگران مراکز صنعتی کشور مواد مخدر مصرف می کنند.
به گزارش پارسینه؛ قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: بر اساس بررسی های انجام شده 21 درصد کارگران مراکز صنعتی کشور مواد مخدر مصرف می کنند.
علیرضا جزینی روز چهارشنبه درجلسه شورای مواد مخدر استان زنجان با اشاره به اینکه بیشترین مصرف مواد مخدر کارگران مراکز صنعتی به ترتیب تریاک، حشیش، شیشه و الکل است، افزود: 5.5 درصد کارگران مراکز صنعتی مصرف کننده تریاک هستند.
وی با بیان اینکه این امر بیانگر افزایش مصرف مواد مخدر در مراکز صنعتی کشور است تصریح کرد: مقایسه انجام شده نسبت به میزان مصرف موادمخدر این گروه در سال گذشته و امسال بیانگر افزایش مصرف آنها در سال جاری است.
جزینی فعالیت عطاریهای غیرمجاز را در ترویج اعتیاد بسیار تاثیرگذار بیان کرد و گفت: این نوع مراکز با توزیع موادمخدر در قالب کپسولهای ترک اعتیاد به مصرف کنندگان زمینه گرایش افراد مختلف به مصرف مواد مخدر را فراهم می کنند.
این مقام مسوول مهمترین رویکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر را اقدامات پیشگیرانه بیان کرد و گفت: کمیته های مشارکت مردمی و فرهنگی این ستاد بیش از گذشته فعال خواهد بود.
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در ادامه با بیان اینکه تولید مواد مخدر صنعتی در کشور روند افزایشی دارد، ادامه داد: میزان کشفیات مواد مخدر صنعتی در کشور امسال چهار تن اعلام شده است.
وی اظهار کرد: سال گذشته سه درصد مصرف کنندگان مواد مخدر در کشور از نوع صنعتی آن استفاده می کردند که هم اکنون این میزان به 26 درصد افزایش یافته است.
وی اقدامات مهم ستاد مبارزه با مواد مخدر را انسداد مرزها برای جلوگیری از ورود انواع مواد مخدر به کشور بیان کرد و گفت: با وجود کشفیات مواد مخدر هنوز خطر گسترش ورود مواد مخدر سنتی به داخل شهرها وجود دارد.
جزینی افزود: در روزهای گذشته کشفیات زیادی در اطراف استان های مرکزی کشور گزارش شده که این موضوع نشانگر آن است که قاچاقچیان توزیع مواد مخدر را در مرکز کشور گسترش داده اند.
وی شمار مصرف کنندگان مواد مخدر در کشور را بر اساس مطالعه شیوع شناسی انجام گرفته یک میلیون و 325 هزار نفر عنوان کرد و گفت: سالانه نزدیک به 500 تن مصرف مواد مخدر این تعداد است.
قائم مقام ستاد مبارزه با موادمخدر کشور موضوع موادمخدر را یکی از چالش های اصلی موجود در کشور اعلام کرد و گفت: رویکرد تغییر مصرف موادمخدر از سنتی به صنعتی از مسایل مورد توجه در این بخش است.
وی یادآوری کرد: وجود مواد مخدر سنتی در کشور افغانستان و افزایش کشت خشخاش در این کشور از دلایل انتخاب موادمخدر به عنوان چالش اصلی در کشور به شمار می آید.
این مقام مسوول ادامه داد: طبق گزارشات رسمی سالانه شش هزار و 400 تن و طبق آمارهای غیر رسمی هشت هزار تن مواد مخدر در کشور افغانستان تولید می شود.
جزینی با اشاره به اینکه امسال تشکیل سازمانهای مرد نهاد کشور در مقایسه با سال گذشته 72 درصد افزایش داشته است، ادامه داد: مشارکت های مردم به ویژه هنرمندان و ورزشکاران نقش بسزایی در اقدامات پیشگیرانه در حوزه مواد مخدر دارد.
وی حلقه مفقوده درمان معتادان را نبود حرفه، آموزش و اشتغال آنان بیان کرد و گفت: بر این اساس به هر کار آفرینی که بتواند هر بهبود یافته اعتیاد را جذب کند بین پنج تا 10 میلیون تومان تسهیلات داده می شود.
وی با بیان اینکه در حوزه پیشگیرانه مردم حساسیت ویژه ای به موضوع مواد مخدر دارند، ابراز کرد: طی10 ماهه نخست امسال 60 هزار نفر از اقشار مختلف مردم با خط تلفنی 09628 ارتباط برقرار کردند که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 124 درصد افزایش نشان می دهد.
جزینی افزود: 85 درصد تماس گیرندگان زن، 81 درصد افراد غیر مرتبط مصرف کننده، 60 درصد همسران و مادران افراد معتاد بودند.
وی یادآوری کرد: این موضوع بیانگر آن است که آگاهسازی و اطلاع رسانی لازم باید در این بخش با شدت بیشتری انجام گیرد.
جزینی افزود: با همکاری رسانه ملی نیز 84 برنامه آموزشی 20 دقیقه ای در خصوص مواد مخدر تهیه شده و در حال پخش است.
کسی که اعتیاد داره باید وضع مالیشم خوب باشه.آخه با این گرونی مواد مخدر و کارگر بودن اینا.