گوناگون

اگر قصد سفر یک روزه به اطراف تهران را دارید،‌ این جنگل زیبا را از دست ندهید+ تصاویر

اگر قصد سفر یک روزه به اطراف تهران را دارید،‌ این جنگل زیبا را از دست ندهید+ تصاویر

پارسینه: این جنگل محل رویش گیاهی به نام «الیما» است که در اردیبهشت ماه رشد می‌کند. می گویند نام جنگل الیمستان نیز برگرفته از این گیاه است.

اگر تهران هستید و قصد دارید که یک سفر یک روزه بروید و بزنید به دل طبیعت،‌ می‌توانید حدود ۱۵۰ کیلومتر برانید و سری به جنگل زیبای الیمستان بزنید. برخی از جاهای دیدنی جنگل الیمستان شامل قله امامزاده قاسم، نقش پای ستم، روستای لهاش و منطقه بکر قلاردن می‌شود. البته اگر بخواهید همه این مناطق را ببینید، بعید است سفر یک روزه جواب بدهد و بهتر است برنامه‌ریزی طولانی‌تری داشته باشید.

این جنگل در فاصله سی کیلومتری شهر آمل قرار دارد و از طریق جاده هراز امکان دسترسی به آن ممکن است. در مسیر جنگل الیمستان، ابتدا به یک امام زاده به نام لهاش یا امام زاده قاسم می‌رسید و سپس با ورود به یک جاده فرعی، به روستای لهاش. دیدن این روستا هم خالی از لطف نیست.

در ادامه مسیر به روستایی دیگر به نام الیمستان می‌رسید و این می‌شود شروع مسیری برای رسیدن به جنگل الیمستان.

بر سر راهتان قرار خواهد گرفت که نشانه‌ی نزدیک شدن شما به جنگل سبز و مه آلود الیمستان است. در ابتدای مسیر جنگل‌پیمایی، با جنگلی انبوه مواجه می‌شوید. پس از عبور از آن، دشتی دل‌باز را برابر خود خواهید دید. اگر بیشتر پیش بروید، وارد جنگل باشکوه‌تری خواهید شد و پس از آن به منطقه کوهستانی می‌رسید. با دو ساعت کوهپیمایی، به قله امامزاده قاسم دسترسی خواهید داشت. قله‌ی الیمستان با ارتفاع ۲۵۱۰ متر، منظره‌ای وصف ناشدنی با دید به قله‌ی دماوند دارد.

جالب است بدانید این جنگل محل رویش گیاهی به نام «الیما» است که در اردیبهشت ماه رشد می‌کند. می گویند نام جنگل الیمستان نیز برگرفته از این گیاه است.

جنگل الیمستان

نقش پای رستم

یکی از دیدنی‌های منطقه، نقش پای رستم است که تعجب همه کوهنوردان را برمی‌انگیزد. نرسیده به قله، جای دو شهاب‌سنگ بزرگ دیده می‌شود که حفره‌هایی به عمق ۱۰ متر ایجاد کرده‌اند. اهالی منطقه افسانه‌ای زیبا برای این چاله‌ها دارند. آن‌ها معتقدند این گودال‌ها جای زانوهای رستم است که در این منطقه زانو زده و از آب دریا نوشیده است. دورنمای بی‌نظیر قله دماوند و مناظر زیبای جنگلی با پوشش دشت‌های پر گل، این منطقه را به مکانی فوق‌العاده تبدیل کرده‌اند.

منطقه بکر قلاردن

محلی‌ها در اردیبهشت ماه به‌سمت دشت گل گاوزبان منطقه قلاردن می‌روند، گل گاوزبان می‌چینند و گیاه دیگری به نام «زی زا». راه مسیر چندان شیب‌دار نیست و از روستای الیمستان تا منطقه قلاردن حدود یک ساعت و نیم تا دو ساعت راه است.

آنجا بقایایی از یک قطعه قدیمی به‌جا مانده است. همچنین گاوسرایی ساخته‌اند که اقامتگاهی برای چوپانان محلی است. در فاصله‌ای حدود یک کیلومتری گاوسرا، مرتعی به نام «سجمون» قرار گرفته که گله‌دارها با آب چشمه‌های آنجا گله‌های‌شان را سیراب می‌کنند.

جنگل الیمستان

این توصیه‌ها را جدی بگیرید

همراه داشتن غذای کافی، لباس مناسب، جعبه کمک‌های اولیه، چراغ قوه و در صورت امکان جی‌پی‌اس و کمک گرفتن از بومیان برای جنگل‌نوردی پیشنهاد می‌شود.

در شرایط مه امکان گم شدن در جنگل وجود دارد.

برای حفاظت از محیط زیست، آتش روشن نکنید یا در صورت افروختن آتش، از خاموشی آن پیش از بازگشت اطمینان حاصل کنید.

اگر از طبیعت‌گردی در فضای شلوغ لذت نمی‌برید، روزهای تعطیل و پایانی هفته راهی الیمستان نشوید.

گردشگران حق ورود به روستا را ندارند و برای بازدید از جنگل، باید از مسیر مشخص شده پیش بروید./خبرآنلاین

ارسال نظر

  • شهرام

    مطلب جالبی بود ولی ای کاش علاوه بر تذکر آتش روشن نکردن راجع به حفظ محیط زیست و نریختن زباله های گردشگران در محیط زیست هم مطلب می نوشتید تا بلکه مقداری در زمینه فرهنگ طبیعت گردی بستر سازی شود متاسفانه هر کجا به عموم مردم معرفی شده زباله و رعایت نکردن عده ای افراد بی فرهنگ به کثافت کشیده شده...

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار