نیمی از ایرانیها ۲ برابر نیاز غذا میخورند
پارسینه: معاون بهداشتی وزارت بهداشت از اجرای طرح غربالگری فشار خون و تناسب اندام از ۱۴ اردیبهشت خبر داد و گفت: نیمی از ایرانیها ۲ برابر نیازشان غذا میخورند.
فاطمه رخشانی در نشست خبری افتتاح سامانههای نوین ارتباطی در وزارت بهداشت افزود: کار آموزشی باید از ابتدا و از زمان کودکی به مردم ارائه شود که متأسفانه آموزش رو در روی مردم که باید از سیستم نظام سلامت دریافت میکردند با کیفیت مناسب انجام نشده است. در حالی که باید هر فردی اطلاعات لازم بیماری خود را به راحتی دریافت کند.
وی ادامه داد: شماره تماس 8899 پاسخگوی مستقیم سؤالات و مشکلات مردم است که روزانه 1500 سؤال به صورت مستقیم در این سامانه ثبت شده است.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت تصریح کرد: شماره تلفن سایت مشاوره سلامت ایرانیان که 1490 است در برخی ساعتها فعلاً فعال نیست و ظرف 10 روز آینده فعالیت 24 ساعته خواهد داشت.
وی در پاسخ به سؤال فارس تعداد شکایات ثبتشده در سامانه در ایام نوروز را 900 مورد عنوان کرد و گفت: این شکایتها در مورد اماکن عمومی، رستورانها، هتلها، اغذیهفروشیها و بیمارستانها بوده است اما میتوان گفت اغلب تماسها در مورد وضعیت دارو بوده و مردم در مورد نحوه تأمین آن پرسش کردهاند.
رخشانی با اشاره به سامانه مشاوره الکترونیک سلامت به آدرس WWW.SALA.IR گفت: این بسته کامل آموزشی و فرهنگی است که اطلاعات موجود در آن به تأیید وزارت بهداشت رسیده است. در قسمت مشاوره روزانه این سامانه هزار مشاوره در روز انجام شد و 50 سؤال الکترونیکی در طرح سؤال با مشاور ثبت شده است.
وی ادامه داد: برای اینکه مردم از وزن ایدهآل خود آگاهی داشته باشند اغلب نمیتوانند به کلینیکهای مشاور تغذیه مراجعه کرده و پول مشاوره بدهند. بنابراین باید حداقلها را برای مردم ایجاد کنیم. به همین دلیل در سایت آموزش همگانی تغذیه این موارد آمده است.
وی همچنین با اشاره به برنامه پزشک خانواده گفت: هر ایرانی باید یک پزشک مسئول داشته باشد و این در حالی است که ضرورت این برنامه زمانی مشخص میشود که مردم با تمام مشکلات اقتصادی میتوانند کنار بیایند اما مسئله امنیت و سلامت که جزء وظایف حاکمیتی است را نمیتوانند در خطر ببینند.
رخشانی باید مردم و پزشکان دلیل اصرار ما را برای راهاندازی پزشک خانواده بدانند و اینکه چرا نظام سلامت با تمام مشکلات اقتصادی این فشارها را تحمل میکند تا مردم از سردرگمی نجات بیابند.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت اجرای برنامه پزشک خانواده را عاملی برای ارتقاء سطح سلامت و کاهش هزینههای درمان از جیب مردم دانست و گفت: این هزینهها فقط با تأمین اعتبار از سوی دولت امکانپذیر نیست. بلکه پول دولت خرج داروی گرانتر، تجهیزات گرانتر و بیمارستانها میشود. اما پزشک خانواده تمام هزینهها را هدایت میکند.
وی با اشاره به اجرای برنامه پزشک خانواده در 9 استان کشور افزود: اجرای این برنامه در دنیا با سختیهای زیادی همراه بوده است اما مقاومت کرده است. بنابراین اگر این برنامه در کشور با برخی منافع صنفی منافات داشته باشد باید مقاومت کنیم چرا که به نفع مردم خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه 20 درصد افراد بزرگسال در کشور به فشار خون مبتلا هستند گفت: نیمی از این افراد از بیماری خود اطلاعی ندارند و این در حالی است که 35 درصد موارد بستری در CCU و ICU به دلیل فشار خون است و 40 درصد افرادی که جراحی قلب کردهاند سابقه فشار خون داشتهاند.
رخشانی همچنین گفت: در روز چهاردهم اردیبهشت با حمایت رئیسجمهور و سازمان نظام پرستاری فشار خون و تناسب اندام تمام ایرانیان بالای 30 سال در مراکز درمانی آزمایش میشود و اطلاعات آنها در پرونده الکترونیک سلامت ثبت میشود.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت در پاسخ به سؤال فارس مبنی بر اینکه میزان مصرف نمک در سالهای اخیر تا چه حد افزایش یافته گفت: سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده مقدار مصرف نمک در ایران افزایش داشته است اما اطلاعات کشوری دقیقی در این مورد وجود ندارد.
وی گفت:تنها تحقیق انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است که طی 10سال نشان داده مصرف نمک در مردم افزایش یافته و در سالهای اخیر با تغییر سبک زندگی، کاهش یافته است.
وی همچنین در پاسخ به سؤال دیگر فارس مبنی بر اینکه ماده 37 قانون برنامه پنجم توسعه در منع تبلیغات کالاهای زیانآور گفت: از سال گذشته این قانون را پیگیری میکنیم و امسال نیز در برنامه کاری خود آن را قرار دادهایم اما نمیتوانیم تمام جهان را استریل کنیم. چرا که کارخانه تولید سیگار در کشور وجود دارد اما همه میدانیم که عوارض بسیاری خواهد داشت و به همین دلیل مالیات آن را برای سلامت خرج میکنیم.
وی افزود: شاید بتوانیم عوارض تبلیغات زیانآور را تعیین کنیم تا از طریق آن تبلیغات ضد آن ایجاد کرده و حق مردم را بپردازیم.
ارسال نظر