روایت اندیشکده آمریکایی از قدرت دریایی ایران
پارسینه: اندیشکده آمریکایی با اشاره به رزمایش پنج روزه ایران در دریای خزر نوشت: ایران به طور آشکاری تمرکز بر توسعه قابلیتهای دریایی را شدت بخشیده است.
اندیشکده آمریکایی «میدل ایست» در گزارشی با اشاره به انجام رزمایش پنج روزودریایی ایران در دریای خزر نوشت: سران ایران اغلب درباره قدرت و قابلیتهای کشوشان به ویژه درباره توان دریایی و حضور در آبهای بینالمللی مبالغه میکنند اما آشکار است که جمهوری اسلامی در سالهای اخیر تمرکز بر توسعه قابلیتهای دریایی را شدت بخشیده است.
بر این اساس، رهایی از تحریمهای مرتبط با توافق هستهای به این کشور در سرمایه گذاری بیشتر بر ناوگان دریایی چون کشتیهای جنگی و زیر دریاییها کمک رده است.
در همین رابطه سردار «حسین دهقان» وزیر دفاع ایران در ماه فوریه گفت که جمهوری اسلامی باید از فن آوری هستهای در حوزه دریایی جهت افزایش قابلیتهای مانور پذیری استفاده کند.
«محمد حسین باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران نیز در اواخر سال گذشته خواهان ایجاد پایگاههای دریایی در یمن و سوریه شد، این امر موجب نواخته شدن زنگ خطر در کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس که نگران گسترش حضور ایران در منطقه هستند، گشت.
این اندیشکده سپس نوشت: نیروی دریایی ایران محدوده جغرافیایی عملیات خود را توسعه داده به طوریکه «امیر دریادار حبیب الله سیاری» فرمانده نیروی دریایی ایران اوایل سال جاری اعلام کرد که نیروی دریایی ایران در پی گسترش حضور در عرصه بینالمللی و افزایش امنیت در خلیج عدن و با المندب است.
در خاتمه این گزارش آمده است: فرماندههان نیروی دریایی آمریکا بارها نگرانی خود از اقدامهای دریایی آزار دهنده ایران در آبراه راهبردی هرمز را ابراز داشتهاند. آنها همچنین هشدار دادهاند که رزمایشهای تحریک کننده دریایی ایران امکان محاسبه نادرست و رویارویی ناخواسته را در خلیج فارس افزایش داده است. این در حالی است که بیشتر اقدامهای خصمانه دریایی از سوی نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران بوده است.
نشریه تخصصی نظامی «شفرد میدیا» چاپ انگلیس نیز اخیرا در تحلیلی با توجه به تحلیل تصاویر ناوشکن الوند و قیاس آنها با هم نوشت: دیدار ناوگان دریایی چین از ایران ارتقاء یکی از کشتیهای جنگی جمهوری اسلامی را آشکار کرد.
به نوشته این نشریه، ناوگان دریایی ارتش چین (PLAN) از تاریخ 15 تا 18 ژوئن به مدت چهار روز در بندرعباس پهلو گرفت و رزمایش مشترکی را با ناوگان دریایی ارتش ایران (IRIN) در تنگه هرمز برگزار کرد.
بر این اساس، تصاویر منتشر شده در رسانههای چینی و ایرانی مشخص کرد که ناوشکن «الوند» یکی از کشتیهای ایرانی حاضر در این رزمایش در کنار کشتیهای چین بود اما آنچه که به وضوح مشخص شد نصب «آنتن جدید» بر آن بود.
تحلیل تصاویر دیگر از ناوشکن الوند در دوازده ماه گذشته آشکار کرد که یک آنتن جدید در سمت راست کشتی و در روی اتاق کنترل نصب شده و این امر به طور محتمل درست قبل از حضور الوند در نوامبر سال 2016 در آفریقای جنوبی صورت گرفته است.
این آنتن استوانهای شکل مجهز به قابلیتهای جنگ الکترونیک (ELINT) و جهتیاب (DF) است. افزوده شدن یک حسگر الکترونیک بر ناو شکن ایران قابلیت جدید را برای نیروی دریایی ارتش فراهم کرده است. این در حالی است که ناوشکن الوند یکی از قدیمیترین کشتیهای نیروی دریایی ایران است اما نشان داده با دسترسی به مکانهای بیشتر و استقرارهای معمول دریایی افزونتر یکی از سختکار ترین کشتیها است.
شفرد میدیا در ادامه نوشت: شاید ناوشکن الوند از این سو انتخاب شده تا با توجه به قابلیت اطمینان دهی آن و پهلوگیری در آفریقای جنوبی در این رزمایش نشان دهد که ایران میخواسته آنتن جدید را در وضعیت بزرگتر، پیچیدهتر و شرایط دریای آزمایش کند.
در ادامه این مطلب آمده است: حسگرهای الکترونیکی نقش متمایزی را در شرایط دشوار منطقهای چون خلیج فارس ایفا میکنند. توانایی رهگیری غیر عامل، شناسایی و کشف امواج الکترونیک دشمن ناوگان ارتش ایران را تواناتر کرده و امکان جمع آوری اطلاعات گسترده از رقبا در ابعاد بیشتر را فراهم میآورد.
شفرد میدیا در خاتمه نوشت با استقرار یک آنتن جنگ الکترونیک بر کشتیهایی چون ناوشکن الوند، ایران احتمالا کشتی های جدید مجهزتری خواهد ساخت.
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران نیز پنجشنبه گذشته گفت که 97 فروند شناور جنگی ایران شبانه روز مقابل چشم آمریکاییها قرار دارد.
«دریادار علی فدوی» در جمع خبرنگاران اظهار کرد: «تاکنون حتی لحظهای برای افزایش توانمندیهای نیروی دریایی سپاه پاسداران در مقابل دشمنان استکباری به ویژه آمریکایی ها دریغ نکرده ایم.»
كجاشو ديدي . قوي تر از ابزار اراده است.