گوناگون

امکان فوران قریب الوقوع آتشفشانی در بالی اندونزی

امکان فوران قریب الوقوع آتشفشانی در بالی اندونزی

پارسینه: گرانی از فوران بزرگ و قریب الوقوع آتشفشان آگونگ در بالی افزایش یافته و از ساکنان ناحیه وسیع تری در اطراف آتشفشان خواسته شده آنجا را ترک کنند.مقام های اندونزیایی وضعیت هشدار در جزیره را به بالاترین سطح ممکن افزایش داده اند.

Photo: AFP/Sonny Tumbelaka
Photo: AFP/Sonny Tumbelaka
به گزارش پارسینه ، طی روزهای گذشته نگرانی‌ها از فوران آتش‌فشان کوه اگونگ در جزیره بالی اندونزی، افزایش پیدا کرده‌است. ظهر دوشنبه ۶ آذر، دولت اندونزی گستره منطقه پر خطر را افزایش داده و خواستار انتقال ده‌ها هزار نفر از ساکنان به مناطق امن شده‌است.

فرودگاه بالی بامداد روز دوشنبه تعطیل شد و علاوه بر ده‌ها هزار نفری که مجبور شده‌اند در جزیره بمانند، پروازها به بالی نیز متوقف شده‌است. مقام‌های اندونزی هشدار در مورد فوران اگونگ را به بالاترین سطح ممکن افزایش داده‌اند. صبح روز دوشنبه مقام‌های فرودگاه بالی نیز اعلام کردند خاکستر ناشی از فعالیت‌های آتش‌فشانی به فرودگاه رسیده‌است.

شب شنبه و بامداد یک‌شنبه دو انفجار در این آتش‌فشان رخ داد که دومین مورد خاکستر و دود را به ارتفاع ۳ هزار متری رساند.با وجود این‌که زمان فعلی در بالی فصل اوج گردشگری به‌شمار نمی‌رود، اما نزدیک به ۶۰ هزار مسافری که روز دوشنبه قرار بود جزیره را ترک کنند، فعلا در آن ماندگار شده‌اند. مقام‌های فرودگاهی گفته‌اند، هر شـش ساعت وضعیت را مورد ارزیابی قرار می‌دهند اما بعید به نظر می‌رسد که دست‌کم تا روز سه‌شنبه فعالیتی در فرودگاه رخ دهد.
Firdia Lisnawati / AP
Firdia Lisnawati / AP
هزاران نفر از ساکنان اطراف کوه اگونگ طی هفته‌های گذشته و با احیای فعالیت‌های آتش‌فشانی در آن، محل سکونت خود را ترک کردند؛ هرچند در دو هفته اخیر هشدارها فروکش کرده بود، اما در حال حاضر به بالاترین حد ممکن افزایش پیدا کرده‌است. عمده مناطقی که بیشترین شمار گردشگران به آن‌ها می‌روند در جنوب و جنوب غرب جزیره بالی قرار دارند و چندان به اگونگ نزدیک نیستند.

پیشتر در سال جاری بیش از ۱۴۰ هزار نفر از ترس فوران این آتشفشان فرار کردند که تصور می شود حدود ۲۵ هزار نفر آنها هنوز در سرپناه های موقتی باشند. در پایان ماه سپتامبر بیشتر ساکنان جزیره که در خارج از مرز خطر اولیه آتشفشان قرار داشتند اجازه یافتند به خانه هایشان برگردند اما در این مدت صدای غرش هراز چند گاهی از آتشفشان بلند شده است.

براساس تخمین های رسمی صنعت توریسم و تولید این جزیره تفریحی در جریان آن تخلیه ۱۱۰ میلیون دلار ضرر کرد.اندونزی روی "حلقه آتش" اقیانوس آرام که محل برخورد صفحات تکتونیک زمین است قرار دارد. برخورد همین صفحات باعث زلزله ها و فعالیت های آتشفشانی می شود.

بیش از ۱۳۰ آتشفشان فعال در این کشور هست. آخرین باری که آتشفشان آگونگ فوران کرد سال ۱۹۶۳ بود که باعث مرگ بیش از ۱۰۰۰ نفر شد.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد