گوناگون

تشریح ابعاد سفر وزیر خارجه آمریکا به قاهره

پارسینه: آمریکا به دنبال به هم‌ریختن هدایت شده مصر به نفع اسرائیل است تا بتواند قاهره را در راستای راهبرد خود هدایت کند.

«مجتبی امانی» رئیس سابق دفتر حافظ منافع ایران در مصر طی یادداشتی برای ایلنا به تشریح ابعاد سفر وزیر خارجه آمریکا به قاهره و گفت‌وگو با مقام‌های مصر پرداخته که به شرح ذیل از نظر می‌گذرد:

سفر وزیر خارجه آمریکا به قاهره ارتباط چندانی به انتخابات آینده مصر ندارد، بلکه ایالات متحده به دنبال آن است تا بتواند از طریق مصر تهدید امنیتی علیه اسرائیل را کاهش بدهد. ایالات متحده سعی دارد تا به سهم خود از مصر در راستای ایجاد حاشیه امن برای تل‌آویو استفاده کند؛ آنچه که «رکس تیلرسون» در مصر مطرح کرد، در ادامه همان راهبردی پیش می‌رود که دولت اوباما طی سال‌های اخیر در قبال مصر داشته است. به گونه‌ای که آنها سعی دارند تا قاهره را همچنان ضعیف نگه دارند تا علاوه بر کاهش تهدید اسرائیل، بتوانند با ارائه امتیازهای گوناگون در عرصه نظامی و اقتصادی این کشور را با خود همراه کنند.

باید توجه کرد که تعهد قاهره در چارچوب پیمان «کمپ دیوید» یکی از موضوعاتی است که باعث می‌شود تا آمریکا بتواند وضعیت فعلی در منطقه را به نفع اسرائیل مدیریت کند؛ از این جهت باید بدانیم راهبرد دولت ترامپ ارائه امتیازهای بیشتر به اسرائیل بوده و آمریکایی‌ها به دنبال آن هستند تا بتوانند حداقل مصر را در چارچوب توافق کمپ دیوید با خود همراه کنند.

از این جهت است که سفر تیلرسون و قبل از آن معاون ترامپ به مصر در راستای کم کردن مخالفت با سناریوهای ایالات متحده در قبال اسرائیل است. تفاوت‌هایی که در رویکرد جدید آمریکا در خصوص حمایت از اسرائیل مطرح می‌شود، باعث شده تا سناریوهای ایالات متحده در قبال کشورهای دیگر تا حد زیادی تغییر پیدا کند اما نتیجه نهایی انتخابات مصر اهمیت چندانی برای ایالات متحده ندارد.

این‌که گفته می‌شود وزیر خارجه آمریکا انتخابات روشن در مصر را توصیه کرده و احتمال قطع کمک‌های نظامی خود به قاهره در صورت نقض حقوق بشر را مطرح کرده است، نشان می‌دهد که دستگاه دیپلماسی آمریکا بر اساس راهبرد ترامپ تنها به دوستان خود امتیازهایی را ارائه می‌کند و از این جهت اگر قاهره در راستای سیاست‌های واشنگتن گام بردارد، طبیعتاً از این کمک‌ها بهره‌مند خواهد شد.

باید توجه کرد که تاریخ انتخابات در مصر نشان داده که مردم این کشور در بسیاری از موارد مجبور بودند تا به گزینه «آری یا نه» رای دهند و انتخاب دیگری نداشتند. از این جهت این وضعیت از زمان حسنی مبارک تا به امروز در مصر حاکم است و به غیر از انقلاب قاهره، مابقی بازه‌های زمانی انتخابات به صورت فراگیر برگزار نشده است. لذا آنچه که آمریکا به دنبال عملیاتی کردن آن است، بحرانی شدن اوضاع داخلی مصر خواهد بود تا بتواند از این سناریو به نفع خود و اسرائیل استفاده کند. مضاف بر اینکه در ماه‌های اخیر فعالیت گروه تروریستی داعش تحت عنوان «ولایت سیناء» افزایش پیدا کرده است و مجموع این وقایع می‌تواند برگ جدیدی در تاریخ مصر به حساب بیاید.



منبع: خبرگزاری ایلنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار