گوناگون

وزیرخارجه پیشین آمریکا؛ مانع حمله عربستان و امارات به قطر

وزیرخارجه پیشین آمریکا؛ مانع حمله عربستان و امارات به قطر

پارسینه: یک رسانه تحقیقی آمریکایی گزارش داد وزیر خارجه پیشین آمریکا مانع از حمله عربستان سعودی و امارات به قطر شده بود.

وزیر خارجه پیشین آمریکا مانع حمله عربستان و امارات به قطر شده بود
به گزارش خبرنگار «پارسینه»، عربستان سعودی و امارات متحده عربی در آغاز بحران دیپلماتیک قطر که ژوئن سال گذشته پیش آمد، برای حمله نظامی به این کشور برنامه ریزی کرده بودند که رکس تیلرسون، وزیر خارجه پیشین ایالات متحده، مانع عملی شدن آن شد.

وبسایت تحقیقی «اینترسپت» گزارش داد که که این نقشه شامل عبور نیروی زمینی عربستان از منطقه مرزی به خاک قطر و پشتیبانی هوایی امارات متحده عربی بوده است تا با ۱۰۰ کیلومتر پیشروی، دوحه را تصرف کنند.

این اطلاعات که گفته می‌شود از یک عضو کنونی جامعه اطلاعاتی آمریکا و دو مقام سابق وزارت خارجه این کشور کسب شده است، کودتا که به شدت مورد حمایت ولیعهدان عربستان سعودی و امارات متحده عربی بود، «احتمالا چند هفته بعد اتفاقا می‌افتاد».

اینترسپت می‌گوید این حمله علیه قطر شامل محاصره پایگاه هوایی العدید، که محل استقرار فرماندهی مرکزی نیروی هوایی ایالات متحده و نزدیک به ۱۰ هزار نیروی آمریکایی است، و تصرف دوحه می‌شد.

تیلرسون که از طریق منابع اطلاعاتی قطری از این نقشه مطلع شده بود، به ملک سلمان، پادشاه عربستان، تاکید کرد که دست به حمله نزند و جیمز متیس، وزیر دفاع، را تشویق کرد تا خطرات چنین تجاوزی را برای همتایانش در عربستان تشریح کند.

فشار‌های تیلرسون باعث شد تا محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، که نگران بود این اقدام نظامی به روابط بلندمدت با آمریکا آسیب بزند، از موضع خود عقب نشینی کند.

با این وجود، گفته می‌شود که مداخله تیلرسون موجب خشم محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی و حاکم غیررسمی امارات، شد و سرانجام با لابیگری او در کاخ سفید، وزیر خارجه آمریکا برکنار شد.

بن زاید سابقه‌ای طولانی در دشمنی با قطر دارد و در سال ۱۹۹۶ که به عنوان رئیس ستاد مشترک ارتش امارات خدمت می‌کرد، از یک کودتای نافرجام علیه دولت قطر را پشتیبانی کرد.

اینترسپت می‌گوید هیچ یک از مقامات فعلی یا سابق که طرف گفتگو قرار گرفته اند، هیچ دلیل مشخصی برای اخراج تیلرسون از سوی ترامپ نمی‌بینند، اما یکی از منابع گفته بود که زمان این اتفاق، یعنی یک هفته پیش از سفر پرسر و صدای بن سلمان به واشنگتن، قابل توجه است.
همچنین چهار نفر از منابع مذکور به این موضوع اشاره کرده اند که امارات نبردی را هدایت می‌کند تا موجب تحریک قطر برای تشدید بحران شود.

اینترسپت حدس می‌زند که انگیزه این حمله علاوه بر مسائل سیاسی، موضوعات مالی بوده است. در این زمان عربستان سعودی خودش را برای دوره‌ای آماده می‌کرده است که به صندوق ذخیره ۳۲۰ میلیارد دلاری این کشور دسترسی پیدا کند. چند ماه پس از شکست این طرح، «کمپین مبارزه با فساد» از سوی بن سلمان راه افتاد که ده‌ها نفر از شاهزاده‌ها و مقامات را به سرقت دارایی‌های خصوصی متهم می‌کرد.

ارسال نظر

  • سبحان شاهمرادی اصولگرا

    سعودی دارد راه پهلوی را ادامه میدهد

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار