الاخبار: ایرانیها دست برتر را در خلیج فارس دارند
پارسینه: یک روزنامه لبنانی با اعلام اینکه اشتباه انگلیس تحقیر بیسابقهای برای آنها به دنبال داشت، تاکید کرد که ایرانیها دست برتر را در منطقه خلیج فارس دارند.
توقیف نفتکش انگلیسی در تنگه هرمز توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، پیامدهایی را در تحولات منطقه ایجاد میکند. این اتفاق میتواند پیامدهای امنیتی و سوالاتی را در بر داشته باشد که مهمترین آنها در خصوص سرنوشت ائتلاف امنیتی آمریکا در آبهای منطقهای و قدرت آن در تغییر معادلات امنیتی در خلیج فارس است.
الاخبار اعلام کرد که اشتباه انگلیسیها باعث شد که این کشور هزینه سنگینی را تحمل کند و تحقیری را ببیند که پیش از این سابقه نداشته است. این اقدام پس از آن انجام شد که انگلیس در برابر درخواست آمریکا برای وارد کردن بیشترین حد ممکن از متحدانش در هجمه تبلیغاتی ضد ایران تسلیم شده و نفتکش ایرانی گریس را توقیف کرده و دیروز اعلام کرد که توقیف این کشتی تا یک ماه دیگر تمدید خواهد شد.
بلافاصله بعد از انجام این اتفاق سوالات مهمی در خصوص گزینههای احتمالی آمریکا و انگلیس در واکنش به سیلی محکم ایرانیها مطرح شد. این بار تحولات پیچیدهتر از قبل شده است چرا که مرتبط با انگلیس است و ارتباطی با متحدان منطقهای آمریکا ندارد. این حادثه در شرایطی رخ داد که نیروهای انگلیسی پایگاه نظامی و حضور نظامی گستردهای در خلیج فارس دارند و تدابیر امنیتی قابل توجهی را در بالاترین حد ممکن برای حمایت از کشتیهای خود انجام داده بودند تا این کشتیها هدف اقدام مقابله به مثل ایرانیها واقع نشوند.
این در حالی است که آمریکاییها به دنبال ایجاد ائتلاف امنیتی در گذرگاههای دریایی مقابل ایران و یمن هستند و اتفاق اخیر تردیدها در خصوص این ائتلاف و تاثیرگذاری آن را افزایش خواهد داد.
این روزنامه عرب زبان نوشت توقیف کشتی نفتکش انگلیسی همانند سقوط هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی موفقیت جدیدی برای مواضع ایران در برابر هجمههای مکرر آمریکا به شمار میرود. ایرانیها ثابت کرده اند که هر گونه تعرض به آنها بدون واکنش باقی نخواهد ماند و آنچه که در برابر فشارهای آمریکا کارساز است، این است که ایران تسلیم این فشارها نشود.
تهران تلاش کرده این موضوع را ثابت کند که دست برتر را در خلیج فارس در اختیار دارد و اهرم قدرت تهران بزرگتر از آن است که آمریکاییها و متحدانش بخواهند در زمینههای امنیتی و نظامی آن را نادیده بگیرند. ایران همچنین تاثیر قابل توجهی در گذرگاههای تجاری و بازار جهانی نفت دارد و تحول دیروز باعث شد که قیمت نفت بیش از یک درصد افزایش پیدا کند.
پیامدهای سیاسی تحولات دیروز را در دو موضوع میتوان بررسی کرد: موضوع اول موضعگیری انگلیس و صفبندیهای بین المللی است که به نظر میرسد خود را از مواضع آمریکاییها دور نگه داشته است. در حالی که است که واشنگتن سعی دارد متحدان بیشتری را در کنار خود قرار دارد. احتمال دارد انگلیسیها گزینه راه حل بحران مذکور در معامله تبادل دو کشتی را مد نظر داشته باشند. رفتارهای انگلیسیها طی ساعتهای گذشته این موضوع را به اثبات میرساند، چرا که جرمی هانت وزیر خارجه لندن اعلام کرده است که کشورش به دنبال گزینههای نظامی نیست.
نکته دوم اینکه اگر انگلیس رویکرد تنش آفرین را در پیش بگیرد، این موضوع تأثیر مستقیمی در گفتگوی اروپاییها با ایران و طرح ابتکار رئیس جمهور فرانسه خواهد داشت. به این ترتیب تغییر رویکرد اروپا از حالت میانه به تقابل با ایران باعث پیچیده شدن بیش از پیش مسائل خواهد شد.
هانت اعلام کرده که این کشور به دنبال برگزاری نشست امنیتی فوق العاده برای بررسی گزینههای نظامی نیست. وی در عین حال هشدار داد که در صورتی که ایران کشتی را آزاد نکند، عواقبی برای این کشور خواهد داشت. نیروهای آمریکایی نیز پس از آن اعلام کردند که هواپیماهای شناسایی غیر مسلح را در فضاهای بین المللی در تنگه هرمز به پرواز در خواهند آورد. این موضوعات نشان دهنده عدم تمایل دو کشور به تنش آفرینی در منطقه است.
ارسال نظر