اجازه خروج کشتیهای باری ایران در برزیل صادر شد
پارسینه: دو کشتی ایرانی که چند هفته در یکی از بنادر برزیل به دلیل امتناع شرکت ملی نفت برزیل از تامین سوخت مورد نیاز آنها متوقف بودند، امشب پس از سوختگیری راهی ایران میشوند.
دو کشتی ایرانی که چند هفته در یکی از بنادر برزیل به دلیل عدم دریافت سوخت نمیتوانستند حرکت کنند، روز شنبه (به وقت محلی) و پس از آنکه دادگاه برزیل به شرکت ملی نفت این کشور اجازه داد تا به کشتیهای ایرانی سوخترسانی کند، حرکت خواهند کرد.
به گزارش رویترز، دو کشتی ایرانی چندین هفته است که در یکی از بنادر برزیل به دلیل خودداری شرکت ملی نفت برزیل «پتروبراس» در تامین سوخت مورد نیاز آنها قادر به حرکت نیستند.پتروبراس تحریمهای آمریکا علیه ایران را دلیل عدم سوخترسانی به کشتیهای ایرانی عنوان کرده است.
سوخت رسانی به کشتی باوند از ساعت ۵ بامداد آغاز شده است و انتظار میرود این کشتی که بار ذرت دارد ساعت ۹ شب برزیل را به مقصد ایران ترک کند.«ترمه» کشتی دوم ایرانی است که در برزیل متوقف بوده و از ساعت ۱ بامداد سوخت رسانی به آن آغاز شده و انتظار میرود که این کشتی نیز به بندر «امبیبوتا» برود و پس از بارگیری ذرت به حرکت خود ادامه دهد.
روز جمعه، «روبرتو کاستلو برانکو» مدیر اجرایی شرکت پتروبراس در مصاحبه با رویترز گفت که این شرکت از دستور دادگاه عالی برزیل پیروزی میکند و تامین سوخت کشتیهای ایرانی را انجام میدهد.این دو کشتی ایرانی بیش از ۵۰ روز است که در بندر «پاراناگوا» متوقف بوده و پس از سوختگیری روز شنبه با مجموع ۱۰۰ هزار تن ذرت به ارزش ۲۶.۵ میلیون دلار راهی ایران میشوند.
این اتفاق در شرایطی رخ داده که مواد غذایی مشمول تحریمهای آمریکا نیست و ایران یکی از بزرگترین خریداران محصولات کشاورزی برزیل است.دولت ترامپ ۱۸ اردیبهشتماه سال گذشته به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و تحریمهای معلقشده به موجب این توافق را علیه ایران احیا کرد. این تحریمها از مردادماه و آبانماه سال گذشته اجرایی شدهاند.
«لوکافراز»، وزیر تجارت خارجی برزیل چهارشنبه گذشته مدعی شد که سرگردانی کشتیهای ایرانی در دریا و عدم تحویل نفت به آنها هیچ تأثیری در روابط دوجانبه تجاری ایران و برزیل نخواهد گذاشت. او همچنین مدعی شد که عدم تحویل نفت به کشتیها هیچ تأثیری هم روی صادرات برزیل به ایران نخواهد گذاشت.
ایران چهارشنبه هشدار داد درصورتی که برزیل اجازه ندهد که کشتیهای ایرانی سرگردان در سواحل این کشور، سوختگیری کنند، واردات از این کشور را متوقف خواهد کرد.
«سیدعلی صادقیان»، سفیر ایران در برزیل به مقامات برزیلی گفت: در صورتیکه این کشور از سوختگیری کشتیهای ایران جلوگیری کند، ایران میتواند به راحتی تامینکنندگان جدید ذرت، سویا و گوشت بیابد. صادرات برزیل به ایران در سال حدود ۲ میلیارد دلار است که بیشتر آن را محصولاتی نظیر ذرت، گوشت و شکر تشکیل میدهد. ایران یک سوم ذرت صادراتی برزیل را میخرد.
ارسال نظر