نبنزیا: رسانههای غربی اعتراف کردند کشتار بوچا توسط اوکراینیها انجام شد / اعلام آمادگی زلنسکی بر مذاکره با پوتین تنها درباره توقف جنگ/ «طرح بی» اوکراین برای جانشینی زلنسکی + فیلم

پارسینه: نودمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
به گزارش پارسینه ؛ جنگ در اوکراین در سومین ماه به سر میبرد و واکنشها به تهاجم روسیه و ارسال تسلیحات به این کشور همچنان ادامه دارد. مسکو هشدار داده است تجهیزات نظامی که آمریکا و اروپا در اختیار اوکراین قرار می دهند، موجب تشدید مناقشه در اوکراین میشود و پیامدهای غیرقابل پیشبینی به دنبال دارد.
اخبار لحظه به لحظه تحولات در اوکراین را میتوانید در ادامه مشاهده کنید:
رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان ایالات متحده طی سخنانی در جلسه شورای روابط خارجی این کشور گفت که آمریکا نباید خواهان "تغییر رژیم" در مسکو باشد، بلکه باید به تمامیت ارضی روسیه احترام بگذارد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، آدام اسمیت، رئیس کمیته سرویسهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا اظهار کرد: «تنها چیزی که ما خواستار آن نیستیم، "تغییر رژیم" در مسکو است؛ سیاست تغییر رژیم کار درستی نیست. آمریکا میداند که روسیه یک کشور است پس در نتیجه مرزها و حاکمیت خود را دارد. ما باید اطمینان خاطر دهیم که قصد تهدید و یا تغییر رژیم را نداریم.»
در ماه آوریل، پس از آنکه جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا در سخنانش گفت که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه نباید در "راس قدرت" باقی بماند، کامالا هریس، معاون رئیسجمهوری آمریکا تصریح کرد که ایالات متحده قصد "تغییر رژیم" در مسکو را ندارد.
دوترته به شدت از پوتین بابت "کشتار غیرنظامیان بیگناه" در اوکراین انتقاد کرد و گفت: درحالیکه به هر دوی ما برچسب "قاتل" میزنند، اما من مجرمان را میکشم نه کودکان و سالخوردگان را!
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، رودریگو دوترته، رئیس جمهوری در حال کناره گیری فیلیپین که ولادیمیر پوتین، همتای روس خود را علنی دوست و معبود خود میداند، برای نخستین بار به اظهارنظر درباره حمله روسیه به اوکراین پرداخت و به شدت در سخنرانی امروز (سه شنبه) خود از پوتین انتقاد کرد و او را مقصر این جنگ سه ماهه دانست که باعث افزایش قیمت نفت شده که بسیاری از کشورها از جمله فیلیپین نیز با آن مشکل دارند.
دوترته ضمن تاکید بر اینکه رئیس جمهوری روسیه را محکوم نمیکند، با برچسب زدن پوتین به حمله به عنوان "عملیات نظامی ویژه" مخالفت کرد و گفت، این واقعا یک جنگ تمام عیار علیه "یک کشور مستقل" است.
رئیس جمهوری فیلیپین در نشست تلویزیونی خود با مقامهای کابینه گفت: بسیار میگویند که پوتین و من هر دو قاتل هستیم. من مدتهاست که گفتهام افرادی را میکشم. اما این افراد، مجرمان هستند نه کودکان و افراد سالخورده. ما در دو جهت متفاوت هستیم.
دوترته که ۳۰ ژوئن سال جاری میلادی از سمتش کناره گیری میکند بابت سرکوب وحشیانه علیه مواد مخدر در کشور که باعث مرگ ۶۰۰۰ مظنون شد، در مظان اتهام قرار دارد.
گروههای حقوق بشری میگویند این تعداد خیلی بیشتر است که شامل کودکان نیز میشود و در جریان کارزار مقابله با مواد مخدر در این سالهای ریاست جمهوری دوترته، کشته شدند.
کارزار کشتار گسترده غیرمنتظره قاچاقچیان مواد مخدر در فیلیپین به دستور دوترته با هجمه گستردهای از سوی دادگاه کیفری بینالملل و مطرح شدن ارتکاب جرایم علیه بشریت روبرو شده است.
بیش از یک هفته پس از محاصره اوکراین توسط نیروهای روسیه، فیلیپین به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در محکومیت حمله روسیه رای مثبت داد.
دوترته همچنین با "دوست" خواندن پوتین به روسیه تاکید کرد تا بمباران اوکراین و مناطق مسکونی این کشور را متوقف کرده و به غیرنظامیان بیگناه اجازه دهد تا به صورت ایمن از اوکراین خارج شوند.
وی همچنین گفت که اگر جنگ در اوکراین ادامه یابد و باعث بی ثباتی جهانی شود، به شدت بابت ثبات تامین نفت برای فیلیپین نگران است.
دادگاهی در اوکراین به صورت غیابی دستور بازداشت رئیسجمهوری سابق این کشور به اتهام خیانت را صادر کرد. ویکتور یانوکوویچ با تمدید اجاره تاسیسات دریایی به روسیه در کریمه در سال ۲۰۱۰ موافقت کرده بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، قرارداد مذکور که با «معاهده خارکیف» شناخته میشود و در سال ۲۰۱۰ به دست «ویکتور یانوکوویچ» رئیسجمهوری وقت اوکراین امضا شد، به روسیه اجازه داد تا ناوگان دریای سیاه خود را در بندر سواستوپول در شبهجزیره کریمه نگه دارد.
یانوکوویچ که در پی اعتراضات گسترده ۲۰۱۴ اوکراین به روسیه گریخت، تا به همینجا به جرم خیانت، به صورت غیابی به ۱۳ سال حبس محکوم شده است. این حکم ۱۳ ساله به دلیل درخواست اعزام ارتش و نیروی پلیس از روسیه برای برقراری نظم در اوکراین در سال ۲۰۱۴ صادر شد.
یانوکوویچ که تاکنون همه اتهامات علیه خود را تکذیب کرده، هنوز به این دستور بازداشت واکنشی نشان نداده است.
دفتر دادستان کل اوکراین اعلام کرد که یک دادگاه در کییف در روز دوشنبه دستور بازداشت یانوکوویچ را صادر کرده است، چرا که پیمان خارکیف با تسهیل افزایش تعداد نیروهای روسیه در اوکراین، زمینهساز الحاق کریمه در ۲۰۱۴ شد.
در بیانیه این دفتر آمده است، اقدامات یانوکوویچ قانون اساسی اوکراین را نقض کرده و با «کمک به یک کشور خارجی» موجب آسیب رسیدن به «حق حاکمیت، تمامیت ارضی، مصونیت قوای دفاعی و امنیت کشوری و اقتصادی اوکراین» شده است.
وزیر حمل و نقل هشدار داد که قحطی ناشی از کمبود غلات و مواد غذایی به دلیل تحولات اوکراین می تواند باعث مرگ و میر بیشتری از جنگ شود.
گرنت شاپس روز سهشنبه در گفتوگو با شبکه خبری اسکای گفت که با همتای اوکراینی خود الکساندر کوبراکوف در مورد نوع زیرساخت هایی که می تواند برای اطمینان از خروج غلات از این کشور ایجاد شود صحبت کرده است.
وی افزود: «من به طور خاص نگران وضعیت اوکراین هستم، اما آنچه واقعاً مرا نگران میکند این است که میتوانیم شاهد تلفات جانهای بیشتری در سایر نقاط جهان به دلیل کمبود غلات و مواد غذایی باشیم که میتواند حتی بیشتر از تلفات مستقیم در جنگ باشد.»
وزیر حمل و نقل انگلیس تصریح کرد که ایجاد یک گذرگاه امن برای خروج غلات و سایر کالاها از کشور "کاملا ضروری" است. وی افزود: راه های بالقوه زیادی برای خروج غلات و سایر کالاها از کشور و در واقع کالاها به داخل کشور وجود دارد و من فکر میکنم که این کار کاملاً ضروری است، در غیر این صورت ممکن است گرسنگی و قحطی زیادی بهوجود آید»
آقای شاپس درباره این پیشنهاد که انگلیس کشتیهای حامل کالا را اسکورت کند گفت: «نمیتوانم وارد جزئیات خاص شوم، پیچیدگیهای زیادی در این مورد وجود دارد. نکته مهم این است که اوکراین سبد نان جهان بوده و هست. "/ ایرنا
دبیر شورای امنیت روسیه امروز تصریح کرد که مسکو به اهدافش در اوکراین خواهد رسید و به دنبال ضربالاجلها نیست.
به گزارش خبرگزاری رویترز، نیکلای پاتروشف در مصاحبه با نشریه روسی " Argumenty I Fakt " خاطر نشان کرد: تمامی اهداف تعیین شده از سوی رئیسجمهوری روسیه محقق خواهند شد. نمی تواند غیر از این باشد چون حقایق از جمله حقایق تاریخی در طرف ماست.
همچنین خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد که دبیر شورای امنیت روسیه گفت که اگر سوئد و فنلاند به ناتو بپیوندند، مسکو به این اقدام پاسخ خواهد داد.
«جیمز استاوریدیس» فرمانده نظامی عالی سابق ائتلاف ناتو در مطلبی برای روزنامه یواسای تودی نوشت: حال که جنگ روسیه علیه اوکراین به سومین ماه بیرحمانه خود کشیده میشود، نشان داده که این جنگ نه تنها یک جنگ دربردارنده خون و خزانه در میادین، شهرها و آسمان اوکراین است، بلکه یک رقابت بسیار شخصی بین ولادیمیر پوتین و ولودیمیر زلنسکی است.
او ادامه داد: آنها درگیر نبرد ارادهها هستند و هر یک محاسبهای درباره میزان ریسکی که خود و ملتهایشان مایل به جذب هستند، انجام دادهاند. من پس از صرف عمرم برای تفکر در مورد ریسک در زمینه عملیاتهای نظامی، معتقدم زلنسکی درک بسیار بهتری از محاسبات مهم در مورد ریسک و پاداش نشان داده است. چه چیزی میتوانیم از عملکرد او در قبال تصمیماتی که باید در زندگی خود بگیریم، بیاموزیم؟
استاوریدیس در ادامه عنوان کرد: اگر در طول سفر طولانی زندگیام چیزی یاد گرفته باشم، این است که شما واقعاً قدر یک چیز را تا زمانی که با موقعیتی بسیار جدی بر سر از دست دادنش روبرو نشوید، نمیدانید. این در مورد یک شغل، یک دوست، یک همسر، یک ملت، یک ایده یا هر چیز دیگری که واقعا برای شما مهم است، صدق میکند. زلنسکی در حالی وارد این جنگ شد که به وضوح میدانست که برای چه چیزی ارزش قائل است.
این مقام ارشد نظامی سابق ناتو گفت: یک سال پیش یا بیشتر، اکثر اوکراینیها فکرش را نمیکردند روزی در خط مقدم جنگ بایستند و به معنای واقعی کلمه بر سر همه چیز ریسک کردند. اما در زندگی، همه چیز میتواند در عرض یک لحظه برای همیشه تغییر کند. این اتفاق میتواند برای شما بدون هیچ هشدار قبلی در یک وضعیت پزشکی اورژانسی، تیراندازی دستهجمعی، بحران در محل کار، یا برای کسانی که شغل نظامی همراه با خدمت طی استقرار رزمی را انتخاب کردهاند، رخ دهد. وقتی این اتفاق میافتد، انتخابها ناچیز هستند.
او عنوان کرد: اغلب، بزرگترین پاداشها در زندگی ما در آن لحظات همراه با بزرگترین ریسکها نصیب ما میشود. ناپلئون گفت "یک رهبر دلال امید است." زلنسکی خیلی زیاد رهبری از این نوع است. همه ما مثل او باید تلاش کنیم تا مدتها قبل از وقوع بحران، از آن دسته افرادی باشیم که بدانیم برای چه چیزهایی ارزش قائلیم و درک کنیم که چه کسی هستیم.
طبق اعلام منابع رسمی، «دیگو مولانو» وزیر دفاع کلمبیا در نشست گروه تماس دفاعی در اوکراین اعلام کرد که ارتش این کشور، سربازانی را برای آموزش نیروهای اوکراینی در زمینه مینزدایی نظامی اعزام میکند.
وی اطمینان داد: کلمبیا، مثل همیشه، به ارزشهای آزادی و حقوق بشر متعهد است و در این مورد، بهعنوان عضو و کشور شریک جهانی ناتو، به این ابتکار عمل و این الزام کمک میکند.
مولانو افزود این آموزش توسط ۱۱ مهندس نظامی که به یکی از کشورهای عضو ناتو در همسایگی اوکراین خواهند رفت، انجام خواهد شد.
«مری آکوپیان» معاون وزیر کشور اوکراین، شنبه گذشته گفت بر اساس خوشبینانهترین پیشبینیها، برای پاکسازی کل قلمرو اوکراین از مینها و مهمات منفجر نشده، بین پنج تا هفت سال زمان نیاز است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر ما تخمین میزنیم که حدود ۳۰۰ هزار کیلومتر مربع از خاک اوکراین آلوده شده است. این ده ها برابر بیشتر از تجربه بینالمللی است.
همزمان با انتشار خبرها از اعزام نظامیان کلمبیایی، دفتر جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا در بیانیهای به طور رسمی کلمبیا را متحد اصلی غیر ناتو واشنگتن معرفی کرد.
بایدن در فروردین سال جاری اعلام کرده بود که قصد دارد وضعیت مربوطه را به کلمبیا اعطا کند. پیشبینی میشود این وضعیت روابط بین این دو کشور قاره آمریکا را نزدیکتر کرد و برای شرکای خارجی واشنگتن مزایای خاصی در تجارت دفاعی و همکاریهای امنیتی فراهم کند.
سفیر اوکراین در آمریکا در اظهاراتی به ادعای مطرح شده از سوی برخی چهرهها مبنی بر اینکه کشورش "به پوتین اجازه دهد تا وجهه خود را حفظ کند" یا با هدف پایان دادن به این جنگی که سه ماه از آن میگذرد، از برخی اراضی خود صرفنظر کند، واکنش نشان داده و از آنها انتقاد کرد.
به گزارش پایگاه هیل، اوکسانا مارکارووا، سفیر اوکراین در آمریکا گفت: صلح به هر قیمت به نفع هیچکس نیست، زیرا ممکن نیست. یا پیروز میشوید و میتوانید در کشور خود در صلح زندگی کنید یا میمیرید، و فرقی نمیکند که سریع و بلافاصله بعد از اصابت گلوله بمیرید، یا به آرامی در اثر اشغال و شکنجه بمیرید.
مارکارووا در سخنرانی در یک مراسم به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد برنامه مشهور به طرح مارشال (طرح بازسازی مطرح شده در دوره بعد از جنگ جهانی دوم) در واشنگتن دی.سی، خواستار طرحی برای بازسازی اوکراین با الگوبرداری از طرح مارشال که به بازسازی اروپا در پی جنگ جهانی دوم کمک کرد، شد.
او تخمین زد که بیش از هشت میلیون نفر آواره در داخل اوکراین هستند و ۱۰ میلیون نفر دیگر "تحت گلولهباران مداوم در مکانهای مختلف یا تحت اشغال زندگی میکنند."
این دیپلمات اوکراینی افزود که جنگ بخشهای قابل توجهی از زیرساختهای اوکراین از جمله ۱۲ فرودگاه غیرنظامی، ۲۹۵ پل، ۵۹۱ مهدکودک، ۵۷۴ موسسه مراقبتهای سلامتی، ۱۰۸ مکان مذهبی و ۱۷۹ ساختمان فرهنگی را ویران کرده است.
مارکارووا افزود: متاسفانه، این اعداد تا زمانی که روسیه شکست نخورد، به رشد خود ادامه خواهند داد.
او وضعیت کنونی اوکراین را با وضعیت اروپای پس از جنگ جهانی دوم مقایسه کرد، در حالی که هر دو وضعیت شامل "ویرانی و تلفات جانی وسیع" بود.
مارکارووا اضافه کرد که یک ابتکار عمل الهام گرفته شده از طرح مارشال برای اوکراین، میتواند "نوآورانه و کارآمد در زمینه انرژی بوده و اقدامی باشد که انجام آن در زمانی که مجبور هستید زندگی عادی را مختل کنید، دشوار است."
مارکارووا تاکید کرد که "ما اوکراینی را خواهیم ساخت که الگویی در زمینه نحوه انجام کارها خواهد بود. ما یک آلمان جدید اما در این قرن خواهیم بود و یک اوکراین بسیار قویتر و بهتر خواهیم ساخت."
وزارت دفاع انگلیس روز سهشنبه با صدور بیانیهای که یک نسخه آن در توئیتر منتشر شد افزود که روسیه به دنبال محاصره سورودونسک، لیشانسک و روبیژن است و در حال حاضر محورهای شمالی و جنوبی این عملیات با محدوده ۲۵ کیلومتر از قلمرو تحت تصرف اوکراین جدا شده است.
در این بیانیه با اشاره به مقاومت نیروهای اوکراینی آمده است؛ اما روسیه به برخی موفقیت های محلی دست یافته که بخشی از آن به دلیل تمرکز یگانهای توپخانه است.
وزارت دفاع انگلیس عنوان کرد: تصرف منطقه سورودونتسک توسط روسیه، کل استان لوهانسک را تحت اشغال روسیه قرار می دهد و در حالی که این عملیات تلاش اصلی روسیه است، اما تنها بخشی از کارزار تصرف دونباس بشمار میرود.
طبق ارزیابی وزارت دفاع انگلیس، اگر خط مقدم دونباس بیشتر به سمت غرب حرکت کند، خطوط ارتباطی روسیه گسترش خواهد یافت و احتمالاً نیروهای آن را با مشکلات تدارکات لجستیک بیشتری مواجه خواهد کرد.
شبکه سی ان ان طی گزارشی مدعی شد، تصاویر ماهواره ای کشتی های روسی را در حال بارگیری غلات اوکراینی در کریمه نشان می هد.
این شبکه آمریکایی ضمن اشاره به تصاویر ماهوارهای از بندر سواستوپل کریمه گزارش داد : به نظر می رسد در اختیار گرفتن غلات اوکراینی توسط روسیه همزمان با ادامه جنگ علیه اوکراین در حال افزایش است.
در ادامه این گزارش آمده است: در این تصاویر دو کشتی با پرچم روسیه در حال لنگر انداختن و بارگیری غلات اوکراینی مشخص است.
این در حالی است که ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین پیشتر مدعی شده بود که روسیه به طور تدریجی در حال انتقال محصولات غذایی است و تلاش دارد آنها را به فروش برساند.
در ادامه این گزارش شبکه سی ان ان آمده است: تصاویر ماهواره ای ۲ کشتی را نشان میدهد که در کنار سیلوهای غلات پهلو گرفتهاند. این کشتی ها این بندر را ترک کرده اند.
برخورد یک دستگاه BTR روس با مین ضد تانکی که توسط تیپ تهاجمی هوایی 79 اوکراین کار گذاشته شده بود.
«واسیلی نبنزیا» نماینده روسیه در سازمان ملل گفت رسانههای غربی اذعان کردند که ساکنان شهر «بوچا» به دست نیروهای مسلح اوکراین کشته شدهاند.
نبنزیا بامداد سهشنبه طی نشست خبری در نیویورک اظهار داشت که رسانههای غربی مجبور شدند اعتراف کنند که بسیاری از ساکنان بوچا در اوکراین بر اثر گلولههای توپخانه نیروهای مسلح اوکراین جان خود را از دست دادند.
به نوشته وبگاه «ریانووستی»، وی در اینباره توضیح داد: «نمونه بارز [جنایت اوکراینیها علیه مردم خود] حادثه مرگ غیرنظامیان در بوچا است که توسط رسانههای غربی به دستور دولتهای خود تبلیغ شد و ارتش روسیه در آن مقصر نشان داده شد. تمام حقایق و شواهد عینی توسط آنها مخفی شد».
این دیپلمات ارشد روسی اضافه کرد: «با این حال، تحت فشار واقعیتها، حتی رسانههای غربی در نهایت مجبور شدند اعتراف کنند که بسیاری از غیرنظامیان در بوچا نه بر اثر جراحات گلوله همانطور که اوکراین ادعا میکند، بلکه بر اثر گلولههای توپ از نوع قدیمی که در بمباران این شهر توسط نیروهای مسلح اوکراین استفاده شد، جان خود را از دست دادهاند».
نبنزیا در بخش دیگری از صحبتهای خود تاکید کرد که روسیه با هرگونه تلاشی برای تضعیف امنیت اطلاعات خود مقابله خواهد کرد.
به نوشته ریانووستی، وی گفت که غرب امروز به طور فعال در حال پرورش ارتشی از هکرها در اوکراین برای اقدام علیه روسیه است.
نماینده روسیه در سازمان ملل توضیح داد: «طبق اظهارات زلنسکی، بیش از ۳۰۰ هزار جنگجو در ارتش سایبری او وجود دارد. شما یک ارتش سایبری غیرقابل کنترل ایجاد میکنید که با به کارگیری مهارتهای تحت فرماندهی شما در اوکراین و حمله به روسیه، در اینجا متوقف نخواهد شد».
نبنزیا با بیان اینکه هکرهای بسیج شده توسط غرب در سراسر جهان گسترش خواهند یافت و تهدیدی برای کشورهای غربی نیز ایجاد خواهند کرد، ادامه داد: «نظامیسازی فضای دیجیتال به رهبری غرب به شدت تهدید یک رویارویی نظامی مستقیم را افزایش میدهد. اقدامات بیملاحظه رژیم کییف میتواند منجر به یک رویارویی سایبری تمام عیار شود که سایر کشورها نیز درگیر آن خواهند شد».
وی همچنین افزود: «مسئولیت چنین تنشزایی به طور کامل بر عهده کشورهای غربی خواهد بود که بیاحتیاطی سران کییف را تشویق میکنند. در مواجهه با چنین تهدیدی، ما مطمئناً هرگونه تلاش برای تضعیف امنیت اطلاعات روسیه را رد خواهیم کرد».
پیش از این نیز «میخائیل میزینتسف» رئیس مرکز کنترل دفاع ملی روسیه در وزارت دفاع روسیه گفته بود ملیگرایان اوکراینی برای بدنام کردن ارتش روسیه، به ساختمانهای مسکونی در نیکولایفکا شلیک کردند که چند کشته و زخمی برجای گذاشت.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که تهیه یک دکترین جدید در عرصه سیاست خارجی این کشور بسیار فعالانه ادامه دارد و این روند یک کار جمعی است.
وی گفت: «دکترین جدید سیاست خارجی روسیه در حال حاضر در حال تهیه است، این فرآیند بسیار فعال بوده و مانند هر دکترین اصولی دیگری در کشور، حاصل تلاش و کار جمعی - تحلیلی، علمی و کارشناسی دقیق است و اصلاً بدین شکل نیست که به یک باره از بالا پرتاب شده و مورد اجرا گذاشته شود.»
بر اساس اطلاعات منابع اوکراینی، نیروهای روسیه در دونباس همچنان به دنبال فتح کامل منطقه لوهانسک هستند. ستاد کل ارتش اوکراین صبح سه شنبه اعلام کرد: دشمن از حمله دست نمی کشد. به ویژه، تلاش هایی برای محاصره شهرهای مهم استراتژیک Sieverodonetsk و Lysychansk در حال انجام است.
حدود سه ماه پس از آغاز جنگ، ارتش روسیه عمدتاً بر حملات در شرق کشور همسایه متمرکز شده است. به خصوص پس از سقوط شهر بندری ماریوپل در چند روز پیش، اوکراین اکنون از افزایش حملات روسیه در آنجا بیم دارد.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه و ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، در ردهبندی سال جاری مجله "تایم" ـ که صبح امروز، سهشنبه منتشر شده است ـ از تأثیرگذارترین افراد در گروه «رهبران» کشورهای جهان قرار گرفتند.
یادداشت مربوط به زلنسکی توسط جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده و مطلب مربوط به پوتین توسط آلکسی ناوالنی نوشته شده است.
رتبهبندی سال جاری تایم همچنین شامل اسامی رهبران دیگری، از جمله جو بایدن ـ رئیسجمهوری آمریکا، اولاف شولتز ـ صدراعظم آلمان، شی جین پینگ ـ رئیس جمهور چین و اورسولا فون درلاین ـ رئیس کمیسیون اروپا میشود.
ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین گفته است که تنها سیاستمدار روسی که او مایل است با وی ملاقات و مذاکره کند، ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه است. زلنسکی گفت: «همه چیز توسط شخص رئیس جمهور فدراسیون روسیه تصمیمگیری میشود. اگر ما بخواهیم درباره توقف این جنگ صحبت کنیم، چنین تصمیمی بدون شخص او نمیتواند اتخاذ شود.»
وی در عین حال تأکید کرد: دیدار با پوتین تنها بهشرطی امکانپذیر خواهد بود که در خصوص توقف درگیریها گفتگو شود، بدین ترتیب، تنها با یک فرد در روسیه میتوان صحبت کرد و تنها یک سؤال روی میز مذاکره خواهد بود.
زلنسکی همچنین مدعی شد که سازماندهی هرگونه مذاکره با طرف روسی بهطور فزایندهای دشوار شده است، این در حالی است که مقامات مسکو بارها آمادگی خود برای گفتگو با اوکراین را اعلام کردهاند.
ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین در سخنرانی شب گذشته خود در اجلاس داووس که از طریق ویدئوکنفرانس انجام شد، اعلام کرد که برای مبادله اسرای روسی با اوکراینی "حتی همین فردا" آمادگی دارد. وی گفت: «ما به نظامیان روسی نیازی نداریم، ما فقط به سربازان خود نیاز داریم. ما حتی همین فردا آماده تبادل اسرا هستیم و این مبادله برای ما اهمیت زیادی دارد.»
زلنسکی افزود: «تبادل افراد در زمان حاضر یک مسئله بشردوستانه و یک تصمیمگیری سیاسی است که به حمایت بسیاری از کشورها بستگی دارد و بهویژه سازمان ملل، سوئیس و همچنین اسرائیل باید در این مبادله مشارکت داشته باشند. ما باید آنها [اسیران جنگی] را مبادله کنیم».
بهگفته وی، کشورهای درگیر در این فرآیند باید "از طریق هر اهرمی"، بهخصوص با توقف تجارت با روسیه و اعمال تحریم نفتی، بر مسکو فشار بیاورند.
ایالات متحده آمریکا و بریتانیا روسیه را به انتشار اطلاعات نادرست آنلاین در مورد جنگ در اوکراین متهم کردند. هم زمان در جلسه شورای امنیت سازمان ملل، آنها ادعاهای روسیه مبنی بر اینکه هدف غرب کنترل همه جریان های اطلاعاتی و تعریف درست و نادرست از آن ها را رد کردند.
"جیمز روسکو"، معاون سفیر بریتانیا در سازمان ملل متحد، در این نشست که در مورد استفاده از فناوریهای دیجیتال برای حفظ صلح بود گفت: روسیه حملات سایبری انجام داده و از کارخانه ترول آنلاین برای انتشار اطلاعات نادرست و تحریف افکار عمومی درباره جنگ خود استفاده کرده است.
لیندا توماس-گرینفیلد، سفیر ایالات متحده هم روسیه را به ادامه مسدود کردن، محدود کردن و کاهش دسترسی به اینترنت، سانسور محتوا، انتشار اطلاعات نادرست آنلاین و ارعاب و دستگیری خبرنگارانی که حقیقت جنگ را گزارش میکنند، متهم کرد.
ویچسلاو والودین، رئیس دومای دولتی روسیه معتقد است که ایالات متحده و شرکای این کشور قصد ندارند به اوکراین کمک واقعی ارائه دهند و از 40 میلیارد دلار اختصاص داده شده توسط آمریکا، تنها 15 درصد آن به طور مستقیم برای اوکراین باقی خواهد ماند.
والودین امروز، سه شنبه در این باره در کانال تلگرامی خود نوشت: «واشنگتن و بروکسل واقعاً به اوکراین کمکی نکرده و مایل نیستند مشکلات این کشور در حوزه اقتصادی و اجتماعی را حل و فصل کنند. آنچه آنها به آن نیاز دارند این است که تا آخرین فرد اوکراینی علیه کشور ما بجنگند.»
به عقیده این مقام پارلمانی روس، این امر به ویژه در قانون تخصیص کمک 40 میلیارد دلار آمریکا به اوکراین که اخیراً توسط جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده امضا شد، نشان داده شده است.
والودین توضیح داد، واقعیت این است که 35 درصد از این مبلغ، صرف تامین مالی نیروهای مسلح خود آمریکا می شود. بیش از 45 درصد آن نیز برنامه ریزی شده که نه برای خود اوکراین، بلکه برای "کشورهایی کمک کننده به آن" هزینه شود. 4.8 درصد دیگر این بودجه نیز برای کمک به پناهندگان، از سرگیری فعالیت سفارت ایالات متحده در اوکراین و سایر حمایتهای دیپلماتیک در نظر گرفته شده است.
رئیس دومای دولتی گفت: «بدین ترتیب، از این مبلغ 40 میلیارد دلار، تنها 15 درصد از مبلغ اختصاص یافته به طور مستقیم برای اوکراین باقی میماند. این در حالی است که خود اوکراینیها باید بعداً کل مبلغ 40 میلیارد دلار بدهی را بپردازند.
وی افزود: «ایالات متحده در حال حاضر میگوید که کییف نمی تواند به تنهایی بدهی خود را در آینده تامین کند. به همین دلیل است که آخرین منابع اوکراین، یعنی غلات این کشور هم از آن گرفته میشود، همانطور که اکنون شاهد این مسئله هستیم.»
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا تاکید کرد که ایالات متحده "فاصله زیادی" با تصمیم احتمالی مبنی بر اعزام نیروهای آمریکایی به اوکراین دارد و در عین حال اعلام کرد که تعداد نظامیان ایالات متحده در اروپا افزایش یافته است.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا پیش از حمله روسیه به اوکراین (۲۴ فوریه) تصمیم گرفت که سربازان آمریکایی را از کییف خارج کند تا بدین ترتیب بتواند مانع درگیری مستقیم بین نیروها شود. اما بازگشایی سفارت آمریکا در کییف سوالاتی را در این زمینه ایجاد کرده است که آیا نیروهای آمریکایی برای تضمین امنیت دیپلماتها به اوکراین بازخواهند گشت یا خیر.
ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در یک کنفرانس خبری اذعان داشت که تا حدودی درخصوص چنین برنامهها و تصمیمهای بالقوهای مبنی بر بازگشت نیروهای آمریکایی به اوکراین گفتوگو شده است. اما وی خاطرنشان کرد که این تصمیمات هنوز به دست وزیر دفاع آمریکا جهت بررسی و تصدیق نرسیده است.
مارک میلی در این راستا افزود: «هرگونه تصمیمی مبنی بر بازگشت نیروهای آمریکایی به اوکراین ملزم به تصدیق رئیسجمهوری آمریکاست؛ در نتیجه ما با چنین اقدامی فاصله زیادی داریم. ما همچنان در حال بررسی اقدامات لازم هستیم و هیچکدام از آنها هنوز به دست لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا نرسیده است.»
در حال حاضر پنتاگون از طریق به اشتراکگذاری اطلاعات و ارسال تسلیحات به اوکراین کمک میکند تا در مقابل روسیه بجنگد.
مارک میلی همچنین اعلام کرد که تعداد نظامیان ایالات متحده در اروپا افزایش یافته و از ٧٨ هزار نفر در پاییز گذشته، به ١٠٢ هزار نفر در حال حاضر افزایش یافته است. به گفته او، ١٥ هزار نیروی نظامی و ١٢ اسکادران جنگنده هوایی در منطقه حضور دارند.
خبرگزاری ریانوستی گزارش داد که مدیریت منطقه «خرسون» اوکراین که از سوی روسیه منصوب شده، از مسکو میخواهد یک پایگاه نظامی در این منطقه ایجاد کند.
کیریل استرموسوف معاون اداره منطقه خرسون به خبرگزاری ریانوستی گفت: باید یک پایگاه نظامی روسیه وجود داشته باشد.
وی افزود:ما خواهان این مساله هستیم و این چیزی است که همه مردم می خواهند. این (پایگاه) لازم و تضمین کننده امنیت منطقه و ساکنانش است.
روسیه در عملیات تهاجمی به اوکراین منطقه خرسون را که در مجاورت شبه جزیره کریمه قرار دارد، تصرف کرد. مسکو از زمان درگیری قبلی بین دو کشور در سال ۲۰۱۴میلادی کنترل کریمه را در دست دارد.
مسکو دولت جدیدی در خرسون منصوب کرده و روبل را به عنوان ارز رایج آن معرفی کرده است.
رئیس جمهور اوکراین روز دوشنبه در مجمع جهانی اقتصاد در داووس از طریق لینک ویدئویی سخنرانی کرد، اما نمایندگی چین خیلی زود پس از سخنرانی زلنسکی از سالن جلسات خارج شد.
به گزارش سیانان، هیئت چینی شرکت کننده در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس پس از سخنرانی «ولادیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین بر خلاف دیگر هیئتهای غربی، زلنسکی را تشویق نکرد و خیلی زود سالن سخنرانیها را ترک کرد.
رئیس جمهور اوکراین روز دوشنبه در مجمع جهانی اقتصاد در داووس از طریق لینک ویدئویی سخنرانی کرد.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین در سخنرانی خود در مجمع جهانی اقتصاد در شهر «داووس» در سوئیس از شرکتهای دنیا دعوت کرد تا به جای سرمایه گذاری در روسیه، به اوکراین بیایند.
وی در این باره گفت: از هر شرکتی که روسیه را ترک کند، برای حضور در بازار اوکراین حمایت واقعی به عمل خواهد آمد.
رئیس جمهور اوکراین همچنین خواستار قطع روابط تجاری با روسیه و وضع تحریمهای حداکثری بر مسکو به ویژه نفت، بانکها و بخش فناوری اطلاعات این کشور شد.
زلنسکی از کشورهای حاضر در این نشست خواست تا به بازسازی اوکراین کمک کنند و عنوان کرد که اوکراین بیش از حد انتظار جنگیده است. اگر دنیا در پاییز سال گذشته تحریمهای شدیدی را علیه مسکو اعمال میکرد، وضعیت اینطور نبود. وی با اشاره به آغاز عملیلت نظامی روسیه در اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) افزود که اگر در سال ۲۰۱۴ که روسیه کریمه را به خاک خود ضمیمه کرد، اتحاد وجود داشت، شاهد تهاجم مسکو به خاک اوکراین نبودیم.
«مارک روته» نخستوزیر هلند تصویب بسته ششم تحریمها علیه روسیه در آینده نزدیک را محتمل عنوان کرد.
روته در همین ارتباط گفته است که اتحادیه اروپا میتواند در هفته جاری درباره بسته ششم تحریمها علیه روسیه به اجماع برسد و مصرف نفت و گاز روسیه را وقت متوقف کند.
نخست وزیر هلند در نشست خبری با همتای ایرلندی خود افزود: «ما مصرف کنندگان عمده نفت و گاز روسیه در حال تأمین مالی جنگ پوتین هستیم که باید هر چه زودتر به آن پایان دهیم.»
درخواست نخست وزیر هلند برای تحریم روسیه در حالی مطرح شده که روز دوشنبه همزمان «سرگئی ناریشکین» مدیر سازمان اطلاعات خارجی روسیه اعلام کرد که اکثر کشورهای آمریکای لاتین تمایلی برای پیوستن به تحریمهای آمریکا علیه روسیه ندارند. مدیر سازمان اطلاعات خارجی روسیه در این خصوص ادامه داد: منطبق با اطلاعاتی که به دست سازمان اطلاعات خارجی روسیه رسیده است، اکثر کشورهای آمریکای لاتین تمایلی برای پیروی بدون قید و شرط از درخواستهای دولت بایدن برای محکوم کردن عملیات ویژه نظامی مسکو در اوکراین و پیوستن به تحریمهای غرب علیه روسیه ندارند.
وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که همکاری اقتصادی روسیه و چین به زودی در شرایطی که غرب در موضع «دیکتاتوری» قرار گرفته است، شتاب بیشتری خواهد گرفت.
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه روز دوشنبه به دنبال بالا گرفتن تنشها میان آمریکا و چین بر سر پرونده تایوان گفت که اکنون که غرب در موضع یک دیکتاتور قرار گرفته است و روابط اقتصادی ما با چین سریعتر رشد خواهد کرد.
وزیر خارجه روسیه تأکید کرد، مسئولان غربی که معتقدند روسیه باید در جنگ اوکراین شکست بخورد، اطلاعات اندکی در مورد تاریخ کشور ما دارند.
وی اظهار داشت که روسیه باید واردات کالا از کشورهای غربی را متوقف کند تا امنیت اقتصادی این کشور تأمین شود.
سرگئی لاوروف تصریح کرد: تعداد پروژهها با چین در حال توسعه و اجرا هستند و این فرصتی برای ما است تا به تواناییهای خود را در زمینه فناوری پیشرفته، از جمله انرژی هستهای و دیگر زمینهها پی ببریم.
کرملین خبر داد، زرادخانه اتمی روسیه بزودی دارای ۵۰ موشک جدید خواهد بود و پیمان آتلانتیک شمالی " ناتو" این موشک ها را "شیطان-۲" نامیده و آن را نوعی تهید هسته ای احتمالی علیه غرب می داند.
به گزارش تارنمای نشریه آمریکایی نیویورک پست، دیمیتری روگوزین، رئیس آژانس فضایی دولتی روسیه معروف به روسکوسموس یکشنبه اعلام کرد که مراحل آماده سازی موشکهای بالستیک قارهپیمای Sarmat-۲ به زودی به پایان خواهد رسید. این موشک ها به ارتفاع یک ساختمان ۱۴ طبقه هستند.
روگوزین گفت: "من پیشنهاد می کنم متجاوزان با ما مودبانه تر صحبت کنند. "
او همچنین ویدئویی را در توییتر منتشر کرد که حفرهای به عمق ۸ متر و قطر ۲۰ متر را نشان میدهد که توسط موشک سرمت-۲ در محدوده آزمایش موشکی کورا در منطقه کامچاتکا روسیه ایجاد شده است.
روگوزین گفت: این موشک بی شک قویترین موشک هستهای جهان خواهد بود.
پس از پرتاب موفقیتآمیز سرمت ۲ در ماه گذشته، پوتین در یک سخنرانی تلویزیونی گفت که این موشک که در روسیه به طور رسمی با نام RS-۲۸ Sarmat شناخته میشود، هیچ رقیبی ندارد و دشمنان روسیه را وادار میکند قبل از تهدید کردن، دو بار فکر کنند.
رئیس جمهور روسیه همچنین هشدار داد که موشک سرمت ۲ "قادر است بر تمام ابزارهای مدرن دفاع ضد موشکی غلبه کند. "
روگوزین که آژانس او بر ساختمان کارخانه موشک سرمت-۲ نظارت دارد، آزمایش این "ابر سلاح" را به کنایه "هدیه به ناتو" توصیف کرد.
بنا به گزارش نیویورک پست، سرمت-۲ اولین بار در سال ۲۰۱۸ معرفی شد و برد تخمینی بین ۶۲۰۰ تا ۱۱۸۰۰ مایل دارد که به سردمداران کرملین اجازه می دهد این موشک را در هر نقطه از جهان پرتاب کنند. اگرچه پنتاگون پیش تر تهدید این موشک اتمی جدید برای آمریکا و متحدانش در ناتو را کم اهمیت جلوه داده بود.
اولنا زلنسکا، همسر در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که حمله روسیه به اوکراین، خانواده آنها را نیز مانند میلیونها خانوار دیگر در سراسر کشور از هم پاشیده است.
به گفته زلنسکا ، از زمانی که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه دستور اعزام نیرو به اوکراین را داده او و دو فرزندشان به سختی زلنسکی را دیده اند.
او گفت که او و همسرش از آن زمان تاکنون تنها از طریق تلفن با هم در ارتباط بودهاند.
زلنسکا گفت: «خانواده ما مانند سایر خانوادههای اوکراینی از هم پاشیده شده. همسرم در محل کارش زندگی میکند.
وی ادامه داد : ما ۲ ماه و نیم تمام است که اصلا او را ندیدیم.»
نماینده روسیه در سازمان ملل اظهار داشت که مسکو با هرگونه تلاشی برای تضعیف امنیت اطلاعات خود مقابله خواهد کرد.
واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در سخنانی در شورای امنیت افزود که غرب فعالانه در حال پرورش و تقویت ارتشی از هکرها در اوکراین برای اقدام علیه روسیه است.
این نماینده دولت روسیه اضافه کرد: بر اساس اظهارات رئیس جمهوری اوکراین، بیش از ۳۰۰ هزار جنگجو در ارتش سایبری او وجود دارد. شما یک ارتش سایبری غیرقابل کنترل ایجاد میکنید که در اینجا متوقف نخواهد شد.
وی تصریح کرد: این ارتش سایبری در سراسر جهان گسترش خواهد یافت و تهدیدی برای کشورهای غربی نیز خواهد بود.
سفیر روسیه در سازمان ملل ادامه داد: نظامیسازی فضای دیجیتال به رهبری غرب به شدت تهدید رویارویی نظامی مستقیم را افزایش میدهد. اقدامات بیملاحظه رژیم کییف میتواند منجر به یک رویارویی سایبری تمام عیار شود که سایر کشورها نیز درگیر آن خواهند شد.
این مقام دولت روسیه اظهار داشت: مسوولیت این تنش زایی بر عهده کشورهای غربی خواهد بود که بیاحتیاطی سران اوکراین را تشویق میکنند و در رویایی با چنین تهدیدی، ما مطمئنا هرگونه تلاش برای تضعیف امنیت اطلاعات روسیه را رد خواهیم کرد.
"کارین اولوفسدوتر" سفیر سوئد در آمریکا گفت: اگر استکهلم به عضویت ائتلاف نظامی ناتو درآید، تهدیدی برای روسیه نخواهد بود.
به گزارش ایرنا، اولوفسدوتر سفیر سوئد طی مراسمی در موسسه بروکینگز گفت: پیوستن ما به ناتو، تقابل با روسیه نیست، اما ما دیدهایم که آنها چه کردهاند، بنابراین امنیت خودمان را حفظ میکنیم.
سفیر سوئد در آمریکا در ادامه افزود: ما قرار نیست بیش از هر زمان دیگری برای روسیه تهدید کننده باشیم زیرا هم اکنون نیز تهدیدی برای روسیه نبوده ایم.
اولوفسدوتر تاکید کرد که جامعه بین المللی باید هر کاری که می تواند انجام دهد تا مطمئن شود روسیه دیگر عملیات نظامی ویژه دیگری مانند عملیات اوکراین را انجام ندهد.
وی خاطرنشان کرد که این سیاست سوئد بوده است که اگر فنلاند این کار را انجام دهد به دنبال پیوستن به ناتو خواهد بود زیرا روابط امنیتی دو کشور بسیار نزدیک است.
با بالاگرفتن احتمال پیوستن سوئد و فنلاند به ائتلاف ناتو، رهبران این کشورها در حال حاضر در حال گفتگو با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه هستند تا حمایت وی را برای ورود هر دو کشور به ناتو جلب کنند.
اردوغان رییس جمهوری ترکیه دوشنبه شب گفت: ترکیه جدید هرگز از اصول خود عقب نشینی نخواهد کرد و تا زمانی که شروط ما را تأمین نکنند، نخواهیم پذیرفت که هیچ کشوری به ناتو بپیوندد.
اردوغان چند روز پیش نیز گفته بود، تا زمانی که سوئد و فنلاند همبستگی با ترکیه علیه تروریسم از خود نشان ندهند، آنکارا هرگز موضع مثبتی درقبال عضویت این دو کشور نخواهد گرفت.
سخنان اردوغان در حالی مطرح می شود که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از پیشنهاد سوئد و فنلاند برای عضویت در ناتو استقبال کرده و وعده داده است برای مقابله با تهدیدها با این کشورها همکاری کند.
برای پذیرش عضو جدید در این ائتلاف نظامی، رسیدن به اجماع در میان همه اعضا الزامی است؛ بنابراین از نظر تئوری، ترکیه قادر به جلوگیری از الحاق سوئد و فنلاند است.
مقامات جدید منطقه خرسون اوکراین که توسط مسکو فتح شده روز دوشنبه روبل، واحد پول روسیه را به موازات گریونای اوکراین به ارز رسمی تبدیل کردند.
نهاد اداره کننده منطقه خرسون در جنوب اوکراین با اعلام این مطلب افزود: این منطقه در حال تبدیل شدن به یک منطقه ارزی دوگانه است.
این نهاد افزود: روبل به همان روشی که گریونا در گردش است درمعاملات به جریان خواهد افتاد.
براپایه این گزارش، شرکتها و کارآفرینان می توانند کالاها را به هر دو ارز معامله کنند.
وزارت دفاع روسیه پیشتر اعلام کرد اوکراین کنترل تمام منطقه خرسون و همچنین بخشهایی از سه منطقه دیگر را از دست داده است.
رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان ایالات متحده طی سخنانی در جلسه شورای روابط خارجی این کشور گفت که آمریکا نباید خواهان "تغییر رژیم" در مسکو باشد، بلکه باید به تمامیت ارضی روسیه احترام بگذارد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، آدام اسمیت، رئیس کمیته سرویسهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا اظهار کرد: «تنها چیزی که ما خواستار آن نیستیم، "تغییر رژیم" در مسکو است؛ سیاست تغییر رژیم کار درستی نیست. آمریکا میداند که روسیه یک کشور است پس در نتیجه مرزها و حاکمیت خود را دارد. ما باید اطمینان خاطر دهیم که قصد تهدید و یا تغییر رژیم را نداریم.»
در ماه آوریل، پس از آنکه جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا در سخنانش گفت که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه نباید در "راس قدرت" باقی بماند، کامالا هریس، معاون رئیسجمهوری آمریکا تصریح کرد که ایالات متحده قصد "تغییر رژیم" در مسکو را ندارد.
دوترته به شدت از پوتین بابت "کشتار غیرنظامیان بیگناه" در اوکراین انتقاد کرد و گفت: درحالیکه به هر دوی ما برچسب "قاتل" میزنند، اما من مجرمان را میکشم نه کودکان و سالخوردگان را!
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، رودریگو دوترته، رئیس جمهوری در حال کناره گیری فیلیپین که ولادیمیر پوتین، همتای روس خود را علنی دوست و معبود خود میداند، برای نخستین بار به اظهارنظر درباره حمله روسیه به اوکراین پرداخت و به شدت در سخنرانی امروز (سه شنبه) خود از پوتین انتقاد کرد و او را مقصر این جنگ سه ماهه دانست که باعث افزایش قیمت نفت شده که بسیاری از کشورها از جمله فیلیپین نیز با آن مشکل دارند.
دوترته ضمن تاکید بر اینکه رئیس جمهوری روسیه را محکوم نمیکند، با برچسب زدن پوتین به حمله به عنوان "عملیات نظامی ویژه" مخالفت کرد و گفت، این واقعا یک جنگ تمام عیار علیه "یک کشور مستقل" است.
رئیس جمهوری فیلیپین در نشست تلویزیونی خود با مقامهای کابینه گفت: بسیار میگویند که پوتین و من هر دو قاتل هستیم. من مدتهاست که گفتهام افرادی را میکشم. اما این افراد، مجرمان هستند نه کودکان و افراد سالخورده. ما در دو جهت متفاوت هستیم.
دوترته که ۳۰ ژوئن سال جاری میلادی از سمتش کناره گیری میکند بابت سرکوب وحشیانه علیه مواد مخدر در کشور که باعث مرگ ۶۰۰۰ مظنون شد، در مظان اتهام قرار دارد.
گروههای حقوق بشری میگویند این تعداد خیلی بیشتر است که شامل کودکان نیز میشود و در جریان کارزار مقابله با مواد مخدر در این سالهای ریاست جمهوری دوترته، کشته شدند.
کارزار کشتار گسترده غیرمنتظره قاچاقچیان مواد مخدر در فیلیپین به دستور دوترته با هجمه گستردهای از سوی دادگاه کیفری بینالملل و مطرح شدن ارتکاب جرایم علیه بشریت روبرو شده است.
بیش از یک هفته پس از محاصره اوکراین توسط نیروهای روسیه، فیلیپین به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در محکومیت حمله روسیه رای مثبت داد.
دوترته همچنین با "دوست" خواندن پوتین به روسیه تاکید کرد تا بمباران اوکراین و مناطق مسکونی این کشور را متوقف کرده و به غیرنظامیان بیگناه اجازه دهد تا به صورت ایمن از اوکراین خارج شوند.
وی همچنین گفت که اگر جنگ در اوکراین ادامه یابد و باعث بی ثباتی جهانی شود، به شدت بابت ثبات تامین نفت برای فیلیپین نگران است.
دادگاهی در اوکراین به صورت غیابی دستور بازداشت رئیسجمهوری سابق این کشور به اتهام خیانت را صادر کرد. ویکتور یانوکوویچ با تمدید اجاره تاسیسات دریایی به روسیه در کریمه در سال ۲۰۱۰ موافقت کرده بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، قرارداد مذکور که با «معاهده خارکیف» شناخته میشود و در سال ۲۰۱۰ به دست «ویکتور یانوکوویچ» رئیسجمهوری وقت اوکراین امضا شد، به روسیه اجازه داد تا ناوگان دریای سیاه خود را در بندر سواستوپول در شبهجزیره کریمه نگه دارد.
یانوکوویچ که در پی اعتراضات گسترده ۲۰۱۴ اوکراین به روسیه گریخت، تا به همینجا به جرم خیانت، به صورت غیابی به ۱۳ سال حبس محکوم شده است. این حکم ۱۳ ساله به دلیل درخواست اعزام ارتش و نیروی پلیس از روسیه برای برقراری نظم در اوکراین در سال ۲۰۱۴ صادر شد.
یانوکوویچ که تاکنون همه اتهامات علیه خود را تکذیب کرده، هنوز به این دستور بازداشت واکنشی نشان نداده است.
دفتر دادستان کل اوکراین اعلام کرد که یک دادگاه در کییف در روز دوشنبه دستور بازداشت یانوکوویچ را صادر کرده است، چرا که پیمان خارکیف با تسهیل افزایش تعداد نیروهای روسیه در اوکراین، زمینهساز الحاق کریمه در ۲۰۱۴ شد.
در بیانیه این دفتر آمده است، اقدامات یانوکوویچ قانون اساسی اوکراین را نقض کرده و با «کمک به یک کشور خارجی» موجب آسیب رسیدن به «حق حاکمیت، تمامیت ارضی، مصونیت قوای دفاعی و امنیت کشوری و اقتصادی اوکراین» شده است.
وزیر حمل و نقل هشدار داد که قحطی ناشی از کمبود غلات و مواد غذایی به دلیل تحولات اوکراین می تواند باعث مرگ و میر بیشتری از جنگ شود.
گرنت شاپس روز سهشنبه در گفتوگو با شبکه خبری اسکای گفت که با همتای اوکراینی خود الکساندر کوبراکوف در مورد نوع زیرساخت هایی که می تواند برای اطمینان از خروج غلات از این کشور ایجاد شود صحبت کرده است.
وی افزود: «من به طور خاص نگران وضعیت اوکراین هستم، اما آنچه واقعاً مرا نگران میکند این است که میتوانیم شاهد تلفات جانهای بیشتری در سایر نقاط جهان به دلیل کمبود غلات و مواد غذایی باشیم که میتواند حتی بیشتر از تلفات مستقیم در جنگ باشد.»
وزیر حمل و نقل انگلیس تصریح کرد که ایجاد یک گذرگاه امن برای خروج غلات و سایر کالاها از کشور "کاملا ضروری" است. وی افزود: راه های بالقوه زیادی برای خروج غلات و سایر کالاها از کشور و در واقع کالاها به داخل کشور وجود دارد و من فکر میکنم که این کار کاملاً ضروری است، در غیر این صورت ممکن است گرسنگی و قحطی زیادی بهوجود آید»
آقای شاپس درباره این پیشنهاد که انگلیس کشتیهای حامل کالا را اسکورت کند گفت: «نمیتوانم وارد جزئیات خاص شوم، پیچیدگیهای زیادی در این مورد وجود دارد. نکته مهم این است که اوکراین سبد نان جهان بوده و هست. "/ ایرنا
دبیر شورای امنیت روسیه امروز تصریح کرد که مسکو به اهدافش در اوکراین خواهد رسید و به دنبال ضربالاجلها نیست.
به گزارش خبرگزاری رویترز، نیکلای پاتروشف در مصاحبه با نشریه روسی " Argumenty I Fakt " خاطر نشان کرد: تمامی اهداف تعیین شده از سوی رئیسجمهوری روسیه محقق خواهند شد. نمی تواند غیر از این باشد چون حقایق از جمله حقایق تاریخی در طرف ماست.
همچنین خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد که دبیر شورای امنیت روسیه گفت که اگر سوئد و فنلاند به ناتو بپیوندند، مسکو به این اقدام پاسخ خواهد داد.
«جیمز استاوریدیس» فرمانده نظامی عالی سابق ائتلاف ناتو در مطلبی برای روزنامه یواسای تودی نوشت: حال که جنگ روسیه علیه اوکراین به سومین ماه بیرحمانه خود کشیده میشود، نشان داده که این جنگ نه تنها یک جنگ دربردارنده خون و خزانه در میادین، شهرها و آسمان اوکراین است، بلکه یک رقابت بسیار شخصی بین ولادیمیر پوتین و ولودیمیر زلنسکی است.
او ادامه داد: آنها درگیر نبرد ارادهها هستند و هر یک محاسبهای درباره میزان ریسکی که خود و ملتهایشان مایل به جذب هستند، انجام دادهاند. من پس از صرف عمرم برای تفکر در مورد ریسک در زمینه عملیاتهای نظامی، معتقدم زلنسکی درک بسیار بهتری از محاسبات مهم در مورد ریسک و پاداش نشان داده است. چه چیزی میتوانیم از عملکرد او در قبال تصمیماتی که باید در زندگی خود بگیریم، بیاموزیم؟
استاوریدیس در ادامه عنوان کرد: اگر در طول سفر طولانی زندگیام چیزی یاد گرفته باشم، این است که شما واقعاً قدر یک چیز را تا زمانی که با موقعیتی بسیار جدی بر سر از دست دادنش روبرو نشوید، نمیدانید. این در مورد یک شغل، یک دوست، یک همسر، یک ملت، یک ایده یا هر چیز دیگری که واقعا برای شما مهم است، صدق میکند. زلنسکی در حالی وارد این جنگ شد که به وضوح میدانست که برای چه چیزی ارزش قائل است.
این مقام ارشد نظامی سابق ناتو گفت: یک سال پیش یا بیشتر، اکثر اوکراینیها فکرش را نمیکردند روزی در خط مقدم جنگ بایستند و به معنای واقعی کلمه بر سر همه چیز ریسک کردند. اما در زندگی، همه چیز میتواند در عرض یک لحظه برای همیشه تغییر کند. این اتفاق میتواند برای شما بدون هیچ هشدار قبلی در یک وضعیت پزشکی اورژانسی، تیراندازی دستهجمعی، بحران در محل کار، یا برای کسانی که شغل نظامی همراه با خدمت طی استقرار رزمی را انتخاب کردهاند، رخ دهد. وقتی این اتفاق میافتد، انتخابها ناچیز هستند.
او عنوان کرد: اغلب، بزرگترین پاداشها در زندگی ما در آن لحظات همراه با بزرگترین ریسکها نصیب ما میشود. ناپلئون گفت "یک رهبر دلال امید است." زلنسکی خیلی زیاد رهبری از این نوع است. همه ما مثل او باید تلاش کنیم تا مدتها قبل از وقوع بحران، از آن دسته افرادی باشیم که بدانیم برای چه چیزهایی ارزش قائلیم و درک کنیم که چه کسی هستیم.
طبق اعلام منابع رسمی، «دیگو مولانو» وزیر دفاع کلمبیا در نشست گروه تماس دفاعی در اوکراین اعلام کرد که ارتش این کشور، سربازانی را برای آموزش نیروهای اوکراینی در زمینه مینزدایی نظامی اعزام میکند.
وی اطمینان داد: کلمبیا، مثل همیشه، به ارزشهای آزادی و حقوق بشر متعهد است و در این مورد، بهعنوان عضو و کشور شریک جهانی ناتو، به این ابتکار عمل و این الزام کمک میکند.
مولانو افزود این آموزش توسط ۱۱ مهندس نظامی که به یکی از کشورهای عضو ناتو در همسایگی اوکراین خواهند رفت، انجام خواهد شد.
«مری آکوپیان» معاون وزیر کشور اوکراین، شنبه گذشته گفت بر اساس خوشبینانهترین پیشبینیها، برای پاکسازی کل قلمرو اوکراین از مینها و مهمات منفجر نشده، بین پنج تا هفت سال زمان نیاز است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر ما تخمین میزنیم که حدود ۳۰۰ هزار کیلومتر مربع از خاک اوکراین آلوده شده است. این ده ها برابر بیشتر از تجربه بینالمللی است.
همزمان با انتشار خبرها از اعزام نظامیان کلمبیایی، دفتر جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا در بیانیهای به طور رسمی کلمبیا را متحد اصلی غیر ناتو واشنگتن معرفی کرد.
بایدن در فروردین سال جاری اعلام کرده بود که قصد دارد وضعیت مربوطه را به کلمبیا اعطا کند. پیشبینی میشود این وضعیت روابط بین این دو کشور قاره آمریکا را نزدیکتر کرد و برای شرکای خارجی واشنگتن مزایای خاصی در تجارت دفاعی و همکاریهای امنیتی فراهم کند.
سفیر اوکراین در آمریکا در اظهاراتی به ادعای مطرح شده از سوی برخی چهرهها مبنی بر اینکه کشورش "به پوتین اجازه دهد تا وجهه خود را حفظ کند" یا با هدف پایان دادن به این جنگی که سه ماه از آن میگذرد، از برخی اراضی خود صرفنظر کند، واکنش نشان داده و از آنها انتقاد کرد.
به گزارش پایگاه هیل، اوکسانا مارکارووا، سفیر اوکراین در آمریکا گفت: صلح به هر قیمت به نفع هیچکس نیست، زیرا ممکن نیست. یا پیروز میشوید و میتوانید در کشور خود در صلح زندگی کنید یا میمیرید، و فرقی نمیکند که سریع و بلافاصله بعد از اصابت گلوله بمیرید، یا به آرامی در اثر اشغال و شکنجه بمیرید.
مارکارووا در سخنرانی در یک مراسم به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد برنامه مشهور به طرح مارشال (طرح بازسازی مطرح شده در دوره بعد از جنگ جهانی دوم) در واشنگتن دی.سی، خواستار طرحی برای بازسازی اوکراین با الگوبرداری از طرح مارشال که به بازسازی اروپا در پی جنگ جهانی دوم کمک کرد، شد.
او تخمین زد که بیش از هشت میلیون نفر آواره در داخل اوکراین هستند و ۱۰ میلیون نفر دیگر "تحت گلولهباران مداوم در مکانهای مختلف یا تحت اشغال زندگی میکنند."
این دیپلمات اوکراینی افزود که جنگ بخشهای قابل توجهی از زیرساختهای اوکراین از جمله ۱۲ فرودگاه غیرنظامی، ۲۹۵ پل، ۵۹۱ مهدکودک، ۵۷۴ موسسه مراقبتهای سلامتی، ۱۰۸ مکان مذهبی و ۱۷۹ ساختمان فرهنگی را ویران کرده است.
مارکارووا افزود: متاسفانه، این اعداد تا زمانی که روسیه شکست نخورد، به رشد خود ادامه خواهند داد.
او وضعیت کنونی اوکراین را با وضعیت اروپای پس از جنگ جهانی دوم مقایسه کرد، در حالی که هر دو وضعیت شامل "ویرانی و تلفات جانی وسیع" بود.
مارکارووا اضافه کرد که یک ابتکار عمل الهام گرفته شده از طرح مارشال برای اوکراین، میتواند "نوآورانه و کارآمد در زمینه انرژی بوده و اقدامی باشد که انجام آن در زمانی که مجبور هستید زندگی عادی را مختل کنید، دشوار است."
مارکارووا تاکید کرد که "ما اوکراینی را خواهیم ساخت که الگویی در زمینه نحوه انجام کارها خواهد بود. ما یک آلمان جدید اما در این قرن خواهیم بود و یک اوکراین بسیار قویتر و بهتر خواهیم ساخت."
وزارت دفاع انگلیس روز سهشنبه با صدور بیانیهای که یک نسخه آن در توئیتر منتشر شد افزود که روسیه به دنبال محاصره سورودونسک، لیشانسک و روبیژن است و در حال حاضر محورهای شمالی و جنوبی این عملیات با محدوده ۲۵ کیلومتر از قلمرو تحت تصرف اوکراین جدا شده است.
در این بیانیه با اشاره به مقاومت نیروهای اوکراینی آمده است؛ اما روسیه به برخی موفقیت های محلی دست یافته که بخشی از آن به دلیل تمرکز یگانهای توپخانه است.
وزارت دفاع انگلیس عنوان کرد: تصرف منطقه سورودونتسک توسط روسیه، کل استان لوهانسک را تحت اشغال روسیه قرار می دهد و در حالی که این عملیات تلاش اصلی روسیه است، اما تنها بخشی از کارزار تصرف دونباس بشمار میرود.
طبق ارزیابی وزارت دفاع انگلیس، اگر خط مقدم دونباس بیشتر به سمت غرب حرکت کند، خطوط ارتباطی روسیه گسترش خواهد یافت و احتمالاً نیروهای آن را با مشکلات تدارکات لجستیک بیشتری مواجه خواهد کرد.
شبکه سی ان ان طی گزارشی مدعی شد، تصاویر ماهواره ای کشتی های روسی را در حال بارگیری غلات اوکراینی در کریمه نشان می هد.
این شبکه آمریکایی ضمن اشاره به تصاویر ماهوارهای از بندر سواستوپل کریمه گزارش داد : به نظر می رسد در اختیار گرفتن غلات اوکراینی توسط روسیه همزمان با ادامه جنگ علیه اوکراین در حال افزایش است.
در ادامه این گزارش آمده است: در این تصاویر دو کشتی با پرچم روسیه در حال لنگر انداختن و بارگیری غلات اوکراینی مشخص است.
این در حالی است که ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین پیشتر مدعی شده بود که روسیه به طور تدریجی در حال انتقال محصولات غذایی است و تلاش دارد آنها را به فروش برساند.
در ادامه این گزارش شبکه سی ان ان آمده است: تصاویر ماهواره ای ۲ کشتی را نشان میدهد که در کنار سیلوهای غلات پهلو گرفتهاند. این کشتی ها این بندر را ترک کرده اند.
برخورد یک دستگاه BTR روس با مین ضد تانکی که توسط تیپ تهاجمی هوایی 79 اوکراین کار گذاشته شده بود.
«واسیلی نبنزیا» نماینده روسیه در سازمان ملل گفت رسانههای غربی اذعان کردند که ساکنان شهر «بوچا» به دست نیروهای مسلح اوکراین کشته شدهاند.
نبنزیا بامداد سهشنبه طی نشست خبری در نیویورک اظهار داشت که رسانههای غربی مجبور شدند اعتراف کنند که بسیاری از ساکنان بوچا در اوکراین بر اثر گلولههای توپخانه نیروهای مسلح اوکراین جان خود را از دست دادند.
به نوشته وبگاه «ریانووستی»، وی در اینباره توضیح داد: «نمونه بارز [جنایت اوکراینیها علیه مردم خود] حادثه مرگ غیرنظامیان در بوچا است که توسط رسانههای غربی به دستور دولتهای خود تبلیغ شد و ارتش روسیه در آن مقصر نشان داده شد. تمام حقایق و شواهد عینی توسط آنها مخفی شد».
این دیپلمات ارشد روسی اضافه کرد: «با این حال، تحت فشار واقعیتها، حتی رسانههای غربی در نهایت مجبور شدند اعتراف کنند که بسیاری از غیرنظامیان در بوچا نه بر اثر جراحات گلوله همانطور که اوکراین ادعا میکند، بلکه بر اثر گلولههای توپ از نوع قدیمی که در بمباران این شهر توسط نیروهای مسلح اوکراین استفاده شد، جان خود را از دست دادهاند».
نبنزیا در بخش دیگری از صحبتهای خود تاکید کرد که روسیه با هرگونه تلاشی برای تضعیف امنیت اطلاعات خود مقابله خواهد کرد.
به نوشته ریانووستی، وی گفت که غرب امروز به طور فعال در حال پرورش ارتشی از هکرها در اوکراین برای اقدام علیه روسیه است.
نماینده روسیه در سازمان ملل توضیح داد: «طبق اظهارات زلنسکی، بیش از ۳۰۰ هزار جنگجو در ارتش سایبری او وجود دارد. شما یک ارتش سایبری غیرقابل کنترل ایجاد میکنید که با به کارگیری مهارتهای تحت فرماندهی شما در اوکراین و حمله به روسیه، در اینجا متوقف نخواهد شد».
نبنزیا با بیان اینکه هکرهای بسیج شده توسط غرب در سراسر جهان گسترش خواهند یافت و تهدیدی برای کشورهای غربی نیز ایجاد خواهند کرد، ادامه داد: «نظامیسازی فضای دیجیتال به رهبری غرب به شدت تهدید یک رویارویی نظامی مستقیم را افزایش میدهد. اقدامات بیملاحظه رژیم کییف میتواند منجر به یک رویارویی سایبری تمام عیار شود که سایر کشورها نیز درگیر آن خواهند شد».
وی همچنین افزود: «مسئولیت چنین تنشزایی به طور کامل بر عهده کشورهای غربی خواهد بود که بیاحتیاطی سران کییف را تشویق میکنند. در مواجهه با چنین تهدیدی، ما مطمئناً هرگونه تلاش برای تضعیف امنیت اطلاعات روسیه را رد خواهیم کرد».
پیش از این نیز «میخائیل میزینتسف» رئیس مرکز کنترل دفاع ملی روسیه در وزارت دفاع روسیه گفته بود ملیگرایان اوکراینی برای بدنام کردن ارتش روسیه، به ساختمانهای مسکونی در نیکولایفکا شلیک کردند که چند کشته و زخمی برجای گذاشت.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که تهیه یک دکترین جدید در عرصه سیاست خارجی این کشور بسیار فعالانه ادامه دارد و این روند یک کار جمعی است.
وی گفت: «دکترین جدید سیاست خارجی روسیه در حال حاضر در حال تهیه است، این فرآیند بسیار فعال بوده و مانند هر دکترین اصولی دیگری در کشور، حاصل تلاش و کار جمعی - تحلیلی، علمی و کارشناسی دقیق است و اصلاً بدین شکل نیست که به یک باره از بالا پرتاب شده و مورد اجرا گذاشته شود.»
بر اساس اطلاعات منابع اوکراینی، نیروهای روسیه در دونباس همچنان به دنبال فتح کامل منطقه لوهانسک هستند. ستاد کل ارتش اوکراین صبح سه شنبه اعلام کرد: دشمن از حمله دست نمی کشد. به ویژه، تلاش هایی برای محاصره شهرهای مهم استراتژیک Sieverodonetsk و Lysychansk در حال انجام است.
حدود سه ماه پس از آغاز جنگ، ارتش روسیه عمدتاً بر حملات در شرق کشور همسایه متمرکز شده است. به خصوص پس از سقوط شهر بندری ماریوپل در چند روز پیش، اوکراین اکنون از افزایش حملات روسیه در آنجا بیم دارد.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه و ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، در ردهبندی سال جاری مجله "تایم" ـ که صبح امروز، سهشنبه منتشر شده است ـ از تأثیرگذارترین افراد در گروه «رهبران» کشورهای جهان قرار گرفتند.
یادداشت مربوط به زلنسکی توسط جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده و مطلب مربوط به پوتین توسط آلکسی ناوالنی نوشته شده است.
رتبهبندی سال جاری تایم همچنین شامل اسامی رهبران دیگری، از جمله جو بایدن ـ رئیسجمهوری آمریکا، اولاف شولتز ـ صدراعظم آلمان، شی جین پینگ ـ رئیس جمهور چین و اورسولا فون درلاین ـ رئیس کمیسیون اروپا میشود.
ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین گفته است که تنها سیاستمدار روسی که او مایل است با وی ملاقات و مذاکره کند، ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه است. زلنسکی گفت: «همه چیز توسط شخص رئیس جمهور فدراسیون روسیه تصمیمگیری میشود. اگر ما بخواهیم درباره توقف این جنگ صحبت کنیم، چنین تصمیمی بدون شخص او نمیتواند اتخاذ شود.»
وی در عین حال تأکید کرد: دیدار با پوتین تنها بهشرطی امکانپذیر خواهد بود که در خصوص توقف درگیریها گفتگو شود، بدین ترتیب، تنها با یک فرد در روسیه میتوان صحبت کرد و تنها یک سؤال روی میز مذاکره خواهد بود.
زلنسکی همچنین مدعی شد که سازماندهی هرگونه مذاکره با طرف روسی بهطور فزایندهای دشوار شده است، این در حالی است که مقامات مسکو بارها آمادگی خود برای گفتگو با اوکراین را اعلام کردهاند.
ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین در سخنرانی شب گذشته خود در اجلاس داووس که از طریق ویدئوکنفرانس انجام شد، اعلام کرد که برای مبادله اسرای روسی با اوکراینی "حتی همین فردا" آمادگی دارد. وی گفت: «ما به نظامیان روسی نیازی نداریم، ما فقط به سربازان خود نیاز داریم. ما حتی همین فردا آماده تبادل اسرا هستیم و این مبادله برای ما اهمیت زیادی دارد.»
زلنسکی افزود: «تبادل افراد در زمان حاضر یک مسئله بشردوستانه و یک تصمیمگیری سیاسی است که به حمایت بسیاری از کشورها بستگی دارد و بهویژه سازمان ملل، سوئیس و همچنین اسرائیل باید در این مبادله مشارکت داشته باشند. ما باید آنها [اسیران جنگی] را مبادله کنیم».
بهگفته وی، کشورهای درگیر در این فرآیند باید "از طریق هر اهرمی"، بهخصوص با توقف تجارت با روسیه و اعمال تحریم نفتی، بر مسکو فشار بیاورند.
ایالات متحده آمریکا و بریتانیا روسیه را به انتشار اطلاعات نادرست آنلاین در مورد جنگ در اوکراین متهم کردند. هم زمان در جلسه شورای امنیت سازمان ملل، آنها ادعاهای روسیه مبنی بر اینکه هدف غرب کنترل همه جریان های اطلاعاتی و تعریف درست و نادرست از آن ها را رد کردند.
"جیمز روسکو"، معاون سفیر بریتانیا در سازمان ملل متحد، در این نشست که در مورد استفاده از فناوریهای دیجیتال برای حفظ صلح بود گفت: روسیه حملات سایبری انجام داده و از کارخانه ترول آنلاین برای انتشار اطلاعات نادرست و تحریف افکار عمومی درباره جنگ خود استفاده کرده است.
لیندا توماس-گرینفیلد، سفیر ایالات متحده هم روسیه را به ادامه مسدود کردن، محدود کردن و کاهش دسترسی به اینترنت، سانسور محتوا، انتشار اطلاعات نادرست آنلاین و ارعاب و دستگیری خبرنگارانی که حقیقت جنگ را گزارش میکنند، متهم کرد.
ویچسلاو والودین، رئیس دومای دولتی روسیه معتقد است که ایالات متحده و شرکای این کشور قصد ندارند به اوکراین کمک واقعی ارائه دهند و از 40 میلیارد دلار اختصاص داده شده توسط آمریکا، تنها 15 درصد آن به طور مستقیم برای اوکراین باقی خواهد ماند.
والودین امروز، سه شنبه در این باره در کانال تلگرامی خود نوشت: «واشنگتن و بروکسل واقعاً به اوکراین کمکی نکرده و مایل نیستند مشکلات این کشور در حوزه اقتصادی و اجتماعی را حل و فصل کنند. آنچه آنها به آن نیاز دارند این است که تا آخرین فرد اوکراینی علیه کشور ما بجنگند.»
به عقیده این مقام پارلمانی روس، این امر به ویژه در قانون تخصیص کمک 40 میلیارد دلار آمریکا به اوکراین که اخیراً توسط جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده امضا شد، نشان داده شده است.
والودین توضیح داد، واقعیت این است که 35 درصد از این مبلغ، صرف تامین مالی نیروهای مسلح خود آمریکا می شود. بیش از 45 درصد آن نیز برنامه ریزی شده که نه برای خود اوکراین، بلکه برای "کشورهایی کمک کننده به آن" هزینه شود. 4.8 درصد دیگر این بودجه نیز برای کمک به پناهندگان، از سرگیری فعالیت سفارت ایالات متحده در اوکراین و سایر حمایتهای دیپلماتیک در نظر گرفته شده است.
رئیس دومای دولتی گفت: «بدین ترتیب، از این مبلغ 40 میلیارد دلار، تنها 15 درصد از مبلغ اختصاص یافته به طور مستقیم برای اوکراین باقی میماند. این در حالی است که خود اوکراینیها باید بعداً کل مبلغ 40 میلیارد دلار بدهی را بپردازند.
وی افزود: «ایالات متحده در حال حاضر میگوید که کییف نمی تواند به تنهایی بدهی خود را در آینده تامین کند. به همین دلیل است که آخرین منابع اوکراین، یعنی غلات این کشور هم از آن گرفته میشود، همانطور که اکنون شاهد این مسئله هستیم.»
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا تاکید کرد که ایالات متحده "فاصله زیادی" با تصمیم احتمالی مبنی بر اعزام نیروهای آمریکایی به اوکراین دارد و در عین حال اعلام کرد که تعداد نظامیان ایالات متحده در اروپا افزایش یافته است.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا پیش از حمله روسیه به اوکراین (۲۴ فوریه) تصمیم گرفت که سربازان آمریکایی را از کییف خارج کند تا بدین ترتیب بتواند مانع درگیری مستقیم بین نیروها شود. اما بازگشایی سفارت آمریکا در کییف سوالاتی را در این زمینه ایجاد کرده است که آیا نیروهای آمریکایی برای تضمین امنیت دیپلماتها به اوکراین بازخواهند گشت یا خیر.
ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در یک کنفرانس خبری اذعان داشت که تا حدودی درخصوص چنین برنامهها و تصمیمهای بالقوهای مبنی بر بازگشت نیروهای آمریکایی به اوکراین گفتوگو شده است. اما وی خاطرنشان کرد که این تصمیمات هنوز به دست وزیر دفاع آمریکا جهت بررسی و تصدیق نرسیده است.
مارک میلی در این راستا افزود: «هرگونه تصمیمی مبنی بر بازگشت نیروهای آمریکایی به اوکراین ملزم به تصدیق رئیسجمهوری آمریکاست؛ در نتیجه ما با چنین اقدامی فاصله زیادی داریم. ما همچنان در حال بررسی اقدامات لازم هستیم و هیچکدام از آنها هنوز به دست لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا نرسیده است.»
در حال حاضر پنتاگون از طریق به اشتراکگذاری اطلاعات و ارسال تسلیحات به اوکراین کمک میکند تا در مقابل روسیه بجنگد.
مارک میلی همچنین اعلام کرد که تعداد نظامیان ایالات متحده در اروپا افزایش یافته و از ٧٨ هزار نفر در پاییز گذشته، به ١٠٢ هزار نفر در حال حاضر افزایش یافته است. به گفته او، ١٥ هزار نیروی نظامی و ١٢ اسکادران جنگنده هوایی در منطقه حضور دارند.
خبرگزاری ریانوستی گزارش داد که مدیریت منطقه «خرسون» اوکراین که از سوی روسیه منصوب شده، از مسکو میخواهد یک پایگاه نظامی در این منطقه ایجاد کند.
کیریل استرموسوف معاون اداره منطقه خرسون به خبرگزاری ریانوستی گفت: باید یک پایگاه نظامی روسیه وجود داشته باشد.
وی افزود:ما خواهان این مساله هستیم و این چیزی است که همه مردم می خواهند. این (پایگاه) لازم و تضمین کننده امنیت منطقه و ساکنانش است.
روسیه در عملیات تهاجمی به اوکراین منطقه خرسون را که در مجاورت شبه جزیره کریمه قرار دارد، تصرف کرد. مسکو از زمان درگیری قبلی بین دو کشور در سال ۲۰۱۴میلادی کنترل کریمه را در دست دارد.
مسکو دولت جدیدی در خرسون منصوب کرده و روبل را به عنوان ارز رایج آن معرفی کرده است.
رئیس جمهور اوکراین روز دوشنبه در مجمع جهانی اقتصاد در داووس از طریق لینک ویدئویی سخنرانی کرد، اما نمایندگی چین خیلی زود پس از سخنرانی زلنسکی از سالن جلسات خارج شد.
به گزارش سیانان، هیئت چینی شرکت کننده در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس پس از سخنرانی «ولادیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین بر خلاف دیگر هیئتهای غربی، زلنسکی را تشویق نکرد و خیلی زود سالن سخنرانیها را ترک کرد.
رئیس جمهور اوکراین روز دوشنبه در مجمع جهانی اقتصاد در داووس از طریق لینک ویدئویی سخنرانی کرد.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین در سخنرانی خود در مجمع جهانی اقتصاد در شهر «داووس» در سوئیس از شرکتهای دنیا دعوت کرد تا به جای سرمایه گذاری در روسیه، به اوکراین بیایند.
وی در این باره گفت: از هر شرکتی که روسیه را ترک کند، برای حضور در بازار اوکراین حمایت واقعی به عمل خواهد آمد.
رئیس جمهور اوکراین همچنین خواستار قطع روابط تجاری با روسیه و وضع تحریمهای حداکثری بر مسکو به ویژه نفت، بانکها و بخش فناوری اطلاعات این کشور شد.
زلنسکی از کشورهای حاضر در این نشست خواست تا به بازسازی اوکراین کمک کنند و عنوان کرد که اوکراین بیش از حد انتظار جنگیده است. اگر دنیا در پاییز سال گذشته تحریمهای شدیدی را علیه مسکو اعمال میکرد، وضعیت اینطور نبود. وی با اشاره به آغاز عملیلت نظامی روسیه در اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) افزود که اگر در سال ۲۰۱۴ که روسیه کریمه را به خاک خود ضمیمه کرد، اتحاد وجود داشت، شاهد تهاجم مسکو به خاک اوکراین نبودیم.
«مارک روته» نخستوزیر هلند تصویب بسته ششم تحریمها علیه روسیه در آینده نزدیک را محتمل عنوان کرد.
روته در همین ارتباط گفته است که اتحادیه اروپا میتواند در هفته جاری درباره بسته ششم تحریمها علیه روسیه به اجماع برسد و مصرف نفت و گاز روسیه را وقت متوقف کند.
نخست وزیر هلند در نشست خبری با همتای ایرلندی خود افزود: «ما مصرف کنندگان عمده نفت و گاز روسیه در حال تأمین مالی جنگ پوتین هستیم که باید هر چه زودتر به آن پایان دهیم.»
درخواست نخست وزیر هلند برای تحریم روسیه در حالی مطرح شده که روز دوشنبه همزمان «سرگئی ناریشکین» مدیر سازمان اطلاعات خارجی روسیه اعلام کرد که اکثر کشورهای آمریکای لاتین تمایلی برای پیوستن به تحریمهای آمریکا علیه روسیه ندارند. مدیر سازمان اطلاعات خارجی روسیه در این خصوص ادامه داد: منطبق با اطلاعاتی که به دست سازمان اطلاعات خارجی روسیه رسیده است، اکثر کشورهای آمریکای لاتین تمایلی برای پیروی بدون قید و شرط از درخواستهای دولت بایدن برای محکوم کردن عملیات ویژه نظامی مسکو در اوکراین و پیوستن به تحریمهای غرب علیه روسیه ندارند.
وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که همکاری اقتصادی روسیه و چین به زودی در شرایطی که غرب در موضع «دیکتاتوری» قرار گرفته است، شتاب بیشتری خواهد گرفت.
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه روز دوشنبه به دنبال بالا گرفتن تنشها میان آمریکا و چین بر سر پرونده تایوان گفت که اکنون که غرب در موضع یک دیکتاتور قرار گرفته است و روابط اقتصادی ما با چین سریعتر رشد خواهد کرد.
وزیر خارجه روسیه تأکید کرد، مسئولان غربی که معتقدند روسیه باید در جنگ اوکراین شکست بخورد، اطلاعات اندکی در مورد تاریخ کشور ما دارند.
وی اظهار داشت که روسیه باید واردات کالا از کشورهای غربی را متوقف کند تا امنیت اقتصادی این کشور تأمین شود.
سرگئی لاوروف تصریح کرد: تعداد پروژهها با چین در حال توسعه و اجرا هستند و این فرصتی برای ما است تا به تواناییهای خود را در زمینه فناوری پیشرفته، از جمله انرژی هستهای و دیگر زمینهها پی ببریم.
کرملین خبر داد، زرادخانه اتمی روسیه بزودی دارای ۵۰ موشک جدید خواهد بود و پیمان آتلانتیک شمالی " ناتو" این موشک ها را "شیطان-۲" نامیده و آن را نوعی تهید هسته ای احتمالی علیه غرب می داند.
به گزارش تارنمای نشریه آمریکایی نیویورک پست، دیمیتری روگوزین، رئیس آژانس فضایی دولتی روسیه معروف به روسکوسموس یکشنبه اعلام کرد که مراحل آماده سازی موشکهای بالستیک قارهپیمای Sarmat-۲ به زودی به پایان خواهد رسید. این موشک ها به ارتفاع یک ساختمان ۱۴ طبقه هستند.
روگوزین گفت: "من پیشنهاد می کنم متجاوزان با ما مودبانه تر صحبت کنند. "
او همچنین ویدئویی را در توییتر منتشر کرد که حفرهای به عمق ۸ متر و قطر ۲۰ متر را نشان میدهد که توسط موشک سرمت-۲ در محدوده آزمایش موشکی کورا در منطقه کامچاتکا روسیه ایجاد شده است.
روگوزین گفت: این موشک بی شک قویترین موشک هستهای جهان خواهد بود.
پس از پرتاب موفقیتآمیز سرمت ۲ در ماه گذشته، پوتین در یک سخنرانی تلویزیونی گفت که این موشک که در روسیه به طور رسمی با نام RS-۲۸ Sarmat شناخته میشود، هیچ رقیبی ندارد و دشمنان روسیه را وادار میکند قبل از تهدید کردن، دو بار فکر کنند.
رئیس جمهور روسیه همچنین هشدار داد که موشک سرمت ۲ "قادر است بر تمام ابزارهای مدرن دفاع ضد موشکی غلبه کند. "
روگوزین که آژانس او بر ساختمان کارخانه موشک سرمت-۲ نظارت دارد، آزمایش این "ابر سلاح" را به کنایه "هدیه به ناتو" توصیف کرد.
بنا به گزارش نیویورک پست، سرمت-۲ اولین بار در سال ۲۰۱۸ معرفی شد و برد تخمینی بین ۶۲۰۰ تا ۱۱۸۰۰ مایل دارد که به سردمداران کرملین اجازه می دهد این موشک را در هر نقطه از جهان پرتاب کنند. اگرچه پنتاگون پیش تر تهدید این موشک اتمی جدید برای آمریکا و متحدانش در ناتو را کم اهمیت جلوه داده بود.
اولنا زلنسکا، همسر در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که حمله روسیه به اوکراین، خانواده آنها را نیز مانند میلیونها خانوار دیگر در سراسر کشور از هم پاشیده است.
به گفته زلنسکا ، از زمانی که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه دستور اعزام نیرو به اوکراین را داده او و دو فرزندشان به سختی زلنسکی را دیده اند.
او گفت که او و همسرش از آن زمان تاکنون تنها از طریق تلفن با هم در ارتباط بودهاند.
زلنسکا گفت: «خانواده ما مانند سایر خانوادههای اوکراینی از هم پاشیده شده. همسرم در محل کارش زندگی میکند.
وی ادامه داد : ما ۲ ماه و نیم تمام است که اصلا او را ندیدیم.»
نماینده روسیه در سازمان ملل اظهار داشت که مسکو با هرگونه تلاشی برای تضعیف امنیت اطلاعات خود مقابله خواهد کرد.
واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در سخنانی در شورای امنیت افزود که غرب فعالانه در حال پرورش و تقویت ارتشی از هکرها در اوکراین برای اقدام علیه روسیه است.
این نماینده دولت روسیه اضافه کرد: بر اساس اظهارات رئیس جمهوری اوکراین، بیش از ۳۰۰ هزار جنگجو در ارتش سایبری او وجود دارد. شما یک ارتش سایبری غیرقابل کنترل ایجاد میکنید که در اینجا متوقف نخواهد شد.
وی تصریح کرد: این ارتش سایبری در سراسر جهان گسترش خواهد یافت و تهدیدی برای کشورهای غربی نیز خواهد بود.
سفیر روسیه در سازمان ملل ادامه داد: نظامیسازی فضای دیجیتال به رهبری غرب به شدت تهدید رویارویی نظامی مستقیم را افزایش میدهد. اقدامات بیملاحظه رژیم کییف میتواند منجر به یک رویارویی سایبری تمام عیار شود که سایر کشورها نیز درگیر آن خواهند شد.
این مقام دولت روسیه اظهار داشت: مسوولیت این تنش زایی بر عهده کشورهای غربی خواهد بود که بیاحتیاطی سران اوکراین را تشویق میکنند و در رویایی با چنین تهدیدی، ما مطمئنا هرگونه تلاش برای تضعیف امنیت اطلاعات روسیه را رد خواهیم کرد.
"کارین اولوفسدوتر" سفیر سوئد در آمریکا گفت: اگر استکهلم به عضویت ائتلاف نظامی ناتو درآید، تهدیدی برای روسیه نخواهد بود.
به گزارش ایرنا، اولوفسدوتر سفیر سوئد طی مراسمی در موسسه بروکینگز گفت: پیوستن ما به ناتو، تقابل با روسیه نیست، اما ما دیدهایم که آنها چه کردهاند، بنابراین امنیت خودمان را حفظ میکنیم.
سفیر سوئد در آمریکا در ادامه افزود: ما قرار نیست بیش از هر زمان دیگری برای روسیه تهدید کننده باشیم زیرا هم اکنون نیز تهدیدی برای روسیه نبوده ایم.
اولوفسدوتر تاکید کرد که جامعه بین المللی باید هر کاری که می تواند انجام دهد تا مطمئن شود روسیه دیگر عملیات نظامی ویژه دیگری مانند عملیات اوکراین را انجام ندهد.
وی خاطرنشان کرد که این سیاست سوئد بوده است که اگر فنلاند این کار را انجام دهد به دنبال پیوستن به ناتو خواهد بود زیرا روابط امنیتی دو کشور بسیار نزدیک است.
با بالاگرفتن احتمال پیوستن سوئد و فنلاند به ائتلاف ناتو، رهبران این کشورها در حال حاضر در حال گفتگو با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه هستند تا حمایت وی را برای ورود هر دو کشور به ناتو جلب کنند.
اردوغان رییس جمهوری ترکیه دوشنبه شب گفت: ترکیه جدید هرگز از اصول خود عقب نشینی نخواهد کرد و تا زمانی که شروط ما را تأمین نکنند، نخواهیم پذیرفت که هیچ کشوری به ناتو بپیوندد.
اردوغان چند روز پیش نیز گفته بود، تا زمانی که سوئد و فنلاند همبستگی با ترکیه علیه تروریسم از خود نشان ندهند، آنکارا هرگز موضع مثبتی درقبال عضویت این دو کشور نخواهد گرفت.
سخنان اردوغان در حالی مطرح می شود که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از پیشنهاد سوئد و فنلاند برای عضویت در ناتو استقبال کرده و وعده داده است برای مقابله با تهدیدها با این کشورها همکاری کند.
برای پذیرش عضو جدید در این ائتلاف نظامی، رسیدن به اجماع در میان همه اعضا الزامی است؛ بنابراین از نظر تئوری، ترکیه قادر به جلوگیری از الحاق سوئد و فنلاند است.
مقامات جدید منطقه خرسون اوکراین که توسط مسکو فتح شده روز دوشنبه روبل، واحد پول روسیه را به موازات گریونای اوکراین به ارز رسمی تبدیل کردند.
نهاد اداره کننده منطقه خرسون در جنوب اوکراین با اعلام این مطلب افزود: این منطقه در حال تبدیل شدن به یک منطقه ارزی دوگانه است.
این نهاد افزود: روبل به همان روشی که گریونا در گردش است درمعاملات به جریان خواهد افتاد.
براپایه این گزارش، شرکتها و کارآفرینان می توانند کالاها را به هر دو ارز معامله کنند.
وزارت دفاع روسیه پیشتر اعلام کرد اوکراین کنترل تمام منطقه خرسون و همچنین بخشهایی از سه منطقه دیگر را از دست داده است.
ارسال نظر