گوناگون

۵ کلید برای مدیریت هزینه‌های زندگی

۵ کلید برای مدیریت هزینه‌های زندگی

پارسینه: با مدیریت هزینه روزانه دید بهتری نسبت به بودجه دریافتی داشته باشید


با مدیریت هزینه روزانه دید بهتری نسبت به بودجه دریافتی داشته باشید

بودجه بندی و مدیریت هزینه روزانه راهی است برای تنظیم درآمد و برنامه ریزی صحیح هزینه‌ها که از این طریق، شما می‌توانید بین درآمد و هزینه‌های خود نوعی هماهنگی ایجاد کنید.

با مدیریت هزینه روزانه شما می‌توانید دید بهتری نسبت به بودجه دریافتی داشته باشید و به این ترتیب می‌بینید که چه میزان پول در اختیار داشته و این پول، چگونه و کجا صرف می‌شود. مدیریت هزینه، یکی از مهم‌ترین ابزار‌های دستیابی به آینده مالی موفق است؛ زیرا به شما کمک می‌کند تا بهتر از پول خود استفاده کنید.

صرف نظر از وضعیت اقتصادی و یا نسلی که در آن قرار می‌گیرید، هر یک از مصرف کنندگان می‌توانند از مدیریت هزینه، بهره‌مند شوند. برنامه ریزی برای هزینه‌ها باعث کنترل بهتر آن می‌شود.

بنابراین، شما می‌توانید بودجه خود را به عنوان یک پایه مالی در نظر بگیرید. البته این پایه و اساس برای هر فردی متفاوت است، همانطور که وضعیت مالی هر فردی، با فرد دیگر، متفاوت است. بنابراین، به منظور برنامه ریزی و مدیریت هزینه‌ها لازم است که موارد مهم زیر را در نظر داشته باشید تا به نتیجه مطلوبی برسید:

اصل بودجه بندی

استراتژی‌های بودجه بندی و تکنیک‌های آن، در هر موقعیتی متفاوت است. به عنوان مثال، بین بودجه یک دانشجو و یک فرد بازنشسته، به طور کلی، تفاوت‌هایی وجود دارد. اما پنج مرحله اساسی در بودجه بندی وجود دارد که همه آن‌ها مهم هستند، زیرا به شما کمک می‌کنند که امور مالی خود را به طور قابل توجهی سازماندهی کنید.

این مراحل عبارتند از:

مرحله ۱: تعیین اهداف

دو نوع هدف مالی وجود دارد: فوری و بلند مدت.

اهداف فوری در مورد میزان بودجه‌ای است که در زمان حال در اختیار دارید، در حالی که اهداف بلند مدت با صرفه جویی در هزینه و هزینه‌های آن در طول چند دهه در ارتباط است. هر دو هدف، از اهمیت زیادی برخوردار بوده و مکمل یکدیگر هستند.

امروزه صرفه جویی کردن، در هزینه‌های شما تاثیر می‌گذارد، اما مهم این است که در آینده چه میزان بازده دارید.

شما اهداف خود را در مورد هزینه‌ها محاسبه کرده و انتخاب می‌کنید که کدام قسمت را برای زندگی خود پوشش دهید. سپس، می‌توانید اهداف مالی خود را به ترتیب، اولویت بندی کنید.

اهداف مالی فوری شامل هزینه‌های فعلی شما می‌شود. برخی از این موارد واجب هستند و شامل وام مسکن یا پرداخت اجاره، وام خودرو، حساب‌های خدماتی، هزینه مراقبت از کودک، هزینه غذا، تلفن همراه و لوازم خانگی هستند.

اهداف ثانویه، مواردی اختیاری هستند که عبارتند از: لباس‌های غیر ضروری، هزینه اشتراک اینترنت، لوازم غیر ضروری و رفتن به تعطیلات. اهداف مالی بلند مدت می‌تواند شامل پس انداز بازنشستگی، سرمایه گذاری و کمک‌های خیریه باشد. اگر بدهی دارید، پرداخت آن می‌تواند هم واجب و هم اختیاری باشد.

مرحله ۲: درآمد و هزینه‌ها را محاسبه کنید

پس از تعیین اهداف مالی خود، شما برای رسیدن به آن‌ها، نیاز به برنامه‌ای منظم دارید. برای انجام این کار، باید درآمد و هزینه‌های خود را ارزیابی کنید. اکثر مردم، برنامه ریزی ماهانه را دنبال می‌کنند، زیرا اکثر صورت حساب‌ها به صورت ماهانه است.

با ایجاد یک لیست از منابع درآمد ماهانه خود، از جمله حقوق و دستمزد (پس از کسر مالیات)، هزینه خرید مواد غذایی و دیگر ملزومات زندگی، می‌توانید شکل هزینه خود را به خوبی کنترل کنید.

بخش بعدی، شامل معادله هزینه‌های شما است که به سه دسته تقسیم می‌شوند: مصارف ثابت، مخارج متغیر و هزینه‌های اختیاری

مصارف ثابت: این مقدار ماهیانه ثابت، به عنوان مثال، شامل وام مسکن یا اجاره خانه است.

هزینه‌های متغیر: این تغییرات از این ماه تا ماه آینده بر اساس نیاز شما ایجاد می‌شود که شامل مواردی مانند هزینه مواد غذایی و بنزین است.

هزینه‌های اختیاری: همانطور که اشاره شد، این هزینه‌ها اختیاری هستند و شامل هزینه برای تعطیلات و تفریحات است.

مرحله ۳: تجزیه و تحلیل هزینه‌ها و بررسی فهرست هزینه‌ها

هدف اصلی مدیریت هزینه روزانه این است که مطمئن شوید هزینه‌های شما از درآمد شما بیشتر نیست. بنابراین، در صورتی که هزینه‌های شما بیشتر از میزان درآمد شما باشد، لازم است که به طور اساسی بر هزینه‌های خود نظارت داشته باشید.

مرحله ۴: بازنشانی بودجه اصلی شما

پس از این که برنامه ریزی لازم را در تنظیم هزینه‌ها و بودجه اصلی انجام دادید، به این ترتیب می‌توانید از مواردی که باید بیشتر به آن توجه شود، مطلع شوید. ممکن است تخمین اولیه درآمد ماهیانه شما برای ماه‌های دیگر کمک موثری باشد. اما به خاطر داشته باشید که باید تمام موارد را با جریان‌های خروجی به تعادل برسانید.

پس انداز باید بخشی از برنامه شما باشد. برنامه ریزی شما باید به گونه باشد که پس انداز شما، تا شش ماه درآمد را تامین کند که به اندازه کافی، هنگام از دست دادن شغل یا سایر موارد اضطراری جبران شود.

مرحله ۵: تعهد

مدیریت هزینه، گام بزرگی در تلاش برای تضمین آینده شما و خانواده تان است. تعهد به مدیریت هزینه، شما را به هدف نزدیک‌تر کرده و بنابراین، شما نگرانی خاصی در مورد کمبود بودجه خود ندارید. با مدیریت هزینه و بودجه، همه چیز به تعادل خواهد رسید.

زمان‌بندی بودجه

شما باید متعهد شوید که تا زمان مشاهده نتایج، تمام موارد مربوط به مدیریت هزینه را در نظر بگیرید. بهترین راه برای رسیدن به این هدف، ایجاد یک طرح سالانه است که هزینه‌های ثابت شما مانند هزینه اجاره و پرداخت‌های مربوط به خودرو، هزینه‌های فصلی مانند هدایای تعطیلات و هزینه‌های اختیاری، مانند هزینه مواد غذایی و خرید لباس را پوشش دهد.

چک کردن بودجه

همانطور که زندگی دائما در حال تغییر است، مطالبات مربوط به بودجه شما هم تغییر می‌کند. به همین دلیل، خوب است که به طور منظم، بودجه‌ای را برای تغییر در درآمد و هزینه در نظر بگیرید.

به این ترتیب، با در نظر گرفتن موارد فوق شما می‌توانید نوعی تعادل در هزینه‌ها و درآمد خود ایجاد کرده و با برنامه‌ای دقیق، هزینه‌های روزانه خود را هم بر طبق بودجه خود، تقسیم بندی کنید.



منبع: nabzema.com

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار