چطور به وسیله بازی خلاقیت کودکمان را پرورش دهیم؟
پارسینه: وجود خلاقیت در کودکان باعث میشود که آنها در بزرگسالی بتوانند مشکلات زندگیشان را حل کنند و به جای غر زدن برای آن راه حل پیدا کنند. در این مطلب به شما بازیهای ساده برای افزایش میزان خلاقیت در کودکان را آموزش میدهیم.
وجود خلاقیت در کودکان باعث میشود که آنها در بزرگسالی بتوانند مشکلات زندگیشان را حل کنند و به جای غر زدن برای آن راه حل پیدا کنند. در این مطلب به شما بازیهای ساده برای افزایش میزان خلاقیت در کودکان را آموزش میدهیم.
اسباببازیهای ساختنی برای بچهها بخرید
به جای گران یا لوکس بودن اسباب بازی، برای بچهها اسباببازیهایی بخرید که بتوانند آن را خراب کنند و دوباره از نو بسازند. اسباببازیهای گران قیمت را نمیتوان خراب کرد و عملا فقط به درد ویترین یا کمد بچهها میخورند. برای کودکتان کتابهای رنگ آمیزی بخرید و به او فرصت رنگ کردن و نقاشی بدهید. دقت داشته باشید که کاغذ سفید نمیتواند خلاقیت کودک را شکوفا کند. تفاوت کیت اسباب بازی با لگو نیز در همین است. چون کیت باید از روی دستورالعمل آن ساخته شود، ولی لگو ذهن کودک را برای خلاقیت تقویت میکند.
برای کودکانی که سن بیشتری دارند؛ یعنی بین ۶ تا ۱۲ سال هستند، توصیه ما دیدن تئاترهای عروسکی، فیلمها و موسیقیهای مناسب سنشان است. به کودکتان اجازه دهید علاوه بر دیدن، چنین بازیهایی را اجرا نیز کند. یادتان باشد که نباید اسباب و لوازم خانه مثل صندوقچه، لوازم سنتی و هنری را از دست کودکتان دور کنید. بلکه به او مجال بازی با چنین وسایلی را نیز بدهید. کودکان معمولا دوست دارند روی دیوار، نمایشگر و هر چیز ممنوعه دیگری نقاشی کنند. برای آنها با چسباندن کاغذ یا مقوا شرایطی ایجاد کنید که بتوانند روی چنین وسایلی هم نقاشی کنند.
در سن نوجوانی راهکار چیست؟
در سنین نوجوانی علاوه بر کتابها، نمایشها و فیلمها ساعتی را نیز به استفاده از برنامهها و بازیهای رایانهای اختصاص دهید. نگران نباشید که ممکن است خلاقیت از کودکتان گرفته شود. ساعات بازی او را کنترل کنید و در اختیار او برنامههایی را قرار دهید که بتواند شعر و داستان بشنود و قوه تخلیش را شکوفا کند. پس در این باره هم از بازیهای فیزیکی و هم رایانهای کمک بگیرید.
منبع: دنیاک
ارسال نظر