گوناگون

چرا سیب مهم‌ترین میوه دنیاست؟

چرا سیب مهم‌ترین میوه دنیاست؟

پارسینه: سیب هر چه باشد سیب است. این میوه بیماری‌های زیادی را از شما دور می‌کند و حالا تحقیقات نشان می‌دهد هر آنچه که در گذشته درباره سیب گفته اند نه تنها درست است که حتی حالا خواص جدیدی هم برای آن کشف می‌شود.

چرا سیب مهم‌ترین میوه دنیاست؟

محققان در دانشگاه ادیث کوان استرالیا بیش از ۲۳ سال وضعیت سلامت ۵۳ هزار فرد و انواع رژیم غذایی آن‌ها را مورد بررسی و مطالعه قرار دادند.

یکی از نتایج این تحقیقات این است هر فردی که روزانه ۵۰۰ میلی گرم فلاونوئید را در رژیم غذایی خود گنجانده کمتر از هر فرد دیگری به دلیل بیماری‌های قلبی و یا سرطان مرده است.

منابع خوب فلاونوئید‌ها شامل مرکبات، توت ها، پیاز، جعفری، حبوبات، چای، ماءالشعیر (به دلیل گیاه رازک موجود در آن)، شکلات سیاه (با درصد کاکائوی ۷۰ درصد و بالاتر) و البته سیب است.

خوردن سیب، پرتقال، بخشی از کلم بروکلی و زغال اخته ۵۰۰ میلی گرم فلاونوئید وارد بدن شما می‌کند. فلاونوئید رگ‌های خونی شما را سلامت نگه می‎دارد و التهاب بدنی را مهار می‌کند. این عوامل در جلوگیری از بیماری‌هایی نظیر سرطان و بیماری‌های قلبی و مرگ در اثر آن‌ها تاثیر زیادی دارد.

دکتر نیکولا بوندوننو از محققان اصلی این پروژه تحقیق و بررسی گفت: «این یافته‌ها مهم هستند، زیرا آن‌ها با تشویق مصرف غذا‌های غنی از فلاونوئید، پتانسیل جلوگیری از سرطان و بیماری‌های قلبی را برجسته می‌کنند. مصرف انواع ترکیبات مختلف فلاونوئید موجود در مواد غذایی و نوشیدنی‌های مختلف گیاهی حائز اهمیت است. فلاونوئید به راحتی از طریق رژیم غذایی قابل دستیابی است. یک فنجان چای، یک سیب، یک پرتقال، ۱۰۰ گرم زغال اخته و ۱۰۰ گرم کلم بروکلی طیف گسترده‌ای از ترکیبات فلاونوئید و بیش از ۵۰۰ میلی گرم از کل فلاونوئید‌ها را فراهم می‎کند».

مجله ارتباطات طبیعت نیز در بخشی از مقاله خود در رابطه با همین یافته‌های محققان دانشگاه ادیث کوان استرالیا نوشته است: در سال ۲۰۱۳ مشخص شد که ۷.۸ میلیون نفر در سراسر جهان به دلیل اینکه کمتر از ۸۰۰ میلی گرم غذای مبتنی بر میوه و سبزیجات در طول شبانه روز داشته اند به مرگ زودرس دچار شده اند. همین تحقیقات نشان می‌دهد که بیماری‌های قلبی‌های یک چهارم از مرگ و میر کل آمریکا و بریتانیا را دربر می‌گیرد.

همچنین بر اساس گزارش تحقیقات سرطان بریتانیا، از هر دو نفری که بعد از سال ۱۹۶۰ در بریتانیا متولد شده یک نفر مستعد ابتلا به سرطان است.

محققان برای درک چگونگی جلوگیری از دو بیماری سرطان و قلب، نوع تغذیه بیش از ۵۳ هزار نفر را طی ۲۳ سال مورد مطالعه قرار دادند و نتایج آن را بررسی کردند.

دانشمندان پس از بررسی عادت‌های غذایی شرکت کنندگان، براساس مصرف فلاونوئید آن‌ها را به پنج گروه تقسیم کردند.

کسانی که روزانه حدود ۵۰۰ میلی گرم فلاونوئیده مصرف کرده اند، تا ۳۶ درصد کمتر از دیگران در معرض ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی قرار داشتند.

این میزان مصرف از فلاونوئید‌ها که در سیب یافت می‌شود به طور خاص خطر مرگ و میر ناشی از قلب و عروق را تا ۳۸ درصد و مرگ و میر ناشی از سرطان را تا ۳۶ درصد کاهش می‌دهد.

بر اساس این تحقیقات افراد سیگاری و کسانی که به وفور از نوشیدنی‌های الکلی استفاده می‌کردند به وفور در معرض ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی هستند.

این دو عادت بد (سیگار کشیدن و مصرف نوشیدنی الکل دار) نه به ایجاد سرطان منجر می‌شود که التهاب، فشار خون بالا و لخته شدن خون را نیز رقم می‌زند.

دکتر بوندونو گفت: «اما این مهم است که توجه داشته باشید که مصرف فلاونوئید همه خطر افزایش مرگ و میر ناشی از استعمال سیگار و مصرف زیاد الکل را خنثی نمی‌کند. بهترین کار برای سلامتی شما، ترک سیگار و کاهش الکل است. ما می‌دانیم که این نوع تغییر در شیوه زندگی می‌تواند بسیار چالش برانگیز باشد، بنابراین تشویق به مصرف فلاونوئید ممکن است روشی تازه برای کاهش خطر باشد که در عین حال مردم را به ترک سیگار و کاهش مصرف الکل نیز تشویق می‌کند.»

محققان در رابطه با این یافته‌ها تاکید می‌کنند که مصرف بالاتر از ۵۰۰ میلی گرم از فلاونوئید‌ها هیچ سودی به همراه نخواهد داشت.

دکتر بوندونو گفت: «مصرف الکل و استعمال سیگار التهاب را افزایش می‌دهد و باعث آسیب عروق خونی می‌شود که می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف را افزایش دهد.»

فلاونوئید‌ها نشان داده اند که ضد التهاب بوده و عملکرد رگ‌های خونی را بهبود می‌بخشند که این می‌تواند برای ما توضیح دهد که چرا کسانی که این ماده را زیاد مصرف می‌کنند با خطر کمتری از مرگ در اثر بیماری قلبی و سرطان همراه هستند.

طبق گفته جان هاپکینز، ایجاد پلاک در شریان‌ها باعث ایجاد التهاب می‌شود. این التهاب ممکن است رگ‌های خونی را تحریک کند و باعث شل شدن پلاک و تشکیل لخته شود.

اگر یک لخته به انسداد شریان به قلب ادامه یابد، فرد دچار حمله قلبی می‌شود، در حالی که شریان مسدود شده به مغز منجر به سکته مغزی می‌شود.

براساس اعلام موسسه ملی سرطان، التهاب طولانی مدت نیز با آسیب DNA مرتبط است و می‌تواند منجر به سرطان شود.

محققان در نظر دارند سرطان‌های خاص و انواع بیماری‌های قلبی مانند آنژین، سکته مغزی یا سکته‌های قلبی را بررسی کنند که ممکن است توسط فلاونوئید‌ها پیشگیری شود.
منبع:بهداشت نیوز

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار