گوناگون

هوش مصنوعی چقدر در زندگی ما نقش دارد؟

هوش مصنوعی چقدر در زندگی ما نقش دارد؟

پارسینه: هوش مصنوعی امروزه کاربرد‌های زیادی را در زندگی روزمره دارد از چراغ‌های راهنمایی رانندگی گرفته تا گوشی‌های هوشمند، ماهواره‌ها و مریخ نوردها، در آینده‌ای نه چندان دور نیز کارکرد‌های زیادی خواهد داشت و زندگی بیشتر انسان‌ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

کاربرد‌های هوش مصنوعی
به گزارش «پارسینه» ، یکی از شاخه‌های علوم رایانه هوش مصنوعی است. در این دانش نسبتا نوین به برنامه نویسی و ساخت ماشین‌های هوشمند پرداخته می‌شود. هوش مصنوعی مانند انسان‌ها عمل می‌کند و واکنش‌ها را بعد از پردازش‌های زیادی گاه مبتنی بر کنش‌ها انجام می‌دهد. یک عامل هوشمند غیر انسانی، با شناخت محیط، شانس موفقیت و پاسخگویی خود را پس از تحلیل و بررسی افزایش می‌دهد. هوش مصنوعی امروزه کاربرد‌های زیادی را در زندگی روزمره دارد و در آینده‌ای نه چندان دور نیز کارکرد‌های زیادی خواهد داشت و زندگی بیشتر انسان‌ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

کاربرد‌های امروزی هوش مصنوعی
کاربرد‌های هوش مصنوعی در یکی دو دهه اخیر به سرعت افزایش یافته است. برای مثال، چراغ‌های راهنمایی رانندگی هوشمند با محاسبه زمان مورد نیاز برای توقف خودرو‌ها در پشت چراغ قرمز از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند. غلط‌یاب بخش تایپ نوشته‌ها در گوشی‌های هوشمند کلماتی را که نادرست نوشته شده‌اند را شناسایی و آن را با کلمه‌ی درست جایگزین می‌کنند. نکته مهم آنجاست آن‌ها شیوه نگارش شما را یاد می‌گیرند و کلماتی مناسب را برای تکمیل جمله به شما پیشنهاد می‌دهند. در مثال‌های دیگر می‌توان به دستیار‌های صوتی گوگل، مایکروسافت و اپل اشاره کرد، هوشمندانه به سوالات و درخواست‌های شما پاسخ می‌دهند و در هنگام رانندگی تنها با شنیدن سخنان شما، برای دوستانتان پیامک می‌نویسند و ارسال می‌کنند.

برخی از موتور‌های جستجوگر مانند گوگل شیوه جستجو نمودن شما را براساس الگوریتم‌های خاصی یاد می‌گیرند و متناسب با آنچه که می‌خواهید نتایج را برای شما دسته بندی می‌کنند. همچنین تبلیغات هوشمند گوگل نیز تقریبا بر همین اساس است، کافی است یک اپلیکیشن را از فروشگاه اینترنتی گوگل دانلود و یا ویدیویی را از یوتیوب نگاه کنید تا تبلیغات مرتبط با آن‌ها را در سایت‌هایی که از کد‌های تبلیغاتی شرکت گوگل استفاده می‌کنند مشاهده کنید. سایت فیسبوک نیز به عنوان یکی از سایت‌هایی هست که با استفاده از هوش مصنوعی، تبلیغات خود را برای کاربران هدفمند نموده و باعث شده است تا سودی چند برابری را با استفاده از هوش مصنوعی به دست آورد.

کاربرد امنیتی هوش مصنوعی نیز در دنیای جدید به شدت گسترش یافته است به ویژه می توان از انطباق دادن اثر انگشت‌ها یا چهره‌ها برای باز نمودن قفل‌های امنیتی گوشی‌های هوشمند، گاو صندوق‌ها و ... را نام برد. در حال حاضر نرم افزار‌های قادر به تشخیص و توصیف اجسام درون تصویر و تشخیص حالات و احساسات از روی صورت هستند. در دوربین‌های دیجیتال امروزی و برخی گوشی‌های هوشمند به خوبی از این دانش بهره برده شده و شرکت‌های بزرگی مانند گوگل و مایکروسافت نیز اقدام‌هایی در مورد توسعه‌ی پروژه‌هایی مانند سیستم تشخیص اجسام درون تصویر نیز انجام داده‌اند.

در سال‌های آتی باتوجه به پیشرفت تکنولوژی‌های نوظهور و رویای همیشگی انسان برای سفر به کرات دیگر، شاهد استفاده از هوش مصنوعی قوی‌تری در مریخ نوردها، سفینه‌ها و … خواهیم بود. مریخ نورد و سفینه‌ها آینده باید در مواقع حساس و اضطراری اقدام به تصمیم گیری به جای انسان‌ها کنند.
کمپانی‌های سازنده‌ی دوربین‌های مداربسته در حال توسعه سیستم‌های هستند که وقوع جرم را از روی رفتار ثبت شده در ویدیو‌ها آنلاین قبل از وقوع آن پیش‌بینی کنند. یکی ار موفق‌ترین پروژه در این زمینه AIsight است. در این پروژه از روشی آماری با نام یادگیری ماشینی استفاده می‌شود و بنابر گفته‌ی شرکت سازنده، آزمایشگاه سیستم تشخیص رفتار، رفتار‌های عادی یک منطقه را مشخص کرده و اگر رفتاری غیرعادی از فردی سر بزند به سرعت آن را شناسایی و اخطار می‌دهد.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار