گوناگون

مهم‌ترین بیماری‌های گریبان‌گیر مردان

پارسینه: دبیر انجمن ارولوژی کشور، گفت: محور و شعار اصلی روز ملی سلامت مردان در حیطه تخصصی ارولوژی، متمرکز بر بیماری‌های پروستات است.

به گزارش پارسینه، دکتر عباس بصیری در آستانه روز ملی سلامت مردان، اظهارکرد: علت انتخاب این بیماری از آنجاست که در رده‌های سنی جوان می‌تواند به صورت عفونت پروستات خود را نشان دهد. حال آنکه بیماران در این سن دچار سوزش، تکرر و درد هنگام ادرار می‌شوند که نشان دهنده عفونت در داخل پروستات آنهاست. پس ما باید نحوه برخورد با بیماری‌های پروستات را نیز در این سن مطرح کنیم.

وی ادامه داد: در میانسالی پروستات بزرگ و از ۵۰ سالگی به بالا علائم تنگی مجرا به دلیل بزرگی پروستات ایجاد و ادرار باریک و قطره قطره می‌شود.

این جراح کلیه و مجاری ادرار هشدار داد: در سنین بالاتر خطر سرطان پروستات به صورت بدخیم نیز وجود دارد چرا که پروستات بیماری است که در تمام رده‌های سنی مردان دیده می‌شود به همین دلیل محور روز سلامت مردان بر این مبنا انتخاب شده است.

به گفته بصیری، این برنامه یک روزه کامل می‌شود اما روزهای دیگر هفته نیز در اختیار مسئولان وزارت بهداشت است که در مورد مسائل سوانح و حوادث برای مردان نیز بپردازند.

وی اظهار کرد: هفته سلامت از پنج شنبه ۷ اسفند ماه آغاز می‌شود حال آنکه این روز به بخش بیماری‌های کلیه و مجاری ادراری اختصاص دارد که مسئولیت برگزاری این روز نیز بر عهده انجمن اورولوژی ایران است. البته برنامه‌‌های تدارک دیده شده در آن روز در تمام شهرها و شهرستان‌های کشور نیز برگزار می‌شود که رسانه‌ها، مطبوعات، صدا و سیما مطالب مربوط به این بیماری را به اطلاع عموم خواهند رساند و البته بسیار هم حائز اهمیت است.

عضو هیات مدیره انجمن اورولوژی ایران اظهار کرد: مردان در حوزه عمومی بیشتر گریبان‌گیر آسیب و سوانح می‌شوند که آمار خیلی زیادی را هم در این خصوص در ایران داریم اما در حوزه بیماری‌های جراحی کلیه و مجاری ادارار، شایع‌ترین مشکل آنها یکی بیماری سنگ‌های ادراری و دیگری بیماری‌های مربوط به غده پروستات است.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های کلیه و مجاری ادرار به مردان جوان توصیه کرد: بدون تردید نکته اصلی برای پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری‌ها، رعایت بهداشت است یعنی جوانان نباید تماس‌های جنسی غیر متعارف و غیر معمول داشته باشند زیرا بسیاری از عوامل عفونی پروستات ناشی از آن است که به طور جدی باید از آن پرهیز کنند چرا که پروستات جایی است که در پی لانه گزینی عفونت در آنجا به سختی می‌توان بیماری را درمان و از آنجا تخلیه کرد.

وی ادامه داد: به افراد در سنین میانه هم باید گفت که به محض بروز مشکلات ادراری مانند تکرر ادرار، بیرون رفتن در شب برای ادرار و ادرار باریک داشتن حتما به پزشک مراجعه کنند. در سنین بالاتر نیز در صورت داشتن سابقه سرطان پروستات در اقوام درجه اول باید آن را جدی بگیرند و از ۴۵ سال به بالا به فکر این بیماری باشند و با انجام یک آزمایش خون ساده آن را بررسی و کنترل کنند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درادامه گفت: مردان به عنوان محور خانواده و فعالیت‌های اقتصادی و توسعه اجتماعی عناصر تعیین کننده توسعه خانواده و جامعه محسوب می‌شوند بنابراین به مراقبت خود باید خیلی توجه کنند.

وی تأکید کرد: آمارهای بین المللی حاکی از آن است که در کشور ما مردان آخرین افرادی هستند که برای پیگیری مشکلات پزشکی و درمانی خود مراجعه می‌کنند چرا که متاسفانه دلسوزی آنها برای افراد خانواده و فرزندان خیلی بیشتر از خودشان است. بنابراین باید این مساله را جدی بگیرند و در صورت بروز مشکلات ادراری، مانند مشاهده خون در آن نیز علاوه بر مراجعه به پزشک از استعمال سیگار و مواد مخدر به صورت جدی پرهیز کنند.

بصیری در پایان خاطرنشان کرد: ریشه تمام بیماری‌ها در سیگار، الکل و اعتیاد است و سلامت نبودن مردان به طور عمده باعث از هم پاشیدگی خانواده می‌شود.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار