اجرای طرح ترسیبکربن در ۲۰ استان
پارسینه: فاز نخست طرح ترسیب کربن از نیمه سال 2003 میلادی با مشارکت دولت جمهوری اسلامی ایران، برنامه عمران ملل متحد (UNDP) و تسهیلات جهانی زیست محیطی (GEF)، در دشت حسین آباد غیناب سربیشه در استان خراسان جنوبی آغاز شد.
به گزارش پارسینه؛ رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: طرح ملی ترسیب کربن از سال گذشته در 20 استان کشور با سطح 1.5 میلیون هکتار در حال اجراست.
خداکرم جلالی عصر جمعه در حاشیه آیین آغاز عملیات اجرایی فاز اول درختکاری بوستان جنگلی ثامن الائمه (ع) قم، در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: برای دستیابی به توسعه پایدار باید سه مولفه انسان، محیط زیست و اقتصاد را مورد توجه قرار داد و در این طرح تلاش شده است که مجموعه مسائل توسعه انسانی، اجتماعی و اقتصادی و حفظ محیط زیست مورد توجه قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: در اجرای این طرح دستگاه های دولتی با مردم هماهنگی کرده و براساس استدلال و توسعه منطقه فعالیتها انجام می شود.
وی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی مردم موجب تخریب محیط زیست می شود، اظهار کرد: مسائل معیشتی و اشتغالزایی مردم، حفظ محیط زیست و بهره گیری از استعدادهای منطقه در این طرح مورد توجه قرار دارد و برای نخستین بار این طرح حدود 10 سال پیش در استان خراسان جنوبی شکل گرفت.
جلالی با تاکید بر انجام توسعه متوازن و متعادل در کشور اظهار کرد: این طرح در قم به تازگی شروع شده است و با توجه به ویژگیهای این استان و اقلیم آن امیدواریم به توفیقاتی دست یابیم و قم همچون سایر مسائل در این زمینه که بر پایه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی قرار دارد نیز الگوی خوبی برای کشور باشد.
طرح بین المللی ترسیب کربن، طرحی با اهداف جهانی به منظور جذب کربن اتمسفری از راه احیای مراتع بیابانی و ارایه الگویی برای افزایش بهره وری زمینهای مناطق خشک و نیمه خشک و مقابله با بیابانزایی از طریق احیای مراتع تخریب شده با مشارکت مردم در سطح کشور و منطقه است.
فاز نخست طرح ترسیب کربن از نیمه سال 2003 میلادی با مشارکت دولت جمهوری اسلامی ایران، برنامه عمران ملل متحد (UNDP) و تسهیلات جهانی زیست محیطی (GEF)، در دشت حسین آباد غیناب سربیشه در استان خراسان جنوبی آغاز شد.
* هزینه کل ساخت بوستان ثامن الائمه (ع) 200 میلیارد ریال است
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در بخش دیگر سخنان خود، با اشاره به شروع عملیات اجرایی درختکاری فاز اول بوستان جنگلی ثامن الائمه (ع) در قم اظهار کرد: کار زیربنایی این طرح شروع شده است و هزینه کل ساخت این طرح حدود 200 میلیارد ریال است.
جلالی اضافه کرد: اجرای این بوستان در ایجاد شرایط مطبوع و طروات شهر قم نقش بسزایی دارد و امیدواریم با کمک مسوولان این طرح با سرعت به نتیجه برسد چرا که اجرای این طرح در لطافت و افزایش رطوبت هوا و تولید اکسیژن موثر است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی به کاشت گونه های گوناگون گیاهی در این بوستان جنگلی اشاره کرد و گفت: سیاستهای سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور این است که وجه غالب به گونه های بومی اختصاص داده شود اما منعی برای استفاده دو منظوره و کاشت نهالهایی همچون گردو و بادام وجود ندارد.
عملیات اجرایی درختکاری فاز نخست بوستان جنگلی ثامن الائمه (ع) قم با حضور علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی، خداکرم جلالی رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و معاون وزیر جهاد کشاورزی، حجت الاسلام و المسلمین محمدصادق صالحی منش استاندار قم، رضا سیار فرماندار قم و جمعی از مسوولان استانی شروع شد.
در پایان این مراسم رییس مجلس شورای اسلامی، معاون وزیر جهاد کشاورزی، استاندار، فرماندار و مسوولان شرکت کننده استانی هر کدام یک اصله نهال در این بوستان جنگلی غرس کردند.
15 اسفند ماه روز درختکاری نامگذاری شده است.
در سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی به استان قم در سال 1389 مبلغ 40 میلیارد ریال اعتبار برای ساخت این بوستان جنگلی مصوب شد که از سال 1390 تاکنون و از محل اعتبارات سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی به استان مبلغ 60 میلیارد ریال برای این طرح اختصاص یافته است.
بوستان جنگلی ثامن الائمه (ع) قم در کیلومتر 2 آزاد راه قم - گرمسار و در 9 کیلومتری شمال شرقی شهر قم قرار دارد که مساحت کل آن 435 هکتار است که فاز اول این بوستان به مساحت 100 هکتار امروز به بهره برداری رسید.
ارسال نظر