گوناگون

فوايد روزه‌داري براي انسان

پارسینه: روزه‌داري براي حفظ سلامت بسيار با اهميت است و در صورتي که خوراک روزه‌داران منطبق با دانش تغذيه و اصولي باشد روزه‌داري مي‌تواند به سلامت و نشاط بدن کمک کند.

روزه‌داري براي حفظ سلامت بسيار با اهميت است و در صورتي که خوراک روزه‌داران منطبق با دانش تغذيه و اصولي باشد روزه‌داري مي‌تواند به سلامت و نشاط بدن کمک کند. هنگام تغذيه خون فراواني به دستگاه گوارش سرازير مي‌شود به همين دليل پس از پايان غذا خوردن، بي‌حالي و کاهش توان فعاليت فکري به سراغ انسان مي‌آيد اما روزه‌داري موجب مي‌شود تا با استراحت به دستگاه گوارش، خون کافي به سراسر بدن به خصوص دستگاه مغزي و عصبي برسد و به سلامت بدن و نيز ايجاد فرصت کافي فکري و همچنين عبادت سازنده کمک کند. اندکي بي‌حالي و احساس گرسنگي در روزه‌داري طبيعي است اما در صورتي که افراد سالم باشند، اندکي بي‌حالي و ضعف را تجربه مي‌کنند که تحمل آن خيلي سخت نيست ولي فشارهاي غيرطبيعي بر بدن را بايد با مشاوران و متخصصان تغذيه در ميان گذاشت.

بدن انسان مقداري چربي به عنوان ذخيره انرژي نگه مي‌دارد که ممکن است مقداري کارتنوئيدهاي مصرف شده توسط فرد را در خود ذخيره کند که تغيير رنگ‌ مي‌دهند و به شکل فشرده درمي‌آيند و با روزه‌داري امکان استفاده از اين ذخيره انرژي فراهم مي‌شود. افرادي که چاق نيستند و اضافه وزن ندارند مي‌توانند چربي‌هاي زمان‌مند خود را بسوزانند و پس از پايان روزه‌داري چربي لطيف و تازه را جايگزين کنند.

البته در مورد بيماري‌هاي خاص و افرادي که در معرض بيماري‌ سوءتغذيه هستند روزه واجب نيست و دين اسلام نيز روزه گرفتن را براي افراد ناتوان مضر مي‌داند. افرادي هم که بدون ميل وعده سحري روزه مي‌گيرند ممکن است که روزهاي ماه رمضان را بدون مشکل بگذرانند اما از نظر دانش تغذيه، سيري شکمي اهميتي ندارد و مهم سيري سلول‌ها است که ضعف در آنها باعث بروز سوءتغذيه و کاهش انرژي در بدن مي‌شود. نخوردن سحري همچنين موجب تورم بدن و چاقي ظاهري و نيز تجميع مواد زائد حاصل از سوخت چربي در بدن مي‌شود که خستگي در پايان روز، افت قند و کاهش يادگيري و دقت در افراد را به همراه مي‌آورد.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار