گوناگون

چگونه خوب تصمیم بگیریم؟

پارسینه: همه ما در زندگی با موقعیت‌هایی روبه‌رو می‌شویم که می‌خواهیم تصمیم بگیریم. گاهی این تصمیمات بسیار مهم هستند و گاهی نیز اهمیت چندانی ندارند.

همه ما در زندگی با موقعیت‌هایی روبه‌رو می‌شویم که می‌خواهیم تصمیم بگیریم. گاهی این تصمیمات بسیار مهم هستند و گاهی نیز اهمیت چندانی ندارند. این مهارت را از چه زمان باید در خودمان تقویت کنیم. آیا واقعا می‌توانیم مطمئن باشیم که تصمیمی که گرفته‌ایم کاملا درست است؟ اگر انتخاب و تصمیم ما غلط باشد، چه کنیم.

آیا نتیجه تصمیمی که می‌گیریم فقط به خودمان آسیب می‌زند یا ممکن است خانواده و اطرافیان ما نیز درگیر آن شوند؟ آنچه مهم است تعیین حیطه و موضوع تصمیم‌گیری است. برخی تصمیمات، سرنوشت آینده ما را دربر می‌گیرد و باید برای آنها بیشتر احتیاط کنیم. آموزش مهارت تصمیم‌گیری از همان دوران کودکی امکان‌پذیر است.

اگر والدین به فرزندانشان اجازه دهند که برای انتخاب‌های کوچک خود تصمیم بگیرند و مسئولیت تصمیمشان را نیز بپذیرند، این مهارت در آنها تقویت می‌شود. داشتن اطلاعات کافی و مشورت با فرد آگاه می‌تواند به اتخاذ تصمیمی خوب کمک کند، اما باید بدانیم که سرانجام این ما هستیم که باید مسئولیت تصمیم خود را بپذیریم.

بیایید با هم گام به گام پیش برویم. اول حیطه و موضوع اصلی تصمیم را مشخص کنیم. حتما باید هدف ما از تصمیمی که می‌گیریم مشخص باشد. سپس باید مشخص کنیم که چه راه‌هایی داریم. بعداز آن باید فواید و مضرات هر‌کدام از راه‌ها را نیز یادداشت کنیم.

خوب است که پیش‌بینی کنیم که هر کدام از راه‌ها چند درصد ما را به موفقیت خواهد رساند. حال نوبت انتخاب کردن است. اگر سردرگم شده‌ایم می‌توانیم نظر فردی آگاه را نیز جویا شویم. حواسمان باشد که این تصمیم چه تاثیری روی زندگی شخصی ما خواهد داشت.

اگر دیگر اعضای خانواده نیز تحت تاثیر این تصمیم هستند، خوب است که با آنها نیز مشورت کنیم. سرانجام توکل کنیم و تصمیم بگیریم. حتما برای رسیدن به هدف باید بازه زمانی را مشخص کنیم و از الگوهای گام‌به‌گام استفاده کنیم تا با امید و انگیزه بیشتری بتوانیم تا آخر راه ادامه دهیم. بدانیم که موفقیت در همین حوالی است.

دکتر مهرنوش دارینی / روان‌شناس و مشاور

منبع: جام جم

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار