گوناگون

عوارض داروهای شیمیایی را اینگونه کاهش دهید

پارسینه: یک متخصص آسیب شناسی با تاکید بر اینکه اسید فولیک صنعتی یا شیمیایی که به صورت قرص مصرف می‌شود دارای عوارض زیادی است، گفت: با مصرف منابع طبیعی فولات عوارض خطرناک مصرف مواد سنتتیک و صنعتی که بصورت داروهای شیمیایی مصرف می‌شود کاهش می‌یابد.

یک متخصص آسیب شناسی با تاکید بر اینکه اسید فولیک صنعتی یا شیمیایی که به صورت قرص مصرف می‌شود دارای عوارض زیادی است، گفت: با مصرف منابع طبیعی فولات عوارض خطرناک مصرف مواد سنتتیک و صنعتی که بصورت داروهای شیمیایی مصرف می‌شود کاهش می‌یابد.

دکتر حسن اکبری، با اشاره به اینکه اسید فولیک در واقع نوع صنعتی فولات یا ویتامین B9 است، گفت: با مصرف منابع طبیعی فولات عوارض خطرناک مواد سنتتیک و صنعتی که بصورت داروهای شیمیایی مصرف می شود کاهش می‌یابد.

وی گفت: ویتامین B9 یک نوع ویتامین محلول در آب است و بسیاری از غذاها بطور طبیعی حاوی این ویتامین هستند، زرده تخم مرغ، جگر و اسفناج حاوی فولات طبیعی یا ویتامین B9 است.

این متخصص آسیب شناسی گفت: این ویتامین نقش بسیار مهمی در تقسیم سلولی دارد، چون این ماده در ساخت کروموزم‌ها و DNA که ماده ژنتیکی سلول‌های بدن است، دخالت دارد. اگر در دوران جنینی بخصوص چند هفته اول فولات طبیعی در دسترس سلول‌ها نباشد منجر به آسیب DNA در نهایت آسیب کروموزم ها و ناهنجاری‌های مادرزادی نوزاد می شود.

دکتر اکبری گفت: مغز استخوان برای ساخت گلبول های سفید و قرمز بدن شدیدا به فولات نیاز دارد، کمبود یا نبودن فولات طبیعی در رژیم غذایی می تواند به نوعی کم خونی بنام کم خونی "مگالو بلاستیک" شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه اسید فولیک صنعتی یا شیمیایی که به صورت قرص مصرف می شود دارای عوارض زیادی است، گفت: حساسیت و خارش پوستی، تغییر الگوی خواب، اشکال در تمرکز، تحریک پذیری، هیجان، افسردگی و گیجی، بی اشتهایی و تهوع و احساس طعم بد دهان از عوارض مصرف اشکال شیمیایی این دارو است که با مصرف طولانی مدت بروز می کند.

دکتر اکبری گفت: گندم و برنج سبوس دار از منابع اصلی ویتامین B9 است، نخود نیز حاوی مقادیر مناسبی از فولات است که متاسفانه با جایگزین شدن فست فودها، مصرف آبگوشت و انواع آش‌های سنتی در میان مردم کاهش یافته است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار