گوناگون

اسکورت کشتی‌های انگلیسی راه حل بلندمدتی نیست/ باید مذاکره کرد

پارسینه: در پی بالا گرفتن جنگ توقیف نفتکش‌ها از سوی انگلیس و ایران و تصمیم لندن برای تقویت حضور نظامی خود در خلیج فارس و اسکورت شناور‌های انگلیسی، کارشناسان هشدار دادند که با توجه به حجم ترافیک تنگه هرمز و منابع محدود نیروی دریایی سلطنتی، این رویکرد نمی‌تواند راه حل بلندمدتی باشد.

به گزارش خبرنگار «پارسینه»، پیتر رابرتس، دبیر علوم نظامی در اندیشکده انگلیسی «موسسه خدمات واحد سلطنتی» به «ان بی سی» نیوز گفت: «گزینه‌ها محدودند. به نظر می‌رسد اتفاق که عملی خواهد بود، مبادله نفتکش‌ها است.»

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران هم چنین موضوعی را مطرح کرده و گفته بود «اگر بریتانیا از اقدام اشتباهش در جبل الطارق عقب بنشیند، پاسخ مناسبی از ایران خواهد گرفت.»

البته برای اتحادیه اروپا و انگلیس مبادله مستقیم نفتکش‌ها ممکن است چندان خوشایند نباشد، چرا که فکر می‌کنند این اقدام موجب تشویق ایران به توقیف کشتی‌های دیگر در آب‌های ساحلیش شود. صنم وکیل، پژوهشگر وابسته «چتهام هاوس»، می‌گوید: «تضمین‌هایی باید گرفته شود برای اطمینان از این که نفت [نفتکش ایرانی]به سوریه نمی‌ورد، اما احتمالا باید راهی برای فروش آن پیدا شود. من فکر می‌کنم می‌توان ابتکاراتی داشت.»

او می‌گوید سیستم مالی که اروپا برای مقابله با تحریم‌های آمریکا علیه ایران ایجاد کرده (اینستکس)، می‌تواند برای تسهیل انتقال پول این نفت به ایران استفاده شود.

رابرتس هم پای برجام را وسط می‌کشد و می‌گوید «چنانچه بریتانیا به حمایت از توافق هسته‌ای ادامه بدهد، می‌تواند کارت بازی مهمی برای این کشور باشد.»

رابرت مک کیب، استاد امنیت دریایی در دانشگاه کاونتری، به ضعف نیروی دریایی انگلیس اشاره می‌کند. او می‌گوید: «وضعیت با مثلا دهه ۸۰ [میلادی]خیلی فرق کرده است که فکر می‌کنم نیروی دریایی سلطنتی ۵۰ ناوشکن و ناو محافظ داشت، و اکنون فکر می‌کنم کمتر از ۲۰ فروند باشد.»

مک کیب اضافه می‌کند: «یک تیم می‌تواند برود و کشتی را بازپس بگیرد، اما تنها ۵ درصد مشکل حل می‌شود و وضعیت را بسیار شدیدتر می‌کند.»

از طرف دیگر صنم وکیل هم بحران پیش آمده را فرصتی برای بوریس جانسون می‌داند: «این می‌تواند فرصتی برای نخست وزیر جدید باشد تا از این بحران برای تقویت رهبریش استفاده کند.»

ارسال نظر

  • سبحان شاهمرادی اصولگرا

    هنگامی که نیروی ما مقتدر و مسلح ما
    نفتکش ملکه بریتانیا را در خلیج فارس
    توقیف کردند و غنیمت گرفتند
    ناوگان جنگی بریتانیا مثل یک مترسک فقط داشت نگاه میکرد و از ترس
    هیچ حرکتی نکرد :)
    به قول یکی از مصری ها که میگفت انگلیسی ها فقط جلوی ما شیر میشوند
    نه جلوی ایرانیها

  • عماد

    دوران بزن در رو تموم شده . تنها راه باقی مونده مذاکره و تعامل انگلیسیها با جمهوری اسلامی ایران و آزادی نفتکش در منطقه جبل الطارق و عدم شرارت در منطقه خلیج فارس هست . ملت ایران دست و بازوی فرزندان رشید خود در نیروهای مسلح را می بوسد .

  • giddy

    هم جمهوری اسلامی و هم انگلیس ، آمریکا و ... چاره بجز مذاکره ندارند
    جنگ طلبان داخلی اینو بفهمند جنگ احتمالی در آینده با غرب مثل جنگ ایران و عراق نخواهد بود چه به لحاظ تکنولوژیک و چه به لحاظ حمایت مردمی

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار