گوناگون

ابوترابی: حضور در انتخابات جمهوریت و اسلامیت نظام را تقویت می‌کند

پارسینه: حجت الاسلام ابوترابی‌فرد، بعد از ظهر روز گذشته با حضور در دانشکده‌ی صدا و سیمای قم و در نشست به سوی حماسه‌ی سیاسی، به اسلامیت و جمهوریت به عنوان دو رکن نظام جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: ولایت فقیه در کشور ما نماد اسلامیت است.

نایب رییس مجلس، با اشاره به اینکه اگر می‌خواهیم در ایران شاهد یک نظام اسلامی باشیم باید از جمهوریت و اسلامیت پاسداری کنیم، به بیانات مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: باید تلاش کنیم تا رکن اسلامیت و جمهوریت تقویت شود، زیرا خلق یک حماسه‌ی بزرگ به معنی تجربه‌ی حیات مردم‌سالاری دینی در بالاترین سطح و افزایش کارآمدی نظام در عرصه‌ی داخلی و خارجی است.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص هزینه‌های تبلیغاتی با تأکید بر اینکه تصمیمی در صرف هزینه‌های تبلیغاتی نداریم، گفت: نگاه ما بر این است که از طریق رسانه‌ی ملی با مردم ارتباط داشته باشیم، البته در برخی شهرستان‌ها افرادی به صورت خودجوش اقداماتی را انجام داده‌اند و دوستان دانشگاهی بنده نیز اعلام کرده‌اند که حاضرند مبالغی را جهت تبلیغات اختصاص دهند.

نامزد ائتلاف اکثریت اصول‌گرایان با تأکید بر لزوم وحدت در میان کاندیداهای اصول‌گرا گفت: از آغاز اعتقادم این بود که با نگاه به موفقیت گفتمان انقلاب و اصول‌گرایی عمل کنم، اگر حضورم به پیروزی این گفتمان کمک کند در عرصه‌ی انتخابات خواهم ماند وگرنه به گونه‌ای دیگر عمل می‌کنم.

وی در خصوص برنامه‌های کوتاه مدت دستگاه اجرایی اظهار کرد: باید به معنای واقعی کلمه امکان حضور افراد شایسته را در سطوح گوناگون مدیریتی فراهم آورد و البته در این زمینه از آموزه‌های دینی الهام گرفت. این حرکت می‌تواند راه را برای رسیدن به اهداف خرد و کلان هموار کند. مدیریت در نظام اسلامی باید مبتنی بر علم و جوشیده از تقوای سیاسی باشد و این مهم راه را برای پیوند دولت و ملت فراهم می‌کند. علاوه بر این باید به دنبال ایجاد یک تحول عظیم فرهنگی و اجتماعی در کشور باشیم. بنده نقطه‌ی آغاز این تحول را تغییر سبک مدیریت مسئولین و دست‌اندرکاران دستگاه اجرایی می‌دانم، زیرا سبک زندگی مردم متأثر از سبک زندگی مدیران و مسئولان است.

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری، با اشاره به برنامه‌های بلندمدت مورد نظر خاطر نشان کرد: باید راه را برای تحقق دو راهبرد تعریف شده توسط مقام معظم رهبری هموار کرد. یکی وحدت ملی و دیگری انسجام اسلامی. بنده معتقدم به هر میزان که این دو راهبرد ارتقاء پیدا کند قطعاً بر اقتدار ایران افزوده خواهد شد. همچنین در همین مسیر ارتقاء سطح هماهنگی قوا، توجه به تولید و استفاده از ظرفیت‌های کشور برای خلق ثروت راه ‌کارهای دیگری هستند. در واقع باید منابع صندوق توسعه‌ی ملی در بالاترین سطح افزایش یابد و منابع شبکه‌ی بانکی به سمت تولید مبتنی بر نوآوری هدایت شود.

وی با تأکید بر بهره‌گیری از دستاوردهای هنری و فرهنگی انقلاب اسلامی گفت: باید از ابزار هنر در عالی‌ترین سطح بهره‌ بگیریم و با تقویت نهادهای فرهنگی و هنری و تربیت نیروی انسانی متعهد و عالم راه را برای بهره‌گیری از هنرمندان متعهد در خدمت ارزش‌های انسانی و ارتقاء اقتدار نظام هموار کنیم.

وی در خصوص ویژگی‌های مطلوب رئیس دستگاه اجرایی گفت: مهمترین نیاز برای مدیریت کلان کشور اشراف به مسائل است، جایگاه بنده در طول سه دوره نائب رئیسی مجلس و همچنین حضورم در کمیسیون تلفیق در تدوین برنامه‌ی پنجم توسعه و برنامه‌ی بودجه‌ی سالانه موجب شده است نسبت به مسائل و مشکلات موجود آشنا باشم. رئیس جمهور باید سابقه‌ی حضور در عرصه‌ی مدیریتی مجلس را داشته باشد زیرا مجلس نقش ریل‌گذاری در کشور دارد. مضاف بر اینکه مدیریت پروژه‌ای کشور را به جایی نمی‌رساند و ما نیازمند مدیریت فرآیند بر اساس اسناد بالادستی هستیم.

عضو جامعه‌ی روحانیت مبارز با اشاره به اینکه در مورد هدفمندی یارانه‌ها باید قانون را کاملا رعایت کرد گفت: در قانون پیش‌بینی شده که منابع حاصل از هدفمندی در سه حوزه هزینه شود و به طور مشخص ۳۰% از آن به حوزه‌ی تولید اختصاص یابد که متأسفانه این کار انجام نشد. درمورد مسکن مهر نیز معتقدم نمی‌توان به صورت پروژه‌ای مسائل را حل کرد. علی رغم اینکه مسکن یکی از نیازهای اساسی است، توجه به نیاز بنگاه‌های تولیدی به منابع مالی اختصاص منابع به یک پروژه‌ی خاص بی‌فایده است زیرا نمی‌توان بدون توجه به تولید و اشتغال به تأمین مسکن پرداخت. مسکن باید در کنار دیگر مجموعه‌های اقتصادی دیده شود.

وی در خصوص نقش مجلس در نظارت بر دولت گفت: نگاه مجلس همواره این بوده است که بدون خلق چالش و با تلاش در جهت هماهنگی قوا از ابزارهای تعریف شده برای افزایش کارآمدی دولت استفاده کنیم.

به گفته‌ وی، در عرصه‌ی مدیریت کشور مشکل فقدان هماهنگی بین قوا و فاصله با مدیریت مبتنی بر برنامه است، همانطور که در مسائل فرهنگی ریشه‌ی مشکلات فقدان نگاه مشترک قوا به ریشه‌ی مشکلات فرهنگی بوده است.

ابوترابی در پاسخ به سؤالی درباره‌ی سیاست خارجی با بیان اینکه سیاست نظام در عرصه‌ی خارجی بازدارندگی است، گفت: نباید اجازه دهیم نظام جمهوری اسلامی ایران مورد تعرض قرار گیرد. این سیاست مبتنی بر اصول انقلاب اسلامی است و جز در سایه‌ی خلق یک جریان قدرتمند اسلامی حاصل نمی‌شود. بنده معتقدم یک سیاست خارجی مقتدر با افزایش سطح استحکام و کارآمدی نظام وحدت ملی افزایش رضایت‌مندی مردم و افزایش قدرت امنیتی کشور حاصل می‌شود. نباید اجازه دهیم هیچ اجماعی در عرصه‌های بین‌المللی علیه کشور شکل گیرد.

وی با اشاره به لزوم خلق حماسه‌ی سیاسی در انتخابات یادآور شد: محور خلق حماسه ملت ایران است و همه‌ی دستگاه‌ها و نهادها باید بسترساز این حماسه باشند. همانطور که در ۲۲بهمن سال گذشته علیرغم همه‌ی تبلیغات دشمنان مردم ما یک حماسه‌ی شکوهمند را رقم زدند. البته حماسه‌ای که مردم خلق می‌کنند باید در نهایت به نتیجه‌ای منجر شود که یکی شدن گفتمان دستگاه اجرایی با گفتمان نظام را در پی داشته باشد.

ابوترابی‌فرد در پایان با تأکید بر لزوم حل معضلات اقتصادی کشور، مدیریت مصرف، بودجه‌ی بدون نفت، حمایت از تولید، انضباط مالی، تدوین بودجه‌ی عملکردی، کاهش هزینه‌ها، قطع رابطه‌ی هزینه‌های دولت با منابع بانک مرکزی و کاهش بدهی دولت به بانک مرکزی را از راهکارهای حل مشکلات اقتصادی دانست.
منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار