گوناگون

تهران امروز/ تجزيه‌طلبي؛ راهبرد جديد در رسانه‌هاي ضدايراني


تهران امروز:حمايت از گرايش‌هاي قوميتي و تجزيه‌طلبانه پس از تشديد تنش‌هاي ايران و غرب با هدف ايجاد بي‌ثباتي و آشوب در داخل كشور و امتيازگيري در حوزه‌هاي مختلف از جمله موضوع بحث هسته‌اي به‌طور گسترده در دستور كار كشورهاي طرف مواجه با ايران قرار گرفته است. اين برنامه به‌طور غيرمستقيم توسط كشورهاي آمريكا و انگليس و رژيم صهيونيستي پيگيري مي‌شود. در اين راستا شبكه‌هاي مجازي و تلويزيوني به عنوان ابزار مناسبي براي پيشبرد اين برنامه‌ها مورد توجه هستند. اين خط تفرقه‌آميز پيش از اين، توسط شبكه‌هاي مختلف فارسي زبان ضدايراني پيگيري مي‌شد. رسانه‌هايي چون بخش فارسي صداي آمريكا و راديو فردا بارها با حمايت از دستگيرشدگان تجزيه‌طلب و تحقير قوميت‌ها تلاش كردند تا اين تحريكات را به جريان‌هاي پيش رو با ادعاهاي جدايي‌طلبانه از سرزمين جمهوري اسلامي بدل كنند. تلاش‌هايي كه اخيرا رسانه انگليسي بي‌بي‌سي هم به آن پيوسته است.



بزرگ‌نمايي كنفرانس‌هاي ضدايراني

در سال‌هاي پس از انقلاب، بي‌بي‌سي فارسي به دلايل مختلف مامني براي فعاليت افرادي بوده كه با حكومت پس از انقلاب سر ناسازگاري داشته و حتي به‌طور فعال و سيستماتيك در سازمان‌هاي سياسي و شبه نظامي عضو بوده يا هوادار آن بوده‌اند. اقدامي كه با هر نگاهي در تضاد آشكار با همه رويكردهاي قديم و كنوني بي‌بي‌سي و ادعاي بي‌طرفي و عدم جانبداري آن شبكه است. در ادامه اين تناقض‌ها اخيرا رسانه انگليسي بي‌بي‌سي راهبرد اصلي خود را روي شكاف‌ها و گسست‌هاي جامعه‌ ايراني قرار داده است. اين شبكه در واقع با دامن زدن به تفاوت‌هاي قوميتي و تاكيد بر موضوع هويتي در تلاش براي شكل دهي مبارزه‌ جديدي بر ضدجمهوري اسلامي است. از اين رو اين شبكه با بزرگ‌نمايي مشكلات و اختلافات قومي در ايران در مسير افزايش يا ايجاد تنش‌هاي قومي گام برمي‌دارد. استفاده از كارشناساني با سابقه گرايش‌هاي ضدايراني و پوشش خبري و بزرگنمايي برخي كنفرانس‌هاي ضدايراني در برنامه‌هاي اين شبكه در همين راستا صورت مي‌گيرد.



حمايت از تجزيه‌طلبان آذري

اين شبكه در راستاي حمايت و پشتيباني و گسترش اختلافات قومي قبيله‌اي در كشور‌هاي منطقه، آذري‌ها، بلوچ‌هاي ايران و پاكستان را تحريك به تجزيه‌طلبي و نا امن كردن بلوچستان ايران و پاكستان مي‌كند. جدا شدن منطقه آذربايجان از ايران و پيوستن آن به جمهوري آذربايجان نيز بيش از گذشته به انحاي مختلف از سوي اين شبكه به آن پرداخته شده است. اين در حالي است كه پيش‌تر ساير شبكه‌هاي فارسي زبان همچون صداي آمريكا و راديو فردا پيگيري اين تحركات را در دستور كار خود قرار مي‌دادند. سال گذشته بود كه دينا رورباكر نماينده ايالت كاليفرنياي آمريكا در نامه‌اي به هيلاري كلينتون، گفته بود دولت آمريكا بايد از تجزيه آذربايجان ايران و پيوستنش به جمهوري آذربايجان حمايت كند. نامه رورباكر واكنش‌هاي مختلفي را در رسانه‌هاي خارجي وابسته به دشمنان نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران به همراه داشت. به نحوي كه شبكه‌ها و سايت‌هاي قومي تجزيه‌طلب از نامه او استقبال كرده خواستار حمايت‌هاي بيشتر آمريكا و همپيمانانش براي تجزيه ايران شدند. سايت بي‌بي‌سي فارسي در تحليل نامه رورباكر نوشت: «پس از گذشت يك ماه از ارسال نامه جنجالي عضو كنگره آمريكا به هيلاري كلينتون، وزير خارجه ايالات متحده، درباره حمايت از جدا شدن آذربايجان از ايران، سخنگوي اين وزارتخانه، بر موضع رسمي آمريكا نسبت به احترام به تماميت ارضي كشورها تاكيد كرد. بي‌بي‌سي در انتهاي گزارش تحليلي خود به گفت‌وگويش با رورباكر اشاره و به نقل از وي مي‌نويسد: «من نمي‌گويم كه ما بايد جدايي‌طلبي يا ادغام با كشورهاي ديگر را به رسميت بشناسيم، بلكه بايد يك رفراندوم گذاشته شود تا مشخص شود آيا اين واقعا چيزيست كه مردم آذربايجان مي‌خواهند يا خير.»



انتخاب گزينشي موضوعات

بي‌بي‌سي در ادامه تحليل خود با رويكردي حمايتي از اين رخداد، واكنش‌هاي فعالان سياسي ايران در آمريكا را در راستاي موضع خود بازتاب داد. اين در حالي است كه اين رسانه متناوبا از طريق رسانه تصويري و وب‌سايت خود، مطالبي را به‌صورت دستچين شده و در حمايت از قومگرايان و تجزيه‌طلبان منتشر مي‌كند. به‌رغم اينكه اين مقالات هركدام در مقولات و موضوعات جداگانه‌اي هستند، همگي يك زمينه و تم اصلي را دنبال مي‌كنند كه مفهومي به نام «ستم ملي» است. اين نوشته‌ها اين پيام واحد را به مخاطب القا مي‌كنند كه در ايران يك گروه قومي به نام «فارس ها» وجود دارند كه به اشكال مختلف سياسي، اقتصادي، فرهنگي و زباني، حقوق قوميت‌هاي ديگر را مورد تعدي قرار مي‌دهند و اين توهم را توليد و القا مي‌كنند كه ريشه نابساماني‌‌ها و گرفتاري‌هاي مردم نواحي مختلف ايران، در واقع همين گروه قومي فارس است. در همين راستا با تحريف مسائلي مانند هويت، حقوق بشر و رعايت حقوق اقليت‌ها و ايجاد خط‌كشي‌هاي قومي به‌دنبال ايجاد بحران در ايران هستند.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار