گوناگون

واکنش لاریجانی به سوالی درباره علت رای اعتماد مجلس به فرجی دانا

تسنیم: رئیس مجلس در پاسخ به پرسش اعتراض‌آمیز یک دانشجو درباره علت رای اعتماد مجلس به فرجی دانا، گفت: حساسیت شما به جا است، ولی ما اینجا جمع نشدیم که بحث‌های سیاسی کنیم.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه دومین کنگره بین‌المللی علوم انسانی-اسلامی که در سالن همایش‌های بین‌المللی صداوسیما در حال برگزاری است در جمع خبرنگاران در خصوص اهمیت علوم انسانی اظهار داشت: علوم انسانی متاثر از مبانی متافیزیک است و مهم این است که توجه داشته باشیم که این دغدغه فقط منحصر به ما نیست و بسیاری از متفکران در صحنه دنیا دغدغه علوم انسانی را دارند که علوم انسانی چگونه و با چه مبانی در حال رشد است.

وی ادامه داد: منتقدان و طرفداران مدرنیته به نحوه تکوین علوم انسانی توجه دارند و ما باید به مبانی اسلامی حساس باشیم در جهت کمال بخشی به علوم انسانی تأملاتی داشته باشیم.

رئیس مجلس افزود: این موضوع نه خیلی به قانون‌گذاری نیاز دارد و نه فوری و فوتی امکان‌پذیر است و موضوع بسیار مهم و دقیقی است. توسعه علوم انسانی احتیاج به حوصله و کار زیاد دارد و تلقی من این است که مطالعات تطبیقی در موضوعات خردتر علوم انسانی می‌تواند کمک کند که فضای علوم انسانی پربارتر شود.

لاریجانی در پرسش به پاسخ دیگری در خصوص اینکه آیا منابع قوی داریم، گفت: بله؛ دسترسی به علوم انسانی که در غرب وجود دارد، در ایران محدودیتی ندارد و قدمای یونان باستان تا امروز افکارشان و همچنین کتب اسلامی در دسترس است. بنابراین باید توجه کنیم که قدمای اسلامی در زمینه علوم انسانی خیلی کار کرده‌اند؛ ممکن است عنوان علوم انسانی نداشته باشند اما روی موضوع علوم انسانی کار شده است.

وی با بیان اینکه باید نشست‌های حوزه و دانشگاه در این زمینه گذاشته شود، خاطرنشان کرد: نباید در این زمینه عجله کرد.

رئیس مجلس در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه شما گفته‌اید آموز‌ه‌های علوم انسانی باید از مبانی اسلامی استخراج شود، ولی چرا به وزیری رای دادید که مبانی فکری او با این مساله متفاوت است، تاکید کرد: حساسیت شما به جا است، ولی ما اینجا جمع نشدیم که بحث‌های سیاسی کنیم. البته بحث‌های سیاسی به جای خود محترم است، ولی ما جمع شدیم که به علوم انسانی بپردازیم. البته جوانان ما باید به تحولات سیاسی حساس باشند و همچنین به این موضوع که علوم انسانی چگونه باید تکوین یابد.

لاریجانی افزود: بنابراین هم‌اکنون بحث تکوین مطرح است و ما نباید در زمینه علوم انسانی مانند کارهای اجرایی و بخشنامه‌ای تلقی داشته باشیم و باید در بین علما این موضع رشد پیدا کند تا فکر نویی شود و بتوان آن را عرضه کرد.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار