روزنامه دولت در ویژه های خود چه نوشت؟
روزنامه ایران در ستون " دیگه چه خبر" امروز شنبه خود نوشت:
*حمایت اکثر مردم امریکا از توافق هستهای با ایران
خبر دیگر این که نتایج یک نظرسنجی در امریکا نشان داده که اکثر مردم امریکا از یک توافق هستهای با ایران حمایت میکنند. نتایج نظرسنجی مشترک یک مرکز بینالمللی و شبکه سی ان ان که نشان میدهد 56 درصد امریکاییها از این توافق بینالمللی هستهای حمایت میکنند و خواهان کاهش محدودیتها علیه ایران هستند. 39 درصد مردم امریکا نیز با این موضوع مخالف هستند.
*واکنش چین به انتشار اخباری در مخالفت با معاملات نفتی با ایران
شنیدیم که در پی انتشار برخی اخبار درخصوص اینکه چین باید واردات نفت از ایران را کاهش دهد، پکن نسبت به انتشار اینگونه مطالب واکنش نشان داد. هونگ لی سخنگوی وزارت خارجه چین در این باره گفته که همکاریهای پکن - تهران در عرصه نفت مغایر با موازین سازمان ملل نیست و به هیچ طرف دیگری زیان نمیرساند. وی بیان داشته همکاری نفتی ایران و چین شفاف، باز و مشخص است.
*احمدینژاد 9 شاکی دارد
با خبر شدیم که مدیرکل امور کارشناسی نظارت مجلس درباره رسیدگی به پرونده شکایت از محمود احمدینژاد توضیحاتی ارائه کرده است. مجتبی ملک افضلی در این باره گفته که احمدینژاد 9 شاکی دارد و کمیسیون اصل نود مجلس شاکی حقوقی این پرونده است و دیگر شاکیان حقیقی هستند. وی با بیان اینکه دادگاه احمدینژاد 5 آذر و در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران برگزار میشود، افزوده از حضور احمدینژاد در این دادگاه اطلاعی ندارم.
*حال زندانی ایرانی در باکو رضایتبخش است
خبر رسیده که محسن مولائی، کنسول سفارت جمهوری اسلامی ایران پس از دیدار با حسن فرجی زندانی ایرانی در باکو، حال عمومی وی را رضایتبخش اعلام کرد. بنابراین گزارش، به دنبال پیگیریهای انجام شده از سوی سفارت کشورمان، عصر دیروز مقامات آذربایجان با ملاقات کنسولی به حسن فرجی موافقت کردند. این تبعه ایرانی در دیدار با کنسول سفارت، ضمن تشکر از توجه جمهوری اسلامی ایران به سرنوشت اتباع ایرانی، خواهان اعلام سلامتی خود به خانوادهاش شده است. وی با رد اتهامات خود گفته مراحل بازجویی تمام شده و امیدوارم بیگناهی من برای مسئولین آذری ثابت شده باشد.
*5 درس پیام ویدیویی ظریف برای واشنگتن پست
مطلع شدیم که ماکس فیشر، نویسنده روزنامه واشنگتن پست در تحلیلی با عنوان «پنج درسی که از فیلم ویدیویی وزیر امور خارجه ایران می توان آموخت»، نوشت: ظریف در پیام خود، درخواست صلح را مطرح کرد. به گزارش شبکه ایران، فیشر نوشت: نکته نخست این که استفاده از قدرت نرم برای دستیابی به اهداف در منطقه خاورمیانه، یک اقدام معمول نیست. پس در نظر داشتن این نکته در ذهن، ارزش دارد. نکته دوم این که ظریف یک پیام دارد که سه بار بر آن تأکید شده است و بارها و بارها تکرار میکند و این است که شما باید با احترام با ما برخورد کنید. نکته سوم این که ظریف درخواست صلح میکند اما حتی این نیز به عنوان تنها بخشی از درخواست بزرگتر وی برای این که با ایران با احترام برخورد شود در لفافه پیچیده و بیان میشود. چهارم این که هنگامی که ظریف درباره صلح صحبت میکند، آن را نه تنها به عنوان هدف دولت ایران بلکه تمامی مردم ایران بیان میکند. واشنگتن پست به عنوان درس پنجم ظریف نوشته است: زبان انگلیسی که ظریف به آن سخن میگوید و شاید شما هم بتوانید آن را بشنوید، هم بسیار خوب و هم با لهجه امریکایی است که بسیار عالی است. بالاخره وی پنج سال در نیویورک سفیر ایران در سازمان ملل متحد بوده است.
*خرازی: تل آویو در ایجاد جبهه ضدایرانی موفق نمیشود
دست آخر این که سیدمحمدصادق خرازی سفیر اسبق کشورمان در پاریس همزمان با مذاکرات ایران و 1+5 در ژنو، در یادداشتی در صفحه فیسبوک خود، غنیسازی اورانیوم برای تأمین استفاده سوختی و نه تسلیحاتی را غیرقابل چانهزنی و درسهای سیاسی از مقاومت هستهای را بسیار عبرتآموز دانسته است. وی در بخشی از این یادداشت با بیان اینکه ایران هزینه زیادی را متحمل شده تا اقتدار تکنولوژیک خود را حفظ کند نوشته که هیچ بازگشتی صورت نخواهد گرفت. خرازی تصریح کرده که اسرائیل و عربستان سعودی همه توان خود را در ایجاد جبهه ضدایرانی به کار گرفتهاند ولی به فضل الهی موفق نخواهند شد.
ارسال نظر