گوناگون

تابوی مراکز ترک اعتیاد الکل در مسیر شکسته شدن

تابوی مراکز ترک اعتیاد الکل در مسیر شکسته شدن

پارسینه: الکل‌های صنعتی و نوشیدنی های دست ساز، هنوز هم قربانی می گیرند.شاید همین مساله باعث شده که تابوی چندین ساله شکسته شود و خبر از ایجاد مراکز ترک اعتیاد الکل روی خط رسانه ها برود.

پارسینه: الکل‌های صنعتی و نوشیدنی های دست ساز، هنوز هم قربانی می گیرند.شاید همین مساله باعث شده که تابوی چندین ساله شکسته شود و خبر از ایجاد مراکز ترک اعتیاد الکل روی خط رسانه ها برود.

آمارها نشان در سال 91می دهد که در هفت ماه اول سال ، 102 نفر به خاطر مسمومیت ناشی از مصرف الکل جان خود را از دست دادند و این در حالی بود که در مدت مشابه سال قبل، رقم مرگ های ناشی از مصرف الکل 48 مورد اعلام شده بود.
خردادماه سال 92 هم که با مسمویت 355 جوان رفسنجانی، رکورد مسمومیت الکلی در یک روز را شکسته شود.

سال 91، در آماری که فرمانده نیروی انتظامی کشوراعلام کرد، از وجود 200هزار معتاد به الکل در کشور خبر داد و این همزمان با شکایت هایی بود که مسئولان وزارت بهداشت از مصرف بالای الکل در جامعه مطرح کرده بودند.

در آن زمان باقر لاریجانی قائم‌مقام وزیر بهداشت وقت مصرف الکل را نگران کننده دانسته و گفته بود: «گزارش هایی درباره رواج مصرف الکل در مناطق جنوب تهران که تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند نشان می دهد که به مرز نگرانی رسیده است.»

او از الکل های صنعتی جدیدی صحبت کرده بود که حتی در سوپرمارکت ها با طعم های مختلف و با قابلیت صد در صد خوراکی به فروش می رسند.

همین مساله اما باعث شد تا چهارم شهریور سال 92 مجوز پایلوت مرکز ترک اعتیاد به الکل برای جمعیت خیریه تولد صادر شود. بر اساس اخبار سازمان بهزیستی کل کشور این مجوز را صادر کرده بود و مدت اعتبار این مجوز یک سال بود.این اتفاق اما رخ نداد تا ماجرا به سال 93 موکول شود.

در همان روزها مدیرعامل جمعیت خیریه تولد دوباره صدور این مجوز را بسیار مهم دانست و معتقد بود، تابویی شکسته شده است.

حالا اما آمارهای جدید منتشره از سوی سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد مصرف مشروبات الکلی در میان ملل مسلمان به‌دلیل حرمت شرعی آن،‌ پایین‌تر از متوسط جهانی است.

این درحالی است که سالانه میلیون‌ها نفر در جهان به‌دلیل مصرف الکل جان خود را از دست می‌دهند. به نقل از روزنامه آمریکایی «یو اس ای تودی» بر اساس آمار جدیدی که سازمان بهداشت جهانی منتشر کرده است (آمار متعلق به سال‌های 2011-2010 است) کشور ایران در رده‌بندی جهانی میزان مصرف الکل در رده 166 قرار دارد.

در این راستا اردیبهشت سال جاری، رضافشاری، رئیس جامعه سم‌شناسی پزشکی آسیا و اقیانوسیه با اشاره به اینکه مقدار مصرف الکل در ایران نسبت به سایر کشورهای دنیا پایین است، عنوان کرد: مصرف‌کنندگان الکل در ایران 30 درصد زن و 70 درصد مرد هستند، البته به‌طور کلی در جهان مسمومیت با الکل در مردان بیشتر از زنان است.

در هر حال با وجود این آمار،در نتیجه انتشار آمارهایی از وضعیت مصرف الکل در ایران و تعداد معتادان به الکل که می رفت نگران کننده شود، همچنین به دنبال افزایش نگرانی‌ها از آمار رو به رشد معتادان به الکل، نخستین کلینیک دولتی «ترک اعتیاد به الکل» در مردادماه امسال با مجوز وزارت بهداشت در «مرکز ملی مطالعات اعتیاد» دانشگاه علوم پزشکی تهران (INCAS) راه‌اندازی شد.

این در حالی بود که رئیس سازمان پزشکی‌قانونی کشور به تازگی تأکید کرده: موضوع سوءمصرف الکل به لحاظ برخورداری از حرمت شرعی و دیدگاه سنتی که در جامعه ما وجود دارد، تاکنون از مرکز توجهات به دور مانده و این موضوع سبب شده تا با یک حرکت پرشتاب به سوی صدر جدول معضلات اجتماعی کشور حرکت کند.

به گزارش شهرخبر، احمد شجاعی تأکید کرده: در چند سال اخیر همزمان با پیدایش نشانه‌هایی از آثار بسیار مخرب و تأثیرگذار مصرف مشروبات الکلی و نقش آن در وقوع سایر جرائم از قبیل قتل، نزاع، همسرآزاری، کودک‌آزاری، تجاوز به عنف و غیره با توجه به بند «س» ماده 211 قانون برنامه پنجم توسعه کشور، سازمان پزشکی قانونی اقدام به بررسی جوانب مختلف تأثیرات اجتماعی مصرف مشروبات الکلی کرده است.

مدیرکل دفتر سلامت روانی و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این خصوص گفته: هفت‌دهم درصد کشور وابستگی به الکل و سه دهم درصد نیز سوءمصرف دارند و نسبت مصرف الکل مرد به زن در کشور 9 به یک است.

احمد حاجبی افزوده: طبق بررسی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مصرف الکل در کشور به 7/1 دهم درصد رسیده است و این افراد حداقل یک‌بار در 12 ماه، مصرف الکل داشته‌اند.
رئیس اداره پیشگیری و درمان سوءمصرف مواد وزارت بهداشت، از فعالیت نخستین مرکز ترک سوءمصرف الکل به‌صورت پایلوت در تهران خبر داد.

علیرضا نوروزی ادامه داد: مراکز اقامتی برای ترک مصرف‌کنندگان الکل با مدیریت طبی را در دستور کار داریم و یک مرکز درحال حاضر به‌عنوان پایلوت در تهران مشغول فعالیت است.

آنچه مسلم است، مصرف الکل آن زمان بحرانی خواهد شد که به دلیل حرام بودن مصرف مشروبات الکلی برخی مسئولان با پنهان کاری سعی در پاک کردن صورت مسئله را داشته باشند اما واقعیت این است که عدم مطرح کردن چنین مسائلی می‌تواند عمق فاجعه را بیشتر کرده و راه حل چنین موضوعاتی را پیچیده تر کند. شاید بهترین راه در حال حاضر همین راه اندازی مراکز ترک اعتیاد الکل باشد که صورت گرفته و یک گام مثبت در این راه است.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد