اما و اگرها از توافق قریب الوقوع هسته ای
پارسینه: به لحاظ فنی و حقوقی ما به فهم مشترک قابل توجهی رسیده ایم ؛ یکی دو مورد است که پیچ خورده و باید دید حل می شود یا نه. اگر این فهم حاصل شود در موضوعات فنی فهم مشترک به دست آمده است اما رسیدن به فهم به معنای توافق نیست
به گزارش پارسینه ، جان کری وزیر خارجه آمریکا و محمدجواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، روزهاست که در خصوص چارچوب اصلی توافق سیاسی در شهر لوزان سوییس مذاکره میکنند
امروز خبرگزاری رویترز نوشت : منابع نزدیک به مذاکرات ایران با گروه 5+1 روز شنبه اعلام کردند توافق در زمینه متنی دو یا سه صفحه ای که در آن رقم های مشخص و پایه های توافقی بلند مدت در زمینه برنامه هسته ای ایران به چشم می خورد، نزدیک شده اند.
بر اساس این گزارش، مسئولان غربی و ایرانی نزدیک به مذاکره میان تهران و گروه کشورهای 5+1 (شامل فرانسه، امریکا، چین، روسیه، انگلیس و آلمان) خاطر نشان کردند این توافق اصولی هنوز محقق نشده و بر سر نکات کلیدی آن، مذاکرات دشواری صورت می گیرد، اما آنها اذعان می کنند که مذاکره کنندگان به توافق نزدیک شده اند.
یک مقام ایرانی نزدیک به مذاکرات، که خواست نامش فاش نشود به رویترز ، اظهار داشت: «طرفین گفت و گو به مرحله نهایی توافق بسیار بسیار نزدیک شده اند و این احتمال وجود دارد که این توافق با امضا یا به طور شفاهی اعلام شود».
دیگر مسئولان نیز، ضمن اشاره به احتمال تغییر مسیر گفت و گوها، در همین راستا سخن گفتند.
بر اساس این گزارش، طرفین مذاکره همچنین در حال بررسی این موضوع هستند که آیا سند دو یا سه صفحه ای را منتشر کنند یا خیر. در این میان دو تن از مسئولان مربوطه بر انتشار آن تاکید می کنند. البته برخی از نکات توافق محرمانه باقی خواهد ماند.
در صورت به دست آمدن این توافق، جزییات اصلی توافق آتی میان ایران و گروه 5+1 تعیین خواهد شد؛ جزییاتی مانند حداکثر تعداد و نوع سانتریفوژهای غنی سازی اورانیوم که ایران به برخورداری از آن مجاز خواهد بود، حجم اورانیومی که تهران می تواند در انبارهای خود ذخیره کند، نوع تحقیقات و میزان توسعه برنامه هسته ای ایران و مراحل برچیده شدن تحریم های این کشور.
یکی از جزییات توافق احتمالی مدت زمان آن است که احتمالا 10 سال خواهد بود. در پایان این مدت، باید یک دوره نظارت ویژه بر برنامه هسته ای تهران تعیین شود.
به گزارش پارسینه، در همین رابطه دیشب ،هاموند وزیر خارجه انگلستان که در سفری کاری در واشنگتن به سر می برد به خبرنگاران گفت، امیدوارم در دو روز آینده در مذاکرات پیشرفت حاصل شود.
وی تصریح کرد، توافق نهایی نزدیک است، اما چگونگی ارائه آن یا نگارش آن مشخص نیست.
سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده ایران گفت که این تیم در حال حاضر بنای تمدید مذاکرات تا روز سه شنبه را ندارد.
عراقچی ظهر جمعه پس از مذاکره دو جانبه معاونان وزیران امور خارجه ایران و چین در این باره که آیا این دور ازمذاکرات تا سه شنبه تمدید می شود؟ گفت: فعلا بنای تمدید نداریم.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای در پاسخ به سوالی درباره حضور وزیران امور خارجه کشورهای 1+5 گفت: بعضی از وزیران فردا (شنبه) و بعضی دیگر پس فردا (یکشنبه) می آیند.
عراقچی در جواب به این پرسش که آیا برای دو سه مورد اختلافی راه حل هایی پیدا شده است؟ گفت: انشاءالله می شود.
همچنین سی ان ان نوشت ، اختلاف نظرهای مهم میان ایران و قدرت های بزرگ جهان بر سر برنامه هسته ای تهران که به سایت غنی سازی فردو مربوط می شود طی مذاکرات اخیر به حل و فصل نزدیک شده است.
بر اساس گزارش اخیر این شبکه خبری آمریکایی به نقل از یک دیپلمات بلندپایه غربی، در پیشنهادی که مطرح شده است ایران می تواند چند صد سانتریفیوژ داشته باشد اما این سانتریفیوژها باید فقط در موارد تحقیقات پزشکی هسته ای استفاده شوند.
سی ان ان افزود: هرچند ایران تاکنون این پیشنهاد را نپذیرفته است، اما همین واقعیت که تهران می تواند سایت فردو را فعال نگه دارد امتیاز بزرگی برای جمهوری اسلامی محسوب می شود.
این شبکه خبری آمریکایی ادامه داد: در ابتدای مذاکرات آمریکا و اسراییل تاکید می کردند که سایت زیرزمینی فردو که در مقابل هر گونه حمله هوایی مصون است، باید تعطیل شود اما با ادامه مذاکرات شاهد آن هستیم که اکنون سخن از تغییر کاربری این مکان به میان آمده است.
احتمال توافق بر سر این مساله که یکی از مهم ترین اختلاف نظرها در مذاکرات هسته ای بود موید خوشبینی مذاکره کنندگان بین المللی درباره رسیدن به توافق تا ضرب الاجل این گفت و گوها است.
یک مقام بلندپایه غربی پیشتر به خبرنگاران گفته بود که راه رسیدن به توافق اکنون در افق دید قرار گرفته و می توانیم بگوییم که این راه چگونه خواهد بود.
یکی دیگر از مقام های ارشد دولت های غربی حاضر در مذاکرات نیز پس از گفت و گوی چند روز قبل میان جان کری و محمد جواد ظریف ویران خارجه آمریکا و ایران، موکدا از احتمال به نتیجه رسیدن این مذاکرات خبر داده بود.
سی ان ان افزود: دیپلمات های همه طرف های شرکت کننده در مذاکرات هسته ای با استناد به پیشرفت های حاصل شده طی چند دور اخیر گفت و گوها اعلام کرده بودند که معتقدند سایر مسایل مرتبط با برنامه هسته ای ایران طی روزهای باقیمانده تا سه شنبه این هفته حل و فصل خواهد شد.
بر اساس گزارش سی ان ان، یک دیپلمات غربی گفت: کاملا مشخص است که درجهت درست در حال حرکتیم. احساس مثبتی داریم و به نظر می رسد آهسته آهسته به مقصدی که باید خواهیم رسید.
به گزارش پارسینه، این در حالی است که محمد جواد ظریف در این خصوص گفته است: محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه نیز دیروز «فضاسازی در کنار مذاکرات» را یکی از برنامه های همیشگی طرف مقابل عنوان کرد و گفت: هیچ وقت به این حرفها توجه نمی کنیم.
وی درباره مذاکرات و احتیاط ایران در ابراز خوش بیبنی به خبرنگاران گفت: ما هیچ گاه به حرفهایی که به نقل از منابع نزدیک مطرح می شود، توجه نمی کنیم. چنین فضاسازی هایی همواره از سوی طرف مقابل دنبال می شود.
ظریف گفت: مذاکرات بسیار سخت و پیچیده است و فراز و نشیب های جدی دارد و در مراحل مختلف دیدگاه های مختلفی مطرح می شود. برخی اوقات اختلاف نظر ها در داخل گروه مذاکره کننده با ما وجود دارد که باعث می شد دیدگاه های متناقض و متقاوتی مطرح شود.
وزیر امور خارجه اظهار داشت: ما همواره گفته ایم که توافق کاملا امکان پذیر است. توافق جامع و کامل ؛ اینکه چه زمانی نگاشته شد و نگارش آن شروع شود یک بحث است، اما اینکه مفاهیم و راه حل ها پیدا شود، بحث دیگری است.
ظریف افزود: من احساس می کنم حتما می توانیم به راه حل ها دست پیدا کنیم. ولی دست یابی به راه حل نیاز به اراده سیاسی از سوی طرف مقابل دارد.
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: دلیل آنکه به اراده سیاسی از سوی طرف مقابل تأکید می کنم این است که جمهوری اسلامی ایران اراده سیاسی در بالاترین سطوح و در سطح مقام معظم رهبری و رئیس جمهور دارد. مقام معظم رهبری در سخنرانی نوروزی خود فرمودند که همه در ایران خواهان رسیدن به توافق برای حل موضوع هسته ای هستند. لذا ما هیچ شکی در اراده سیاسی از سوی ایران نداریم.
وی افزود: باید همین اراده را با همین جدیت و اتفاق نظر از سوی همه مذاکره کنندگان طرف مقابل ببینیم تا بتوانیم به توافق برسیم.
همچنین رییس سازمان انرژی اتمی در جمع خبرنگاران در هتل بوریواژ پالاس در پاسخ به سوالی یکی از خبرنگاران که علت عصبانیت او و ظریف در دو روز گذشته را پرسید ، گفت: نه کسی عصبانی است و نه ناراحت . شرایط مذاکره سخت است و با اطمینان و توکل به خدا پیش می رویم ما از پشتوانه مردمی و نظام مطمئن هستیم.
صالحی در پاسخ به این که آیا توافق را در چند قدمی مذاکره کنندگان می دانید ، گفت: مذاکره ابعاد فنی حقوقی و سیاسی دارد و اینها همه به هم مرتبط هستند. اگر ابعاد فنی را حل کنیم اما مسائل تحریمی حل نشد فایده ای ندارد.
وی ادامه داد: به لحاظ فنی و حقوقی ما به فهم مشترک قابل توجهی رسیده ایم ؛ یکی دو مورد است که پیچ خورده و باید دید حل می شود یا نه. اگر این فهم حاصل شود در موضوعات فنی فهم مشترک به دست آمده است اما رسیدن به فهم به معنای توافق نیست.
خدا یا خودت به دادمان برس دیگه خسته شدیم
مذاکره حساس، اختلاف باقیمانده و توافق نزدیک؟!!!!!!!!!!!!!!
چند سال مذاکره لازم بود تا به "فهم مشترک" 2-3 صفحه ای برسند؟! حساب کنید چند سال لازم است تا به "توافق همه جانبه" برسند؟!!!!!
نقي؟؟؟؟!!!!!!!!!!!
ناهار نخردمه.........بوريم مذاكرات ناهار بخوريم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
دنیا مارا شدیدا در گرداب بازی خطرناک انداخته خدا رحم کند
فتوشاپ خوبی بود.