گوناگون

زنان و مردان ایرانی اسیر زیبایی مصنوعی!

پارسینه: افراط و تفریط در کشور به جراحی زیبایی هم رسیده است و در واقع این نوع جراحی ها به نوعی پز روشنفکری و به تعبیری اثبات با کلاس بودن تبدیل شده است. این روزها تب جراحی زیبایی مردم به خصوص دختران و پسران جوان را آنچنان درگیر کرده که به نظر می رسد نسل جوان ایرانی اعتماد به نفس خود را کاملا از دست داده و به دنبال راهی برای زیبایی بیشتر است غافل از اینکه جوانی مساوی است با زیبایی.

فردا: افراط و تفریط در کشور به جراحی زیبایی هم رسیده است و در واقع این نوع جراحی ها به نوعی پز روشنفکری و به تعبیری اثبات با کلاس بودن تبدیل شده است. این روزها تب جراحی زیبایی مردم به خصوص دختران و پسران جوان را آنچنان درگیر کرده که به نظر می رسد نسل جوان ایرانی اعتماد به نفس خود را کاملا از دست داده و به دنبال راهی برای زیبایی بیشتر است غافل از اینکه جوانی مساوی است با زیبایی.

در هر حال پیر و جوان امروز، برای وسواس بیمار گونه زیبا شدن دست به هر کاری می زنند. از مصرف بی رویه لوازم آرایش گرفته تا عمل های افراطی جراحی زیبایی.

شاید به همین دلیل است که ایران پایتخت عمل های زیبایی در جهان است. از عمل بینی گرفته تا تزریق بوتاکس و ژل و جراحی فک و گونه، همه و همه نه تنها فقط بین زنان ایرانی بلکه بین مردان ایرانی هم رواج پیدا کرده است.

در این میان بسیاری از پزشکان نیز از آب گل آلود ماهی می گیرند و هزینه های چند 10 میلیونی به مردم مشتاق زیبا شدن تحمیل می کنند.

آمارها چه می گویند؟

اواخر مهر ماه سال گذشته بود که رییس جامعه جراحان اعلام کرد: رتبه اول جراحی زیبایی بینی در جهان متعلق به ایران است.

بعد از آن نیز اخباری مبنی بر هفتم بودن ایرانی ها در مصرف لوازم آرایش روی خط رسانه ها رفت که نگرانی های زیادی را بین جامعه شناسان ایجاد کرد.
ماجرا هم از این قرار بود که رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد: ایران از نظر جمعیت هفدهمین کشور جهان است اما از نظر مصرف لوازم آرایشی هفتمین کشور دنیاست، واردات رسمی لوازم آرایشی حدود یک میلیارد دلار در سال است اما بیش از این میزان مواد آرایشی قاچاق وارد کشور می‌شود.

رسول دیناروند گفت: در مورد بازار لوازم آرایشی می توانم اعلام کنم که ما بدترین وضع را از نظر قاچاق، در فرآورده های آرایشی داریم و متأسفانه در مورد اقلامی که به فرآورده های آرایشی و بهداشتی معروف هستند، بیشتر بازار در اختیار قاچاق است.

معاون وزیر بهداشت در پاسخ به این سوال که میزان قاچاق لوازم آرایشی به کشور چقدر است، نیز تاکید کرد: نمی توانم آمار بدهم اما می توانم بگویم که سهم بازار قاچاق در مورد این اقلام از همه اقلام دیگر بیشتر است و شاید اگر بگویم بازار واقعی و رسمی این کالاها نسبت به قاچاق، کدام وزنش بیشتر است، شاید بتوان گفت قاچاق از واردات رسمی لوازم آرایشی بیشتر است.
در این میان اما، بطوری که آمارها نشان می دهد در 15 سال گذشته شمار مصرف کنندگان لوازم آرایشی و متقاضیان عمل های جراحی پلاستیک زیبایی، 70 درصد بیشتر شده است.

براساس آماري كه انجمن جراحي پلاستيك آمريكا ارائه كرده‌است، 80‌درصد از جراحي ‌هاي سال ‌1999 را زنان انجام مي ‌دادند، اما روز به روز بر تعداد مرداني كه با اعمالي چون بوتاكس، كاشت مو و جراحي بيني مي ‌خواهند خود را زيبا كنند، افزوده مي ‌شود.

هشدار درباره لوازم آرایش غیر مجاز

در هر حال بنا بر گفته مسئولین بهداشتی کشور، بازار لوازم آرایشی در کشور ما یک بازار بزرگ یک میلیارد دلاری است که حجم قابل توجه آن لوازم تقلبی و آلوده به مواد سمی، سرطان‌زا و تاریخ گذشته است.

دکتر علی مجیدی، پزشک داخلی در این خصوص به خبرنگار فردا می گوید:استفاده از لوازم آرایش غیر بهداشتی برای پوست صورت و لب ها بسیار مضر است و می تواند با عث ایجا حساسیت های شدید و حتی بیماری های عفونی شود.

او ادامه می دهد: علائم در این خصوص مختلفند و می توان گفت بدن های مختلف ، به گونهای مختلف در این خصوص واکنش نشان می دهند اما علائمی که در حساسیت به مواد آرایشی و احساس سوزش و سوزن سوزن شدن در محلی که ماده آرایش استفاده شده، شایع‌ترین شکایات مصرف کنندگان است.

این پزشک تاکید می کند: علائم استفاده از این لوازم غیر مجاز زیاد است اما سایر علائم شایع عبارتند از قرمزی، تورم، خارش و تاول‌های آب‌دار و عوارض جانبی دیگری که می‌توانند در اثر استفاده از لوازم آرایشی روی دهد نیز شامل کهیر، عفونت پوست، عفونت ریشه ی مو، تغییر رنگ پوست، آکنه وتغییر رنگ و صدمه به ناخن و مو است.

به تازگی اما روابط عمومی سازمان غذا و دارو اسامی تعدادی از فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی غیرمجاز را اعلام کرده است

سازمان غذا و دارو اعلام کرده: با عنایت به تاکیدات مستمر رئیس سازمان غذا و دارو مبنی بر ارتقای نظارت در سطح عرضه و مبارزه با کالاهای فاقد سلامت، واحدهای تولیدی و محصولات مایع دستشویی تولیدی شیمیایی ماهان با نام تجاری مائده، موم سرد سلامت آرای خاورمیانه با نام تجاری نوین، عطر با نام تجاری عشق، حوله کاغذی، دستمال کاغذی توالت و دستمال کاغذی گروه صنعتی نالیمان با نام تجاری دیبا و مایع دستشویی با نام تجاری بهشو براساس اسناد و مجوزهای بهداشتی مورد نظر اداره کل فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی، غیرمجاز شناخته شده است.

روابط عمومی سازمان غذا و دارو در ادامه آورده است: از کسانی که محصولات نامبرده را در سطح عرضه مشاهده می‌کنند، درخواست می‌شود در اسرع وقت، روابط‌عمومی سازمان سازمان غذا و دارو، معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی سراسر کشور و نیروی انتظامی را مطلع کنند تا نسبت به جمع‌آوری آنها اقدامات لازم به عمل آید.

چرا لوازم آرایش و جراحی زیبایی؟

با این همه و با وجود همه این خطرات و بیماری های احتمالی، هم جراحی زیبایی نزد پزشکان غیر متخصص ادامه دارد و هم استفاده از لوازم آرایش ارزان رواج دارد و این در هر حالی است که به گفته جامعه شناسان، مدرنیته، رشد سالمندی، فرد گرایی و افزایش تکنولوژی شرایطی را ایجاد کرده است که به قول جامعه شناسان امروز دیگر "بدن طبیعی" جای خود را به "بدن اجتماعی" داده است.

وضعیت به گونه ای است که همگان به ظواهر خود اهمیت می دهند و نتایج تحقیقات متعدد نشان داده است که زیبایی و ظاهر آراسته رابطه تنگاتنگی با اعتماد به نفس افراد در جامعه دارد و ایرانی ها هم که به کمبود اعتماد به نفس شهرت دارند بی تردید جراحی زیبایی و استفاده از لوازم آرایشی را راهی برای کاهش کمبودهای خود می بینند.

این کمبود اعتماد به نفس اما اگر زمانی تنها مختص به بانوان ایرانی بود حالا دامن آقایان ایرانی را هم گرفته و آمار جراحی زیبایی در آنها را بالا برده است و باید هر چه سریعتر راهی برای درمان این بحران هویت که دامن ایرانی ها را گرفته اندیشید تا شاید زیبایی خدادادی به ایرانیان بازگردد.

ارسال نظر

  • ناشناس

    نمونه اش بازیگرای ما مخصوصا مردا مثل حسام نواب صفوی با یک خروار آرایش

  • احمدی

    عالی بود ممنون

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار