گوناگون

دليل تغيير جنتی فراتر از كنسرت‌ها بود

پارسینه: آرمان نوشت؛

از تلاشي براي تخريب دولت يازدهم دريغ نمي‌كنند و البته چند بخش دولت را پررنگ‌تر از بخش‌های ديگر مدنظر دارند كه در این میان وزارت ارشاد اصلي‌ترين هدف آنها براي هجمه به دولت بود. زماني علي جنتي را از طيف خود مي‌دانستند و سند افتخارشان چنين بود كه فرزند آيت‌ا... جنتي دبير شوراي نگهبان داراي ديدگاه اصولگرايي است اما متوجه نبودند كه اصولگرايي مدنظر علي جنتي با آنچه آنها اصولگرايي مي‌دانند داراي فاصله زيادي است. اصولگرايي مدنظر علي جنتي همان اعتدالگرايي است كه به اعتقاد او در ۸ سال قبل از دولت تدبير و اميد در بخش‌هاي مختلف به‌ويژه در بخش فرهنگي مورد توجه قرار نداشت. او آمد تا به ترميم بخش فرهنگ و هنر بپردازد و چنان كرد كه در كمترين زمان پس از آغاز دولت يازدهم لبخند بر لب هنردوستان، هنرمندان و اهالي فرهنگ و ادب نشست. رضايت اقشار فرهنگي و هنري برابر بود با اعتراض آناني كه از سياست‌هاي فرهنگي دولت قبل حمايت مي‌كردند يا دستي در اعمال آن سياست‌ها داشتند. اين طيف از تريبون‌هايي كه در اختيار داشتند هجمه به وزارت ارشاد دولت دهم را در دستور كار قرار دادند و فراموش كردند وزيري را هدف قرار داده‌اند كه تا پيش از دولت يازدهم، با ادعاي همفكر بودن با او جايگاه بزرگ و محترمي براي خودشان ترسيم مي‌كردند. ميزان هجمه اين افراد به جنتي چنان بود كه او ترجيح داد به وعده خود با ملت پايبند بماند و همان‌طور كه اعلام كرده بود در مقابل مخالفان اعتلاي فرهنگي كشور عقب‌نشيني نكند. جنتي رفت تا براي همگان مشخص شود چه اقشاري تيشه به ريشه فرهنگ و هنر كشور مي‌زنند. خداحافظي جنتي با وزارت ارشاد پيام‌هاي زيادي داشت واين پيام‌ها زماني پررنگ‌تر مي‌شود كه او پس از خروجش از اين وزارتخانه بارها در كنار رئيس‌جمهور حضور پيدا كرد تا مشخص شود ميان او و روحاني گلايه‌اي نيست. نكته قابل تامل آنجاست كه برخي مخالفان دولت و مشي فرهنگي جنتي كينه بزرگي در دل داشتند و با انتشار شايعات و نسبت دادن موضوعات نادرست به فرزند آيت ا... جنتي سعي در توجيه اقدامات زشت خود كردند. وزير ارشاد دولت احمدي‌نژاد پس از استعفاي جنتي گفته بود:«اينها هميشه شعار هنر براي هنر را مي‌دهند و ادعا مي‌كنند كه نبايد از هنر استفاده ابزاري كنيم، اما خودشان معمولا براي پيشبرد اهداف سياسي شان از هنرمندان استفاده مي‌كنند و به نظر مي‌رسد با اين كار مي‌خواهند فردي را جايگزين كنند كه در مسائل سياسي و انتخاباتي تاثيرگذار باشد و بتواند جامعه فرهنگي وهنري كشور را در حمايت از خودشان بسيج كند.» سيد محمد حسيني همچنين با اشاره به نارضايتي‌هاي نيروهاي متدين ومتعهد كه تاكنون تحت عنوان ولنگاري فرهنگي در جامعه به آن اشاره شده است، اذعان داشت:«اين ولنگاري‌ها مشهود است و يك بخش آن به دولت مربوط مي‌شود.» او اشاره‌اي به دليل استعفاي جنتي در روزهاي آخر مهرماه نداشت، اما در گفت‌وگوي كوتاهي كه با «آرمان» داشت، به موضوعاتي اشاره كرد كه متفاوت با اظهارات قبلي او بود.

شما وزير ارشاد دولت آقاي احمدي‌نژاد بوديد. مگر چه اقداماتي در دوره وزارت خودتان انجام داده بوديد كه وزارت ارشاد دولت يازدهم آن را تخريب كرده است؟

برخي جشنواره‌ها، نمايشگاه‌ها، طرح‌هاي تكريم و موسساتي كه راه‌اندازي كرديم از جمله معاونت قرآني با قوت و رونق آن دوره، فعال نشد يا برخي حمايت‌هايي كه از موسسات فرهنگي، هنري و قراني وجود داشت در اين دوره به خوبي انجام نشد. البته برخي از اين عدم حمايت‌ها به وضعيت اعتباري دولت نسبت داده شد اما در مجموع در دوره قبل توجه و شتاب بيشتري مي‌شد؛ به ويژه توجه به استان‌ها و شهرستان‌ها كه در زمان ما، از نزديك براي آنها فعاليت مي‌كرديم و در شرايط فعلي اين فعاليت‌ها يك مقدار كمرنگ شده است.

يعني مشكل اصلی آقاي جنتي بود و معتقديد با تغيير آقاي جنتي اين فعاليت‌ها هم پررنگ مي‌شود؟

اميدوارم وضعيت كشور به جايي برسد كه با تغيير يك مدير، كارهاي خوب گذشته متوقف نشود. بايد همه در يك مسير و در يك راستا باشد و فرد جديد با ادامه كارهاي خوب گذشته اقدامات بهتري براي آينده انجام دهد.

چقدر از آقاي جنتي شناخت داريد؟ از شما نخواست به وزارت ارشاد دولت يازدهم كمك كنيد؟

بنده از قبل با جنتي آشنايي داشتم و دوست بوديم. قبل از مستقر شدن در وزارت با ايشان صحبت كردم. وقتي آقاي جنتي به وزارت ارشاد رفت، با او و معاونان جلسه گذاشتيم و اعلام كرديم كمك يا مشاوره‌اي لازم باشد، در خدمت آنها هستيم.

آقاي جنتي كمكي از شما خواست؟

نياز به كمك را احساس نمي‌كردند و گاهي اوقات مديران زير مجموعه ايشان، سوالاتي داشتند، اما به نظر مي‌رسيد براي همكاري بيشتر، نيازي احساس نمي‌كردند. ما آمادگي داشتيم بيش از اين درباره حكمت و فلسفه برخي تصميمات گذشته، براي آنها توضيح دهيم كه اين اتفاق نيفتاد.

همان‌طور كه مي‌دانيد، ميزان فشارها بر آقاي جنتي زياد بود. با توجه به اين مساله، به اعتقاد شما رفتاري كه با ايشان شد، از جمله طرح انتقادات از تريبون‌هاي عمومی، راهكار خوبي براي انتقادات بود؟

به هر حال وزارت فرهنگ و ارشاد هميشه معركه آرا و محل اختلاف ديدگاه‌هاست، بنابراين بايد به گونه‌اي اقدام شود كه اين حساسيت‌ها در جامعه كاهش پيدا كند.

برخي مخالفان دولت درباره استعفاي آقاي جنتي موضوعاتي را مطرح مي‌كنند. شما علت اصلي استعفا را چه مي‌دانيد؟

دليل تغيير آقاي علي جنتي كنسرت‌ها نبود و فراتر از اينها بود.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار