گوناگون

توصیه نظامیان کهنه کار آمریکایی در دفاع از برجام به ترامپ!

توصیه نظامیان کهنه کار آمریکایی در دفاع از برجام به ترامپ!

پارسینه: ایران و کمیسیون اروپا خبر دادند که نخستین پروژه مشترک ایمنی هسته‌ای را با هزینه دو و نیم میلیون یورو از روز چهارشنبه، ۲۱ تیرماه، در راستای اجرای توافق اتمی وین موسوم به برجام آغاز کردند.اما از سویی دیگر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، چندین بار برجام را «بدترین» توافق نامیده است.

توصیه نظامیان کهنه کار آمریکایی در دفاع از برجام به ترامپ!
تحریریه پارسینه - هیئتی از کمسیون اتحادیه اروپا به سرپرستی اولیور لویکس، رئیس بخش ایمنی هسته‌ای این کمیسیون، روز دوشنبه، ۱۹ تیرماه، به تهران سفر کرد.پس از مذاکرات دوروزه، بیانیه مشترک هیئت اتحادیه اروپا و ایران در روز چهارشنبه منتشر شد.

بر اساس این بیانیه، کمیسیون اروپا و ایران نخستین پروژه مشترک همکاری خود به هزینه دو و نیم میلیون یورو را از روز چهارشنبه آغاز کردند.پیشتر کمیسیون اتحادیه اروپا در اواخر فروردین‌ماه سال جاری اعلام کرده بود که نخستین پروژه همکاری در زمینه امنیت هسته‌ای با ایران را به امضا رسانده است.

این اقدام یکی از «مساعدت‌های» اتحادیه اروپا به ایران در راستای اجرای توافق اتمی وین توصیف شده است.این پروژه نخستین پروژه از یک بسته پنج میلیون یورویی است که کمیسیون اروپا در سال ۲۰۱۶ میلادی تصویب کرد.

در همین حال در این بیانیه اعلام شده که اتحادیه اروپا با هدف حمایت از «نظام ایمنی هسته‌ای ایران» یک پروژه تکمیلی به ارزش چهار میلیون یورو را نیز در ماه گذشته میلادی تصویب کرده است.

بازبینی نتایج «آزمون مقاومت در برابر تنش» در نیروگاه هسته‌ای بوشهر از بخش‌های اساسی این پروژه است.

در همین حال در بیانیه مشترک دو طرف در روز چهارشنبه اعلام شد که پروژه اجرای آزمایش‌های «مقاومت استحکام» در نیروگاه هسته‌ای بوشهر به یک کنسرسیوم اروپایی تحت هدایت شرکت «ان‌کو» همراه با سازمان‌های ایمنی هسته‌ای کشورهای اسلوونی، مجارستان، جمهوری چک و جمهوری اسلوواکی واگذار شده است.

بر اساس این گزارش، این پروژه سه سال و نیم طول خواهد کشید.تنها نیروگاه اتمی ایران در استان بوشهر قرار دارد و زمین‌لرزه‌های متعدد سال‌های اخیر نگرانی‌هایی را در مورد آسیب دیدن این نیروگاه و نشت تشعشعات خطرناک هسته‌ای به مناطق اطراف در پی داشته است.

از جمله کشورهای عرب عضو شورای همکاری خلیج فارس پس از زمین‌لرزه سال ۹۲ استان بوشهر، از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواستند تا هیئتی را برای بررسی خسارات احتمالی وارد آمده به نیروگاه بوشهر و رآکتور اتمی آن اعزام کند.

شرکت روسی سازنده نیروگاه بوشهر و مسئولان ایرانی اما تاکید کرده‌اند که نیروگاه بوشهر در برابر زلزله‌هایی از این دست مقاوم است.ایران تنها کشور دارنده نیروگاه هسته‌ای فعال است که هنوز به عضویت کنوانسیون ایمنی هسته‌ای در نیامده است.

اما از سویی دیگر و همزمان با آغاز پروژه مشترک اروپا و ایران چندین ژنرال و آدمیرال بازنشسته آمریکایی در نامه‌ای سرگشاده به دونالد ترامپ، ‌رئیس‌ جمهوری این کشور، توافق‌نامه اتمی گروه پنج به علاوه یک و ایران را به سود امنیت ملی آمریکا دانستند.

۳۸ امضاکننده این نامه که در خبرگزاری «اسپوتنیک» روسیه و نیز سایت Votevets متعلق به «کهنه‌سربازهای مترقی آمریکا»‌ انتشار یافته،‌ «حمایت قوی» ‌خود را از برجام اعلام کرده و نوشته‌اند: «این توافق‌نامه بین المللی به طور موفقیت‌آمیزی مسیر ایران به سوی تولید سلاح اتمی را مسدود و امنیت آمریکا و متحدانش را به طور چشمگیری تقویت کرد.» ‌

آنها در این نامه که روز چهارشنبه، ۲۱ تیر، منتشر شد، با اشاره به اینکه حدود دو سال از امضای توافق‌نامه اتمی می گذرد و اشاره به انجام تعهدات از سوی امضاکنندگان برجام افزودند: «ایران دو سوم سانتریفیوژهای خود را جمع آوری کرد، ۹۸ درصد اورانیوم غنی ذخیره خود را تحویل داد و در قلب رآکتور آب سنگین خود بتن تزریق کرد.»

به نوشته امضاکنندگان این نامه، آمریکا نیز متناسب با آن اقداماتی را در مورد تحریم‌های اتمی انجام داد و از اعمال تحریم های مشخص جدید خودداری کرد.هرچند که به توصیف آنان،‌ کنگره آمریکا در حال حاضر در پی تصویب قانونی است که به جای کمک به منافع ملی این کشور آن را «سیاست‌زده» می‌کند.

در این نامه بر لزوم برقراری تماس‌های دیپلماتیک رسمی میان دولت آمریکا با ایران تاکید شده و آمده است که کانال‌های دیپلماتیک نه تنها برای اطمینان یافتن از اجرای برجام ضرورت دارد، بلکه بحران‌های امنیت ملی را حل خواهد کرد.

امضاکنندگان نامه همچنین نوشتند: ما باید توان پاسخگویی سریع و مستقیم برای کاهش تنش (مانند بازداشت ملوانان آمریکایی به دست ایرانیان در خلیج فارس) را داشته باشیم و فعالیت‌های نظامی خود را برای رفع تنش بین دو طرف ادامه دهیم که به سود مبارزه با گروه تروریستی داعش در عراق است.

به گفته آنان، ‌بدون تماس‌های دیپلماتیک،‌ درگیری‌های کوچک به راحتی می‌تواند از کنترل خارج شود.این فرماندهان بازنشسته ارتش آمریکا نوشته‌اند:‌ دیپلماسی، ابزاری حیاتی برای کاهش ریسک است و می‌تواند مانع تقابل نظامی شود که جان نظامیان آمریکا را به خطر می‌اندازد که به گفته آنان سودی برای امنیت ملی آمریکا نخواهد داشت.

این نظامیان ارشد بازنشسته آمریکایی همچنین خواستار پرهیز از سیاستی تهاجمی شده‌اند که به گفته آنها می‌تواند به جنگ منتهی شود.آنها تاکید کرده‌اند که «زندگی مردان و زنان ما در ارتش نمی تواند پیش از هر گونه گزینه دیپلماتیک به خطر انداخته شود و اضافه کرده‌اند که دیپلماسی نباید قربانی مجادله سیاسی تند و تیز شود».



ارسال نظر

  • سبحان شاهمرادی اصولگرا

    برجام فقط یک بازنده داشت و آن هم دولت روحانی بود

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار