گوناگون

ایران حق رای خود را در سازمان ملل از دست داد

ایران حق رای خود را در سازمان ملل از دست داد

پارسینه: بودجه مصوب مجموع عمومی سازمان ملل که در سال ۲۰۲۱ کمی بیش از ۳.۲ میلیارد دلار است، از دو طریق حق عضویت اجباری و مشارکت داوطلبانه تأمین می‌شود.

ایران و ۶ کشور دیگر به دلیل عدم پرداخت حق عضویت خود طی بیش از دو سال گذشته، حق رای‌شان را در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به طور موقت از دست دادند.

به گزارش یورونیوز، آنتونی گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در نامه‌ای به ولکان بوزکر، رئیس هفتاد و پنجمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواستار اجرای ماده ۱۹ منشور ملل متحد در مورد کشور‌های جمهوری آفریقای مرکزی، کومور، کنگو، ایران، لیبی، نیجر، سومالی، سودان جنوبی، زیمباوه و سائوتومه و پرنسیپ شد.


طبق ماده ۱۹ منشور ملل متحد، هر کشور عضو در صورتی که حق عضویت خود را برای مدت بیش از دو سال پرداخت نکند، حق رای خود را در مجمع عمومی سازمان ملل از دست می‌دهد.

البته کشور‌های عضو در صورتی که بتوانند ثابت کنند که به دلیل وقوع رخداد‌های خارج از کنترل توان پرداخت بدهی خود را ندارند، می‌توانند مشمول معافیت موقت از اجرای ماده ۱۹ شوند. بر همین اساس، مجمع عمومی سازمان ملل بر پایه قطعنامه ۵۷/۲ در نشست ۱۳ اکتبر ۲۰۲۰ تصمیم گرفت که حق رای کومور، سائوتومه و پرنسیپ و سومالی را تا پایان هفتاد و پنجمین مجمع عمومی خود حفظ کند. این سه کشور در مجموع حدود ۳.۵ میلیون دلار از حق عضویت خود را پرداخت نکرده‌اند.

مجمع عمومی سازما ملل از ۱۳ ژانویه ۲۰۲۱ اعمال ماده ۱۹ را در مورد این کشور‌ها که اکثر آن‌ها از جمله زیمباوه، جمهوری آفریقای مرکزی، کنگو، سومالی، لیبی و سودان جنوبی درگیر جنگ داخلی هستند، آغاز کرده است.

ایران پیشتر از سازمان ملل خواسته بود که به دلیل تحریم‌های ایاات متحده این امکان را داشته باشد تا حق عضویت خود را به ارزی به غیر دلار آمریکا پرداخت کند. این در خواست ایران در سال ۲۰۱۹ با موافقت دبیر کل سازمان ملل مواجه شد و مقرر شد تا ایران بدهی ۱۶ میلیون و ۴۴ هزار و ۶۱۹ دلاری خود را بر پایه ارز دیگری پرداخت کند، ولی مطابق اعلام اخیر سازمان ملل این رقم تا پایان سال ۲۰۲۰ پرداخت نشده است.

حق عضویت سالانه ایران ۰.۱۸۶ درصد از بودجه سالانه سازمان ملل متحد را تشکیل می‌دهد که طی سال‌های اخیر کمی بیش از ۵.۵ میلیون دلار بوده است. در میان کشور‌های بدهکار، ایران بالاترین و نیجر نیز کمترین بدهی را دارد و برای بدست آوردن دوباره حق رای خود باید ۷ هزار دلار پرداخت کند. زیمباوه نیز در مجموع ۸۱ هزار و ۷۷۰ دلار به سازمان ملل بدهکار است.

توانایی مشارکت کشور‌های عضو در بودجه سالانه سازمان ملل متحد بر پایه برآورد تولید ناخالص داخلی آن‌ها و تعدیل آن بر اساس بدهی خارجی و درآمد سرانه کشور‌ها تعیین می‌شود.

در حال حاضر، ایالات متحده با ۲۲ درصد بیشترین سهم را در تامین بودجه سازمان ملل دارد. بعد از این کشور، چین با سهم ۱۲ درصدی در جایگاه دوم قرار دارد.

بودجه مصوب مجموع عمومی سازمان ملل که در سال ۲۰۲۱ کمی بیش از ۳.۲ میلیارد دلار است، از دو طریق حق عضویت اجباری و مشارکت داوطلبانه تأمین می‌شود.
منبع: فرارو

ارسال نظر

  • سبحان شاهمرادی اصولگرا

    سازمان مللی که بر اساس منافع فاتحین جنگ دوم جهانی
    طراحی شده است و بر پایه پول های سعودی ها و صهاینه
    اداره میشوند
    نباید از آن امید مشکل گشایی و تامین حقوق بشر را داشت

    ما نیز یکقران به این سازمان ظالمانه پول نخواهیم داد!

  • ناشناس

    آقای سبحان شاهمرادی اصولگرا خوش به حالت!!

  • ایرانی آباد و آزاد و شاد

    42 ساله هم به مردم ضربه می زنید و هزینه سنگین را به اونها تحمیل می کنید و کشور را کاملا بی اعتبار و منزوی کردید با این سیاست های به گل نشسته و با چنگ و دندان نشان دادن الکی!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • ناشناس

    کلا از سازمان ملل خارج و برق کشور را هم قطع کنید تا ارتباط از طریق اینترنت با جهان قطع گردد و مردم را کلا راحت و خلاص کنید!!!!!
    مرگ تدریجی تا کی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  • ناشناس

    از تمام سازمان های بین المللی خارج و تکلیف ملت را یکسره و مشخص کنید!!!!!!!!!!!
    الان هم تو جنگل زندگی می کنیم و برای فردایمان نمی توانیم برنامه ریزی و تصمیم بگیریم.....

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار