گوناگون

ادعای یک روزنامه ترک: ایران و آمریکا وارد مذاکره شده‌اند

پارسینه: در شرایطی که از چند ماه پیش، موضوع احتمال مذاکره میان ایران و آمریکا به یکی از مباحث مورد توجه رسانه‌ای و تحلیلی تبدیل شده، اخبار و همچنین شایعات مربوط به این موضوع نیز افزایش یافته است. در جدید‌ترین مورد، یک روزنامه ترک مدعی شده ایران و آمریکا هم اکنون در حوزه موضوعی خاص وارد مذاکرات دوجانبه شده‌اند.

روزنامه «تودی زمان» ترکیه با انتشار مطلبی مدعی شده با نزدیک شدن زمان خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، ایالات متحده برای به دست آوردن اطمینان خاطر از آینده افغانستان، از طریق واسطه‌هایی با ایران وارد مذاکره شده است.

این روزنامه می‌نویسد، افرادی که از جزییات دیدارهای چندگانه میان نمایندگان ایران و ایالات متحده آگاهی دارند، ماهیت گفت‌و‌گوهای دو طرف را بسیار جدی دانسته‌اند؛ البته به اعتقاد «تودی زمان»، این امر جای تعجب ندارد. زیرا ایران آشکارا اعلام کرده، آماده نشستن پای میز گفت‌و‌گو با آمریکایی‌ها بر سر افغانستان است؛ هرچند علاقه‌ای به گسترش دامنه این مذاکرات به دیگر موضوعات ندارد.

به نوشته این روزنامه، آنچه ایران بیش و پیش از هر چیز خواستار آن است، به رسمیت شناخته شدن نقش منطقه‌ای خود است؛ نقشی که از آسیای مرکزی تا خاورمیانه و شمال آفریقا گسترش یافته است. بر این اساس، مقامات ایران حاضرند با آمریکایی‌ها معامله کنند.
بنا بر ادعای تودی زمان، آنچه به عنوان ابزاری برای ایران در مذاکرات به کار برده می‌شود، استفاده از نیروهای خود در کشورهای منطقه و گسترش نفوذ در این کشورهاست تا دیگران چاره‌ای جز اینکه با ایران پای میز مذاکره بنشینند، نیابند. این روزنامه، اقدامات ایران در عراق را ـ که سرانجام آمریکا را به مذاکره پنهانی با ایران واداشت‌ ـ نمونه‌ای از این سیاست ایران در گذشته می‌داند.
در ادامه این مطلب، به سخنان «حسین شیخ الاسلام»، مشاور امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی در جریان کنفرانس هرات در اکتبر سال 2012 میلادی اشاره شده که از آمادگی ایران برای مذاکره با آمریکا بر سر افغانستان سخن گفته بود.

به نوشته تودی زمان، این سخنان بسیار مورد توجه مقامات آمریکایی قرار گرفته و تیمی از شورای امنیت ملی این کشور برای پیگیری موضوع به افغانستان فرستاده شده‌اند.

در همین راستا، مقامات آمریکایی از کنسولگری آمریکا در هرات که پنجاه مایل با مرز ایران فاصله دارد و «جیلیان برنز»، سرکنسول ایالات متحده در این کشور، برای ایجاد ارتباطات محرمانه با مقامات ایرانی استفاده کرده‌اند. تودی زمان مدعی است، از طرف ایران نیز شیخ‌الاسلام، مسئولیت انتقال پیام به آمریکایی‌ها را بر عهده داشته است.

این روزنامه می‌افزاید، حضور و نقش‌آفرینی ایران در افغانستان، مورد استقبال برخی دیگر از کشورهای منطقه، به ویژه هند نیز هست، زیرا هند به شدت از این که نقش آفرینی پاکستان در آینده افغانستان افزایش یابد، احساس نگرانی می‌کند.

با این حال، آنچه مایه نگرانی ستون‌نویس این روزنامه را فراهم آورده، این است که ایران بتواند با ابزارهای نفوذ خود در افغانستان، سرنوشتی مشابه عراق را برای آینده این کشور رقم بزند که در آن، نقش و نفوذ ایران از دیگر کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای بیشتر باشد. بی‌گمان، این امری است که مقامات دولت ترکیه نیز نسبت به آن به شدت نگرانند.

منبع: تابناک

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد