" برای اجرای حق باید هرگونه سختی را به جان بخریم"
پارسینه: عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری در توضیح در ادامه خاطرنشان کرد: گاهی اوقات موضعی از فردی را نقد میکنیم و بعد این موضوع موضع را به شخصیت او سرایت میدهیم و میگوییم خود او هم انسان بدی است. این درحالی است که ما نباید همه ارزشهای یک فرد را زیر سوال ببریم و بگوییم «هیچ» است.
حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی در خطبههای نماز جمعه این هفته تهران با اشاره بحث تقوا و ضرورت رعایت آن و همچنین سبک زندگی از نگاه دین اظهار کرد: اصل انصاف و حقمداری در زندگی اجتماعی، داشتن رابطه مکتبی، رعایت حقوق متقابل، اصل خیرخواهی، مهر و خشم مقدس در زندگی، اعتدال در برخوردهای اجتماعی، تعامل، خدمتگذاری و همچنین ادب در برخوردهای اجتماعی، 9 اصلی است که در بحث سبک زندگی از نگاه دین مورد توجه است.
وی در توضیح اصل انصاف و حقمداری در زندگی اجتماعی افزود: این اصل یک ضرورت در زندگی دینی قلمداد میشود که منهای آن نمیتوان ادعای زندگی دینی را داشت. در این اصل این موضوع مورد توجه است که انسان باید تلاش کند تا در هیچ عرصهای از مرز حق بیرون نرود. گاهی در عرصه زندگی اجتماعی این طور هستیم که وقتی با کسی خوبیم حاضر نیستیم کمترین نقدی در موردش بشنویم و وقتی با کسی بد هستیم حاضر نیستیم کمترین مدح و ستایشی را از او بشنویم. این موضوعات درجامعه ما وجود دارد که باید اصلاح شود.
عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری در توضیح در ادامه خاطرنشان کرد: گاهی اوقات موضعی از فردی را نقد میکنیم و بعد این موضوع موضع را به شخصیت او سرایت میدهیم و میگوییم خود او هم انسان بدی است. این درحالی است که ما نباید همه ارزشهای یک فرد را زیر سوال ببریم و بگوییم «هیچ» است.
خاتمی با بیان اینکه "جامعه دینی باید جامعه تواصی به حق باشد"، اظهار کرد: این روزها همه از وحدت، صفا و دوستی دم میزنند و حقمداری در این عرصه بسیار مهم و کلیدی است. چنانچه در آیات قرآن موضوع عدالت اجتماعی با اهمیت قلمداد گفته شده اگر در جایی دیدید مادر، پدر، خواهر، برادر و یا دیگران خلافی میکنند نگویید چون پدرم است شهادت نمیدهم، چراکه اجرای حق و حقمداری بالاتر از هر چیز است.
وی همچنین به ضرورت پذیرش حق اشاره کرد و گفت: اگر کسی به من ایرادی گرفت و انتقاد واردی را مطرح کرد، اگر من آن را پذیرفتم معلوم است که زیور انصاف دارم و اگر نه، مشخص میشود که این زیور به جان من نیامده است.
خطیب موقت نماز جمعه این هفته تهران در ادامه گفت: بحث عمل به حق ولو اینکه هزینهبر باشد نیز بحث مهمی است و در این راستا اگر مدیری ببیند زیرمجموعهاش باید ابقا شود و حق او در حال ضایع شدن است، ولو این که به او فشار بیاورند و بگویند که چنین فردی را ابقا نکن باید، چنین هزینهای تحمل شود و اصلا برای اجرای حق باید هرگونه سختی را به جان بخریم.
خاتمی در پایان خطبههای اول نماز جمعه این هفته تهران تصریح کرد: گاهی برخی از یکی خوششان میآید و حاضرند که او هرگونه خلاف حقی را انجام دهد و گاه از بعضی بدشان میآید و حاضر نیستند سر به تن چنین شخصی باشد و این مساله در عرصه اداری جایگاه ویژهای دارد که بیانصافی است.
ارسال نظر