دفاع وزیر ارشاد از نمایش چهرهی حضرت ابوالفضل در «رستاخیز»
پارسینه: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امسال سیمرغ پیام دوستی و همدلی به ارمغان آورد و امید، اعتباری دوباره بخشید. امسال سیمرغ کسانی که با دلخوری روی برگردانده بودند فراخواند و زیر بالهای خویش جا داد و قدر و اعتبارشان را خوب دانست.
علی جنتی که در مراسم اختتامیهی جشنوارهی فیلم فجر شامگاه 22 بهمن ماه در سالن همایشهای برج میلاد سخن میگفت،ادامه داد: تا آنجا که از گزارشهای مختلف بر میآید همه بخشهای جشنواره گرم و پررونق برگزار شده است. مهمترین ویژگی این دوره افزایش گسترده جغرافیای برگزاری این رویداد به کل این سرزمین بود به نحوی که امکان اکران فیلمهای این دوره در سراسر کشور فراهم شد و بیتردید این اتفاق گامی در جهت ایجاد عدالت فرهنگی خواهد بود که دولت یازدهم در پی آن است.
وزیر ارشاد با اشاره به ویژگیهای دیگر این دوره از جشنواره خاطرنشان کرد: این دوره از جشنواره از نظر تعدد مضامین یکی از متنوعترین دورههای جشنواره به شمار میآید و سلایق مختلف را مورد توجه قرار داده است. در این میان نباید از ایدههای بکر سازمان سینمایی برای رونق دوباره سینما غافل ماند.
وی افزود: باید در این میان از هدیه ویژه سازمان سینمایی در قالب طرح «سینما سلام» که زمینه آشتی مردم را با سینماها فراهم کردند، تشکر کنم. همچنین مراسم تقدیر و تشکر از سینماسازان نیز از برنامههایی بود که میتواند این بخش را به سرمایهگذاری در زمینه زیرساختها ترغیب کند.
وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به جایگاه سینمای ایران در جهان گفت: امروز سینمای ایران و سینماگر ایرانی مورد احترام همه جهان است. این سینما در سه دهه گذشه به سبکی رسید که مبتنی بر اخلاق و تکریم خانواده است و خود را از کلیشه و بیبندوباری دور نگه داشته است؛ سینمایی که همواره مورد توجه افرادی است که خانواده، سنتهای بشری و... را مورد توجه قرار میدهند.
جنتی که سخنان طولانیاش چندین بار با دستزدنهای حاضران روبرو شده بود، گفت: عرصه هنر، عرصه آزاداندیشی است. هنرمند در فضای آزاد و فارغ از تمام محدودیتها میتواند نیک بیاندیشد و بیافریند البته رعایت قواعد شرعی، عرفی، فرهنگی و... نیز همواره مورد توجه سینماگران است.
وی خاطرنشان کرد: امروز سینماگران به لحاظ دیدگاههای ویژه فلسفی، سوژههای مردمی و خلاق میتوانند همپای سینمای رده اول جهان قرار بگیرد. شاید بتوان گفت کمبود سرمایهگذاری و منابع مالی مشکل اصلی این سینماست که دردی مشترک در تمام کشورهای در حال توسعه است.
وزیر ارشاد همچنین با تاکید بر سیاستگذاریهای دوره جدید اظهار کرد: میدانم که در طول چند دهه گذشته نسبت به برخی سیاستگذاریها انتقاداتی داشتهاید و این را هم خوب میدانم که بیش از گذشته به خادمان خود اعتماد کردهاید و امیدوارم که تلاش برای این جشنواره، پاسخی به اعتماد شما باشد.
علی جنتی در پایان سخنانش بدون اشاره به نام فیلم «رستاخیز» اظهار کرد: عرصه هنر دینی عرصه ژرفاندیشی و آزاداندیشی است ابتکار برخی هنرمندان متدین و متعهد در نمایش نمادین چهره برخی از ذوات معصومین، تاثیر اثر دینی را صد چندان میکند؛ کاری که از راههای تبلیغی دیگر دشوار و گاه دستنیافتنی است. ضمن درک برخی از روحیات،ابتکار این گروه را قابل ستایش میدانم.
ارسال نظر