گوناگون

اسناد تاریخی اخراج اساتید دانشگاه از سوی ساواک منتشر شد+ عکس

اسناد تاریخی اخراج اساتید دانشگاه از سوی ساواک منتشر شد+ عکس

پارسینه: جماران اسنادی تاریخی منتشر کرده که طبق آن ساواک در دوران حکومت پهلوی برخی اساتید دانشگاه تهران را اخراج کرده بود.

به گزارش پارسینه و به نقل از جماران؛ در نامه‌ای به تاریخ ۲۷ مهر ماه ۱۳۵۰، مدیرکل اداره سوم ساواک، فهرستی ۴۷ نفره از اساتید به نام دانشگاه تهران را جهت تصفیه به ریاست ساواک ارسال می‌دارد، این فهرست، طیف‌های متنوع سیاسی را در بر می‌گیرد و حتی شامل حال افرادی می‌شود که برخی از آنان حتی فعالیت سیاسی هم نداشتند.

در زمان پهلوی دوم، به خصوص از اواخر دهه چهل، مرسوم بود که اداره امنیت ساواک در مورد صلاحیت افراد در بسیاری از ادارات تصمیم‌گیری کند. دانشگاه تهران یکی از کلیدی‌ترین مراکز آموزشی کشور بود که ساواک نظری ویژه روی آن داشت و همواره در تلاش بود که نیرو‌های مورد تایید خویش را در آنجا، منصوب نماید.

در نامه‌ای به تاریخ ۲۷ مهر ماه ۱۳۵۰، مدیرکل اداره سوم ساواک، فهرستی ۴۷ نفره از اساتید به نام دانشگاه تهران را جهت تصفیه به ریاست ساواک ارسال می‌دارد، این فهرست، طیف‌های متنوع سیاسی را در بر می‌گیرد و حتی شامل حال افرادی می‌شود که برخی از آنان حتی فعالیت سیاسی هم نداشتند. در میان برخی از نامورترین اساتید این فهرست می‌توان به کاظم حسیبی عضو هیئت موسس جبهه ملی، حمید عنایت پژوهشگر حوزه فلسفه سیاسی، داریوش آشوری نویسنده و اندیشمند چپگرا، سیمین دانشور نویسنده شهیر سووشون، امیرحسین آریانپور جامعه‌شناس و فرهنگ‌نویس عضو حزب توده، ناصر پاکدامن اقتصاددان چپگرا، مرتضی ممیز پدر هنر گرافیک معاصر ایران و محمدعلی اسلامی ندوشن شاعر، نویسنده و حقوقدان ایران‌گرا اشاره کرد.

البته باید به این نکته توجه کرد به دلیل استقلال نسبی نهاد دانشگاه، برخی از اساتیدی که به دستور ساواک مشمول تصفیه می‌شدند گرچه مشکلات زیادی برایشان در داخل و خارج دانشگاه ایجاد می‌شد، اما تا سال‌های بعد نیز در دانشگاه تهران ماندند و به تدریس ادامه دادند.

اسناد تاریخی اخراج اساتید دانشگاه از سوی ساواک منتشر شد+ عکس

اسناد تاریخی اخراج اساتید دانشگاه از سوی ساواک منتشر شد+ عکس

ارسال نظر

  • ناشناس

    واقعاً که ، الان برای قانونی دونستن و آسودگی وجدان ، شرعی کردن اخراج اساتید دانشگاه خودتون رو با رژیم قبلی مقایسه کردید؟!! قرار شد با انقلاب ۵۷ مردم ایران ، جامعه مدنی مردم سالار با عداالت اجتماعی ، حقوق شهروندی ، قانون گرایی و قانون مندی بیاد ، نه امروز بعد از ۴۶ سال مملکت داری ، زندگی مردم ایران در بحران ، در جنگ ، در بلایای طبیعی ، در سقوط هواپیما ، در فروریختن مترو پل و پلاسکو ، در ترور نظامیان ( قاسم سلیمانی و صیاد شیرازی ) در سقوط هواپیمای نظامیان ، در اتش سوزی ها ، در زندانی کردن منتقدان اجتماعی ، در اعدام معترضان ، در کشته شدن نیروهای نظامی امنیتی و انتظامی .در تحریم انزوای سیاسی ، در ویرانی اقتصادی ..... باشند . اگر قرار بر مقایسه باشد ، مطمئناً در بعضی امور وضعیت قبل از انقلاب نسبت به امروز بنا به گفته ، منصفان خیلی بهتر بود ‌ .بهتر هست بزرگان سیاسی و فرماندهان نظامی ، بر زیر مجموعه برای ایجاد دشمنی و تنش بین مردم ، طرد کردن مردم ، بی تفاوت کردن مردم نسبت به سرزمینشان نهیب بزنند ، اگر قرار بر یکدست شدن حاکمیت باشد ، تفکرات و سلایق سیاسی دیگر طرد شوند ، نگاهمان به مردم ، نگاه ارباب رعیتی باشد ، چوب این اشتباه بزرگ را در آینده نزدیک ملت ایران و خانه این ملت می خوردند .

  • ناشناس

    جالبه که اسم شهید مطهری توی لیست نیست

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار