گوناگون

از ریاست عربستان تا خروج اندونزی

پارسینه: نشست ۱۷۱ اوپک با خوشحالی اعضا به پایان رسید و نتیجه آن نیز یک روز بعد از این نشست و افزایش قیمت نفت به شیرینی بدل شد. اما دراین بین این نشست حاشیه ها و توافقات دیگری نیز داشت. توافقاتی که به آنها کمتر پرداخته شد.

تحریریه پارسینه: نشست ۱۷۱ اوپک با خوشحالی اعضا به پایان رسید و نتیجه آن نیز یک روز بعد از این نشست و افزایش قیمت نفت به شیرینی بدل شد. اما دراین بین این نشست حاشیه ها و توافقات دیگری نیز داشت. توافقاتی که به آنها کمتر پرداخته شد.

خروج اندونزی از اوپک از جمله مسایلی بود که اگرچه اتفاق افتاد اما رسانه ها کمتر به آن پرداختند. اندونزی از این سازمان خارج شد تا شاید در سهمیه بندی کاهش تولید قرار نگیرد. چراکه مسوولان نفتی این کشور معتقد بودند که مصرف اندونزی از تولید آن پیشی گرفته و کاهش تولید منطقی به نظر نمی‌رسد. اما به هرحال اعضای اوپک حاضر به خروج یکی از اعضای خود شدند تا شاید بازار نفت را نجات دهند.

از آنجا که بسیاری از کارشناسان روند نزولی نفت را تا کمتر از ۳۰ دلار نیز پیش بینی کرده بودند و تنها راه نجات بازار را در توافق روز چهارشنبه اوپک جستجو کرده بودند، بنابراین اعضای اوپک چاره ای جزء توافق نداشتند. از جمله توافقات دیگر این اجلاس میتوان به ریاست دوره ای عربستان برای سال ۲۰۱۷ دانست. هر چند که از نظر برخی از کارشناسان ریاست دوره ای اوپک موضوعی کوچک است اما این ریاست یکساله می‌تواند در تصمیم گیریها و لابی گریهایی بهتر در سازمان موثر باشد.

صد و هفتاد و یکمین کنفرانس عادی اوپک در وین، خالد الفالح، وزیر انرژی، صنعت و منابع معدنی عربستان، را به مدت یک سال از یکم ژانویه سال ٢٠١٧ میلادی، به عنوان رئیس دوره ای اوپک انتخاب کرد.

در همین حال، سهیل محمد المزروعی، وزیر انرژی امارات نیز از یکم ژانویه سال آینده میلادی به عنوان نایب رئیس دوره ای اوپک برگزیده شد.
ریاست اوپک، سمتی تشریفاتی است که بر اساس ترتیب حروف الفبا هر سال به یکی از کشورهای عضو این سازمان می رسد؛ وزیر نفت و انرژی آن کشور ریاست کنفرانس‎های سالانه اوپک را عهده دار می شود.

بر اساس این گزارش، دبیرکل بالاترین مقام اجرایی را در دبیرخانه اوپک بر عهده دارد که بر اساس اجماع میان وزیران نفت و انرژی اوپک در نشست‎های این سازمان انتخاب می شود و مدت مسئولیت آن سه سال است که با اجماع اعضا برای یک دوره سه ساله دیگر قابل تمدید خواهد بود.

محمد سانوسی باركیندو به تازگی در نشست ١٦٩ اوپک در وین با اجماع میان اعضای اوپک، به سمت دبیرکلی این سازمان انتخاب شد.

اوپک سالانه دو نشست عادی یکی در تابستان و دیگری در زمستان یعنی اواخر هر سال میلادی، در دبیرخانه دائمی این سازمان در وین با حضور وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو برگزار می کند، این نهاد بین المللی هم اکنون ١٤ عضو دارد.

کنفرانس اوپک همچنین در نشست ١٧١ این سازمان استوائو پدرو، نماینده آنگولا در هیئت عامل اوپک را به عنوان رئیس هیئت عامل این سازمان و ویلسون پاستور، نماینده اکوادور در هیئت عامل اوپک را به عنوان نایب رئیس برگزیدند که دوره مسئولیت آنان نیز یکساله خواهد بود و از یکم ژانویه سال ٢٠١٧ میلادی آغاز می شود.

اعضای اوپک همچنین روز چهارشنبه پس از اجماع بر سر کاهش سقف تولید خود و به دنبال آن همکاری کشورهای غیرعضو این سازمان برای کاهش تولید نفت، تصمیم گرفتند کمیته ای وزراتی متشکل از کشورهای عضو و غیرعضو اوپک به ریاست کویت برای نظارت بر چگونگی اجرای توافق نشست ١٧١ اوپک تشکیل دهند.

توافق وزیران نفت و انرژی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) بر سر کاهش سقف تولید منوط به همکاری کشورهای غیرعضو این سازمان برای کاستن از مقدار مازاد عرضه موجود در بازارهای جهانی نفت خام در یکصدو هفتاد و یکمین نشست عادی اعضای اوپک در وین پنج بند داشت.
پنج بند این توافق به شرح زیر است:
در تحقق اجرای توافق الجزیره در نشست فوق العاده اوپک، نشست عادی ١٧١ وزیران نفت و انرژی اوپک تصمیم گرفت سقف تولید اعضای این سازمان با یک میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه در روز کاهش به مجموع ٣٢ میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه در روز برسد، که از یکم ژانویه سال ٢٠١٧ میلادی (یکشنبه، ١٢ دی‎ماه) اجرایی می شود.

مدت توافق نشست ١٧١ اوپک ٦ ماه خواهد بود و با درنظر گرفتن شرایط و دورنمای بازارهای جهانی نفت خام برای ٦ ماه دیگر قابل تمدید خواهد بود.

توافق‎های آینده اعضای اوپک نباید از توافق نشست ١٧١ وزیران نفت و انرژی اوپک تاثیر بپذیرد.
قرار شد کمیته ای وزارتی متشکل از کشورهای الجزایر، کویت، ونزوئلا و دو کشور غیرعضو اوپک به ریاست کویت و با همکاری دبیرخانه اوپک تشکیل به طور دقیق نحوه اجرا و تعهد تولیدکنندگان به توافق را نظارت کند و گزارش‎های خود را تحویل کنفرانس وزیران دهد.
این توافق با مشاوره‌های گسترده و تفاهم با اعضای کلیدی غیرعضو اوپک، از جمله روسیه، که پذیرفته‌اند تولید خود را ٦٠٠ هزاربشکه در روز کاهش دهند، حاصل شده است.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار