خوراکیهایی که گران شد!
پارسینه: گرانی گوشت و برنج کافی نبود که این روزها افزایش بی رویه قیمت سیب زمینی و گوجه فرنگی هم به آن اضافه شده است
تحریریه پارسینه : گرانی گوشت و برنج کافی نبود که این روزها افزایش بی رویه قیمت سیب زمینی و گوجه فرنگی هم به آن اضافه شده است.
هرچند که افزایش قیمت سیب زمینی ،پیاز و گوجه فرنگی مشکلی دیرینه است که هر ساله در چنین فصلی اتفاق می افتد و مسوولان نیز از پیش برای آن فکری نمیکنند تا جاییکه چندسال پیش اظهارنظر یک مقام مسوول در خصوص گران نشدن گوجه فرنگی و خرید آن از مجل زندگی آنان به قیمتی ارزان تر آنچنان رسانه ای شد که تا به امروز نیز کمتر کسی پیدا میشود که این خاطره را به یاد نیاورد!
با گذشت سالها از این اتفاق بارهم شاهد افزایش قیمت محصولات کشاورزی در فصل های خاص هستیم مساله ای که به اذعان کارشناسان با تدبیر مسووولان میتوان از پیش جلوی آن را گرفت.
براساس وضعیت موجود در بازار، قیمت هر کیلوگرم سیبزمینی در بازار مصرف تا ۲۸۰۰ تومان ، پیاز ۲۳۰۰ تومان و گوجه فرنگی ۶۵۰۰ تومان بالا رفته و رکورد کمسابقه را خود بهجای گذاشته است.
این درحالی است که هر کیلوگرم سیب زمینی و پیاز تا قبل از شروع سال جاری و در اسفند ماه سال قبل حدود هزار تومان و گوجه فرنگی هزار و ۳۰۰ تومان قیمت داشت.
با این حال رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی کاهش تولید در این فصل را عامل گرانی این محصولات عنوان کرده و میگوید با ورود تولیدات جدید به بازار تا ۱۰ روز آینده این دو محصول ارزان میشود.
براساس اظهارات مهاجران، در سنوات گذشته سابقه داشته است که این دو محصول حتی تا کمتر از کیلویی ۱۰۰۰ تومان در این فصل عرضه شدهاند اما بر اساس قانون، عرضه کنندگان میوه و تره بار نهایتاً ۳۵ درصد میتوانند به قیمت این محصولات در خرده فروشی ها اضافه کنند و آن را به مردم بفروشند. اگر کسی با قیمت غیر منطقی در بازار میوه و ترهبار مواجه شد میتواند با اتحادیه تماس بگیرد و متخلف را معرفی کند تا با او برخورد کنیم.
ازسویی دیگر، افزایش بی رویه قیمت گوشت قرمز نیز این روزها بسیار خبرساز شده است اما درنهایت این روزها فعالان این بازار انگشت اتهام را به سوی وزارت کشوارزی گرفته اند.
به گفته مدیرعامل مرکز همکاریهای امور دام، سیاست وزارت جهاد کشاورزی در ارتباط با تولید گوشت قرمز مورد رضایت دامداران قرار ندارد زیرا زمانی که دامداران در حال تولید و عرضه محصولات خود به بازار هستند به یکباره گوشت وارداتی به بازار مصرف میریزد و قیمتها رامیشکند اما در زمان کمبود نیز دلالها در بازار حضور دارند.
براساس اظهارات محمدجواد وکیل گیلانی، قیمت گوشت قرمز از خرداد ماه با آمدن دام های جدید دامدارن داخلی کاهش مییابد.
به اذعان وی، دامداران برای دولت همان مشتحسن ، چراغعلی و کورعلی هستند اما صنایع تاج سر به حساب میآیند و برای ما دامداران، شخصیتی در نظر گرفته نمیشود به طوری که حتی برای دیدن وزیر جهاد کشاورزی به ما وقت نمیدهند.
بنابر گفته های مدیر عامل مرکز همکاریهای امور دام (مهاد)، قیمت دام زنده سبک به ۱۴ الی ۱۵ هزار تومان رسیده که این رقم بیسابقه است و قیمت های فرش در خردهفروشی نیز تا به امروز سابقه نداشته است اما باید اذعان داشت که ما در بخش تولید دام سبک و سنگین صرف فعل «ما میتوانیم» را باید انجام دهیم زیرا پتانسیل زیادی در این خصوص داریم.
به هرحال در شرایط فعلی آنچه مشهود است قیمت محصولات خوراکی این روزها به شدت افزایش یافته است و دراین بین به نظر نمی رسد مسوولان به فکر چاره برای رفع این بحران ها باشند. تنها نکته آنکه این روزها تنها مردم جوابگوی این گرانی ها هستند و وعده هایی رسانه ای میشود که هنوز هیچکدام آنها محقق نشده و تنها گرانی است و گرانی!
مسخره است مسخره است مسخره است... آمارهای دولت مسخره است... خدایا خودت یه کار بکن...
روحانی مچکریم..