خرید گندم تولیدی کشاورزان تحت هر شرایطی
پارسینه: وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: کشاورزان مطمئن باشند دولت گندم تولیدی آنان را در هر شرایطی به طور کامل خریداری خواهد کرد.
به گزارش پارسینه ، محمود حجتي در برنامه گفتگوي ويژه خبري شبکه دو سيما با بيان اينکه مطالبات گندم کاران تا پايان آبان پرداخت شد افزود: خريد تضميني گندم در سال آينده ادامه خواهد داشت اما نظام خريد تغيير خواهد کرد.
وي گفت: بخشي از گندم توليدي کشاورزان در سال آينده از طريق بورس خريد و فروش خواهد شد و مازاد آن را دولت خريداري مي کند.
حجتي با اشاره به شيوع بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد در مراکز پرورش مرغ هاي تخمگذار افزود: سال گذشته ۱۷ ميليون مرغ تخمگذار به علت ابتلا به اين بيماري معدوم شد و امسال هم تاکنون همين ميزان به همين علت معدوم شده است.
وي گفت: درصدد هستيم تا با استفاده از ظرفيت هاي جديد در توليد در زمينه توليد تخم مرغ به تعادل برسيم و تا آن زمان بخشي از نياز بازار را از طريق واردات تأمين مي کنيم.
حجتي با بيان اينکه صاحبان مرغداري هاي تخمگذار به واسطه شيوع بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد صدها ميليارد تومان خسارت ديده اند افزود: حدود ۵۰۰ ميليارد تومان از محل بيمه به صاحبان اين مرغداري ها خسارت پرداخت شده است.
وي با بيان اينکه سهم اشتغال در بخش کشاورزي در سال ۹۰ و ۹۵ به صورت ثابت ۱۸ درصد بوده است گفت: اين آمار نشان دهنده ايجاد اشتغال در اين سالها در بخش کشاورزي است.
حجتي کشت گلخانه اي، آبزي پروري و گياهان دارويي را از جمله ظرفيت هاي موجود براي افزايش توليد و اشتغال در بخش کشاورزي دانست و افزود: با کشت ماهي در قفس در سواحل جنوب و شمال کشور ظرفيت توليد يک ميليون تن ماهي ايجاد مي شود.
وي گفت: برنامه ريزي ما تحقق ۲۰۰ هزار تن از اين ظرفيت در پنج سال آينده است. حجتي با بيان اينکه در سال ۹۲ دوازده هزار تن ميگو در کشور پرورش يافته است افزود: اين مقدار امسال به بيش از ۳۰ هزار تن رسيد که ۸۰ درصد آن صادر شد.
وزير جهاد کشاورزي با اشاره به اينکه بارش در سال زراعي جاري نسبت به متوسط بلندمدت ۵۳ تا ۵۷ درصد کاهش داشته است گفت: بر اساس پيش بيني ها اميدواريم که بهمن و اسفند بخشي از اين کم بارشي جبران شود.
وي با تأکيد بر لزوم مديريت منابع آب با روش هاي نوين و تجهيزات مناسب افزود: ۱۵ سال پيش از هر متر مکعب آب ۲۰۰ گرم شکر توليد مي شد که امسال اين ميزان با استفاده از مديريت منابع آب و روش هاي نوين به ۶۰۰ گرم رسيده است.
حجتي گفت: ستاد تنظيم بازار برنامه ريزي لازم را براي ذخيره دو محصول باغي سيب و پرتقال براي بازار شب عيد انجام داده است و از اين بابت مشکلي وجود ندارد.وي واسطه گري را يکي از مشکلات عمده در چرخه توليد و توزيع محصولات کشاورزي دانست و افزود: کوتاه کردن دست واسطه ها نيازمند نهادسازي است.
حجتي گفت: زنجيره توليد تا توزيع بايد تعريف شود و تعاوني هاي کارآمد و توانمند اقتصادي در بخش کشاورزي بايد ايجاد و تقويت شوند تا دست واسطه ها کوتاه گردد.وزير جهاد کشاورزي افزود: وزارت جهاد کشاورزي وظيفه توليد و تأمين محصولات کشاورزي را به عهده دارد و توزيع اين محصولات با هماهنگي ديگر دستگاه ها و اصناف صورت مي گيرد.
حجتي با بيان اينکه ظرفيت توليد شکر در کشور از يک ميليون و ۷۰۰ هزار تن در سال ۹۲ به يک ميليون و ۹۰۰ هزار تن در سال جاري افزايش يافته است گفت: براي تأمين بازار همچنان نيازمند واردات ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن به کشور هستيم.
وي با بيان اينکه محصولات کشاورزي در کشور سالانه ۱۰ تا ۱۱ هزار ميليارد تومان خسارت مي بينند افزود: تنها ۳۰ درصد از مجموع اين خسارت ها زير پوشش بيمه رفته است.حجتي گفت: بيمه محصولات کشاورزي از جمله بيمه هاي بسيار پرريسک و بيمه اي حمايتي است که در سراسر دنيا از جانب دولت ها تأمين مي شود.
وي افزود: ۷۰ درصد خسارت به کشاورزان و باغداران آسيب ديده را دولت مي پردازد و ۳۰ درصد ديگر سهم خود آنهاست.حجتي با بيان اينکه دولت ۱۰۰۰ ميليارد تومان براي پرداخت خسارات محصولات کشاورزي و باغي اختصاص داده است گفت: به خاطر محدوديت هاي منابع متأسفانه همه خسارت ها پرداخت نمي شود و دولت به خاطر پرداخت همين مقدار هم مشکل دارد.
وي افزود: ۷۰ درصد بدهي هاي بيمه محصولات کشاورزي و باغي تاکنون پرداخت شده و ۳۰ درصد همچنان باقي است.
ارسال نظر