گوناگون

وزارت نیرو با کمبود آب چه خواهد کرد؟

پارسینه: مشکل آب همواره برای تهران و سایرشهرهای کشور در فصل های کم بارش مطرح بوده است.. .

پارسینه-گروه اقتصادی: مشکل آب همواره برای تهران و سایرشهرهای کشور در فصل های کم بارش مطرح بوده است .

امسال نیز با وجود یک بار تجربه قطعی و افت فشار آب در مناطقی از تهران در تابستان ، این روزها مقامات آبی تهران هشدار می‌دهند به‌دلیل نباریدن باران، افت 50 درصدی ذخیره پشت سدها و کسری 50 میلیون مترمکعبی آب و در صورت رعایت نکردن مصرف صحیح آب توسط شهروندان تهرانی، بخش‌هایی از پایتخت به‌ویژه در سامانه شرق در پاییز امسال شاهد افت فشار آب خواهند بود.



تابستان امسال مشکل قطعي آب، افت فشار و بي‌آبي توسط ميليون‌ها نفر از شهروندان تهراني تجربه شد و مناطقي از شهر در روزهاي گرم تابستان 92 با قطعي آب مواجه شدند. اين موضوع در تابستان باعث شد تا کم آبي و مشکلي که نسبت به آن هشدارهايي نيز داده مي‌شد، براي عده‌اي از پايتخت نشينان جدي شود.

همزمان با اوج گرفتن گرماي کم سابقه تابستان امسال و رسيدن دماي هوا به مرز 43 درجه در تهران، مصرف آب شهروندان نيز به بالاترين حد خود رسيد و مسئولان آبفاي استان تهران اعلام کردند در حالي که شبکه آبرساني در تهران روزانه به طور معمول مي‌تواند تا 2 ميليون و 700 و حداکثر 3 ميليون مترمکعب آبرساني داشته باشد، اين ميزان مصرف در روزهاي گرم تابستان به 3 ميليون و 200 تا 3 ميليون و 400 هزار مترمکعب نيز رسيد.البته اين مسئله براي همه شهر نبود و بخش‌هايي از مناطق تهران اصلا از قطعي آب و مشکل جدي بخشي ديگر از شهروندان مطلع نيز نشدند.

با اين حال، پس از چند سال که ديگر خبري از جيره بندي و بي آبي در تهران نبود، تابستان 92 شاهد بازگشت قطعي آب در تهران بود. مسوولان بخش آب کشور مي‌گويند سرانه مصرف شهروندان ايراني در بخش آب از متوسط جهاني بالاتر است و اين مساله باعث مي‌شود تا منابع آبي بيشتري توليد و عرضه شود. در اين ميان، تهراني‌ها بيشتر از همه مردم کشور آب مصرف مي‌کنند و با اينکه متوسط سرانه منطقي آب در دنيا و حتي کشورهاي پُرآب 150 ليتر در روز است، هر شهروند تهراني 220 تا 250 ليتر در روز آب مصرف مي‌کند.

دقيقا در زمان بحراني شدن وضعيت آب در پايتخت و قطعي آن در برخي مناطق، مصرف آب تهراني‌ها نيز تا 400 ليتر در روز بالا رفت. متاسفانه هرچند بخشي از مسئله به وجود آمدن قطعي و افت فشار آب به فرسودگي شبکه انتقال آب و هدررفت برمي‌گردد، اما کارشناسان معتقدند شبکه آبرساني در پايتخت طي دهه‌هاي اخير به نسبت رشد جمعيت و تعداد مشترکان توسعه نيافته است و به همين دليل با اندک چالشي مانند افزايش دماي هوا، مشکل افت فشار و قطعي آب نمايان مي‌شود.

محمد پرورش؛ مديرعامل آبفاي استان تهران با تاکيد بر اينکه با وجود خنک تر شدن هوا و خاموشي کولرهاي آبي، در چند ماه اخير باراني در تهران نباريده و از اينرو ذخيره آبي سدها تعريف چنداني ندارد گفته: در سال آبي گذشته در تهران 417 ميليمتر بارش اتفاق افتاده و در سال جاري به 283 ميليمتر کاهش يافته است که به دليل ادامه روند توقف بارندگي‌ها، وضعيت ذخيره آب پشت سدهاي استان تهران نامناسب تر شده است.

اين مقام مسئول در وزارت نيرو ادامه داده: در سال گذشته 650 ميليون مترمکعب آب در پشت سدها ذخيره شده بود که با افت 250 ميليون مترمکعبي در امسال به 400 ميليون مترمکعب کاهش يافته است.پرورش با اشاره به اينکه متاسفانه در صورت ادامه روند مصرف شهروندان تهراني، حدود 4 ميليون نفر در فصل پاييز امسال در سامانه شرق تهران دچار مشکل افت فشار آب خواهند شد افزود: سامانه شرق تقريبا از وليعصر شروع مي‌شود و تا تهرانپارس و از پايين نيز تا سه راه افسريه ادامه خواهد داشت.

وي خاطر نشان کرده: اگر بتوانيم 73 ميليون مترمکعب آب از منابع زيرزميني داشته باشيم و 122 ميليون مترمکعب هم از طريق لار و لتيان بياوريم، چيزي حدود 50 ميليون مترمکعب در سامانه شرق تهران کسري آب خواهيم داشت.

مديرعامل آبفاي استان تهران همچنین تاکید کرده: مهم ترين اقدامي که ما مي‌توانيم در اين زمينه انجام دهيم مديريت مصرف آب خواهد بود اما بخش مهم تر کار مشترکان تهراني هستند که مي‌توانند با 20‌درصد صرفه جويي در مصرف فعلي، جلوي تکرار دوباره افت فشار و قطعي را بگيرند.
به این ترتیب به نظر می رسد کم آبی دوباره دامن پایتخت نشین ها را خواهد گرفت و این در حالی است کع چند روز پیش زمزمه هایی برای صادرات اب ایران به قطر و سایر کشورهای عربی شنیده شد.

هر چند که مصرف بد شهروندان ایرانی نیز بر کم آبی و قطعی آب موثر است اما در چنین شرایطی مطرح کرد مساله صادرات آب نیز چندان صحیح به نظر نمی رسد چرا که فقط مساله م آبی مطرح نیست بلکه بسیاری از هموطنان در روستا ها و شهرهای کوچک و بزرگ از آب آشامیدنی سالم محرومند .

با این تفاسیر به نظر می رسد چالش اصلی وزارات نیرویی ها در حال حاضر مساله آب باشد.باید منتظر ماند و دید چه راهکاری برای این مساله اندیشیده می شود.

ارسال نظر

  • صمد از تبریز

    اینکه دولت می خواهد آب رابفروشد و مسئله کم آبی تهران و یا شهرهای دیگر دو تا مسئله جداگانه هستند بیشترین ذخایر آبی کشور در استان خوزستان وجود دارد و اگر صادرات آب صورت بگیرد از پشت سدهای موجود در استان خوزستان خواهد بود جایی که نزدیک به دو هزار کیلومتر از تهران فاصله دارد و بالای هزار متر نیز اختلاف ارتفاع و این یعنی اگر ما بخواهیم آب تهران را از منابعی که میخواهیم بفروشیم بایستی هزاران میلیارد تومان هزینه کنیم که قطعا" این امر به صرفه نخواهد بود بلکه با توجه بر اینکه راندمان آب شرب در ایران حداکثر 35 درصد است با افزایش راندمان آب شرب این مشکل را حل نمائیم اگر راندمان آب شرب در تهران از 35 درصد به هفتاد درصد افزایش یابد به راحتی ما دوبرابر الان آب در اختیار خواهیم داشت و این امر شدنی است البته با همت دولت و مردم

  • ساده

    پس چی شد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    اینا که می خوان آب صادر کنن!!!!!

  • طاهری

    سه میلیون متر مکعب متوسط اب مصرفی روزانه تهران چه می شود

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار