گوناگون

شروط عجیب یک بانک برای تخصیص ارز مبادله‌ای

پارسینه: دبیر انجمن خودروسازان ایران افزود: در این شرایط هزینه‌های تامین ارز مبادله‌ای برای این خودروساز بسیار بیشتر از هزینه تامین ارز از بازار آزاد خواهد بود.

دبیر انجمن خودروسازان ایران از شروط عجیب بانک مسکن برای تخصیص ارز مبادله‌ای به یک خودروساز داخلی خبر داد.

احمد نعمت‌بخش اظهار کرد: یکی از خودروسازان داخلی پس از مدت‌ها تلاش برای اولین بار موفق به ثبت سفارش خود در اتاق مبادلات ارزی شده با این حال بانک مسکن به عنوان بانک عامل شروط عجیبی را برای تخصیص ارز طرح کرده است.

وی ادامه داد: بانک مسکن علاوه بر پرداخت صد درصد ارزش دلار مبادله‌ای خواستار پرداخت 25 درصد اضافه‌تر به عنوان تضمین ارائه برگ سبز گمرکی به اضافه پرداخت مابه‌التفاوت نرخ دلار مبادله‌ای و آزاد شده است.

دبیر انجمن خودروسازان ایران افزود: در این شرایط هزینه‌های تامین ارز مبادله‌ای برای این خودروساز بسیار بیشتر از هزینه تامین ارز از بازار آزاد خواهد بود.

وی افزود: این برخورد بانک‌ها با خودروسازان موجب شده تا این شرکت‌ها در بیشتر موارد ارز مورد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کنند که این موضوع قیمت تمام شده تولید محصولات را به شدت افزایش داده است.

نعمت‌بخش تصریح کرد: در این زمینه در نامه‌ای به معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خواستار اصلاح شرایط پرداخت ارز مبادله‌ای به صنعتگران شده‌ایم.

این درحالی است که رامین کوثری - مدیر امور بین‌الملل بانک مسکن - در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه بانک مرکزی دستورالعمل اجرایی نحوه خرید و فروش ارز به نرخ مبادله‌ای را در تاریخ 14 مهرماه سال جاری به ادارات کل عملیات‌ ارزی شبکه بانکی ابلاغ کرد، گفت: در ماده 14 این دستورالعمل و در بند (ب) آن عنوان شده که دریافت وثیقه در مورد متقاضیانی که به نرخ مبادله‌ای ارز خریداری کرده، لیکن تاکنون بانک عامل نسبت به انتقال وجه آن‌ها اقدام نکرده، الزامی است که بانک مرکزی بر نحوه اخذ وثایق مورد بحث نظارت خواهد کرد.

وی همچنین درباره 25 درصد مبلغ اضافه‌تری که به عنوان تضمین ارائه برگ سبز گمرکی ازواردکنندگان گرفته می‌شود گفت: این میزان بر اساس بند(ی) تبصره چهارم فصل اول از مجموعه مقررات ارزی بانک مرکزی دریافت می‌شود و همه بانک‌ها نیز بر این روال عمل می‌کنند.

کوثری ادامه داد: چند هفته گذشته از بانک مرکزی استعلام کرده و پیشنهاد دادیم که بانک‌ها یا 25 درصد را از واردکنندگان دریافت کنند و یا مابه‌التفاوت نرخ ارز مبادله‌ای و آزاد را، ولی هنوز پاسخی از بانک مرکزی دریافت نکردیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار