پنتاگون: نگران روابط روسیه با ایران، چین و کره شمالی هستیم
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در یک نشست خبری با تکرار ادعاهای این کشور درباره روابط دفاعی روسیه با شرکا و متحدان خود از جمله ایران، گفت که پنتاگون این روابط را به دقت رصد میکند.
به گزارش پارسینه به نقل از ایسنا، پنتاگون گفت که به دقت، همکاری تسلیحاتی میان روسیه با کره شمالی، چین و ایران را رصد میکند.
روزنامه پراودا با انتشار این مطلب گزارش داد: «پت رایدر» سخنگوی پنتاگون در یک نشست خبری در ۱۳ اوت در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا واشنگتن نگران همکاری رو به افزایش میان کره شمالی با روسیه، همچنین میان ایران و چین با روسیه، به ویژه با توجه به مشارکت این کشورها در نمایشگاه بینالمللی فنی-نظامی «Army ۲۰۲۴» در مسکو دارد، گفت: ما این روابط را به دقت رصد میکنیم و نگرانیهایی داریم، به ویژه از این جهت که روسیه به دنبال تامین تسلیحات و مهمات از این کشورها برای پشتیبانی جنگ آن در اوکراین است. بنابراین، این موضوعی است که ما به دقت، به رصد آن ادامه خواهیم داد.
پیشتر، کاخ سفید گفته بود همکاری نظامی روسیه با کره شمالی، نهتنها برای اوکراین، بلکه برای کشورهای حاشیه اقیانوس آرام خطرناک است.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز با ادعای حمایت تسلیحاتی ایران از روسیه در جنگ اوکراین، گفته بود که آماده است در صورت عرضه موشکهای بالستیک از سوی ایران به روسیه، با متحدانش اقدامی در این باره انجام دهد.
خبرگزاری رویترز در گزارشی مطرح کرده بود که سرویسهای اطلاعاتی اروپا بر این باورند ایران ممکن است به زودی، «صدها» موشک بالستیک کوتاه برد در اختیار روسیه قرار دهد.
دولت آمریکا ادعای ارائه پهپادهای جنگی ایران به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین را مطرح کرده است.
این در حالی است که مقامات ایران با رد این ادعا گفتهاند همکاریهای نظامی ایران و روسیه در چارچوب روابط دفاعی 2 کشور است و ارتباطی به جنگ اوکراین ندارد.
ایران تاکید کرده است، برخلاف متحدان غربی اوکراین که آشکارا، به مداخله نظامی در جنگ اوکراین میپردازند و از کییف حمایت تسلیحاتی و مالی میکنند، از هیچ یک از طرفین جنگ و از گزینه جنگ، به طور کلی حمایت نمیکند.
مقامات ایران آمادگی خود برای میانجیگری میان طرفین جنگ به منظور تسهیل روند مذاکرات صلح و یافتن راهکاری سیاسی برای حلوفصل این مناقشه را اعلام کردهاند.
مسکو نیز در واکنش به ادعاهای غرب مبنی بر تلاش آن برای واردات تسلیحات از شرکای خود به منظور استفاده در جنگ اوکراین گفته است که برخلاف کییف که به محمولههای تسلیحات و مهمات متحدان خود وابسته است، برای پیشبرد برنامههای خود در این جنگ بر ظرفیت صنایع نظامی داخلی متکی است.
اگر امریکا نگران روابط ما با روسیه است
پس چرا با ایران صلح نمیکنه؟