گوناگون

سن ابتلا به اچ‌آي‌وي مثبت كاهش يافت

پارسینه: معاون بهداشتي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد با اشاره به كاهش سن مبتلايان به بيماري ايدز گفت: ايدز در كودكان كشنده‌تر از بزرگسالان است.

رضا سعيدي ظهر دوشنبه در نشست خبري ايدز، در شهرك دانش و سلامت مشهد اظهار كرد: اين ضرورت در جامعه وجود دارد كه مردم آگاه شوند كه راه انتقال بيماري اچ آي وي مشخص است و نبايد با زدن انگ به بيماران آنها را از درمان و پيگيري بيماري منصرف كنيم.

وي يادآور شد: استفاده از سرنگ مشترک در اعتياد تزريقي، روابط جنسي نامتعارف و ناايمن، انتقال از مادر آلوده به جنين و نوزاد شيرخوار از جمله راه‌هاي انتقال و انتشار اين بيماري است.

وي با ابراز تاسف از اينكه سن ابتلا به بسياري از بيماريها از جمله ايدز كاهش يافته است افزود: ابتلا به اين بيماري در كودكان و نوجوانان در حالي رخ مي‌دهد كه بسيار سريع‌تر از بزرگسالان در آنها به مرگ مي انجامد.

معاون بهداشتي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد يادآور شد: بدليل تقويت سيستم بيماريابي، تعداد HIV+ بيشتري شناسايي شده‌اند.

وي همچنين در خصوص ابتلاي 10 درصدي زنان در سنين 25 تا 45 سال هشدار داد و يادآور شد: اين افراد به علت اينكه در سن باروري بله سر مي‌برندخطر انتقال بيماري ايدز را به نوزادان و جنين را نيز افزايش مي دهند.

مادران مبتلا از شيردهي منع شوند

سعيدي گفت: البته در خصوص شيردهي نوزادان شيرخوار توسط مادران مبتلا به اچ‌آي‌وي مثبت تفاوت عقيده وجود دارد اما اعتقاد من اين است كه با ريسك 25 درصدي امكان انتقال بيماري به نوزاد بهتر است كه مادران از اين كار منع شوند.

وي همچنين يادآور شد: مركز بهداشت استان شير خشك رايگان در اختيار اين گروه قرار مي‌دهد و نگراني از بابت سوء تغذيه اين كودكان نداريم.

معاون بهداشتي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد در خصوص خطر فراگير ابتلاي معتادان به اين بيماري نيز اظهار كرد: اعتياد افراد را در گروه هاي با ريسك بالاي ابتلا قرار مي دهد و در اين خصوص آنچه بيشتر نگران كننده است رواج اعتياد روان گردانها در آرايشگاه هاي زنانه است.

به گفته سعيدي بانوان و جوانان بايد براي استفاده از هرگونه دارو يا مكمل نظر پزشك متخصص را جويا شوند تا در صورت بروز مشكل امكان پيگيري را داشته باشند.

لزوم همكاري همه سازمان‌ها براي اطلاع رساني و پيشگيري اچ آي وي

سعيدي با تأکيد بر لزوم همكاري همه سازمان‌ها براي اطلاع‌رساني و پيشگيري از اين بيماري گفت: رسانه‌ها نقش موثري دارند و سياستگذاران نيز بايد سواد سلامتي شان را افزايش دهند تا پيشگيري نتيجه دهد.

همچنين در اين نشست خبري مسئول برنامه پیشگیری از ایدز مرکز بهداشت خراسان رضوی اظهار كرد: موج سوم ايدز در راه است.

علی حسین‌پور تاكيد كرد: باید تصوير ذهنی مردم از بیماری ‌اچ آي وي مثبت تغییر کند تا اقدامات ما در مهار و کنترل آن موثر واقع شود.

مشکلات اجتماعی دليل اصلي پنهان كردن ايدز

وي مشکلات اجتماعی را دليل اصلي در پنهان كردن اين بيماري برشمرد و گفت: با برملا شدن اين بيماري فرد دچار مشكلات اجتماعي مي شود و اين ترس از برخوردهاي نامناسب در اجتماع باعث مخفي كردن آن مي شود كه گسترش بيماري را به دنبالا دارد.

حسين پور آمار مبتلايان به ايدز در خراسان رضوي را 572 نفر اعلام كرد و افزود: اين بيماران در مراكز بهداشتي استان شناسايي شده اند.

وي همچنين يادآور شد كه از اين تعداد مبتلايان ايدز در استان 26 نفر درمان بيماري را ژيگيري نكردهاند و 46 نفر نيز شناسايي نشده اند.

همایش آموزشی در مراکز اقامت اجباری مشهد

مسئول برنامه پیشگیری از ایدز مرکز بهداشت خراسان رضوی ادامه داد: در هفته ايدز برنامه هاي مختلفي در راستاي فرهنگ سازي و آموزش برگزار مي شود كه از آن جمله برگزاری همایش آموزشی در مراکز اقامت اجباری مشهد است .

حسين‌پور به اجراي طرح کفش قرمز توسط شش نفر از افراد مبتلا به ایدز به مدت شش روز و در شش نقطه شهر مشهد اشاره كرد و اين اقدام را از فعاليت هاي موثردر آشنايي و آگاهي مردم از روبه رو شدن با اين بيماري دانست.

مسئول برنامه پیشگیری از ایدز مرکز بهداشت استان خراسان رضوی گفت: موج سوم بیماری ایدز در راه است و می‌تواند بسیار تاسف بار باشد و ضرورت دارد تا تصور ذهنی شهروندان از بیماری‌ ایدز را تغییر دهيم کند تا مهار و کنترل این بیماری عملي شود .

وي اطلاع رساني در اين زمينه را از مهم ترين و موثرين ترين راهكارهاي پيشگيري ازاين بيماري و آموزش مردم در برخورد با اين بيماران دانست و افزود: بسياري هنوز ايدز و راههاي انتقال را نمي شناسند.

منبع: خبرگزاری مهر

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار