گوناگون

ماجرای مرگ ماهیان سد فشافویه چه پشت پرده ای دارد؟

ماجرای مرگ ماهیان سد فشافویه چه پشت پرده ای دارد؟

پارسینه: دومیلیون ماهی در آبگیر 200 هکتاری سد فشافویه به یک باره مردند

نمایش فیلم جمع آوری این همه ماهی مرده از کناره های این آبگیر بوسیله گروه بزرگی از کارگران ، نشان می داد مرگ این ماهیان یک باره اتفاق افتاده است .

گفته اند علت مرگ یک باره این دو میلیون ماهی ناشی از ورود فاضلاب خام شهرک واوان به این آبگیر گسترده بوده است و همین جا است که شک بر اندیشه آدمی ( بویژه کسی که یک عمر کار رسانه ای کرده است ) مستولی می شود .

فاضلاب واوان یک باره وارد این آبگیر گسترده نشده که سبب مرگ همزمان دو میلیون ماهی شود . اگر به راستی و آن گونه که گفته اند ، این فاضلاب عامل مرگ و میر ماهیان باشد ، مرگ ها باید به تدریج اتفاق بیافتد . یعنی نخست باید ماهی های ضعیف نزدیک به محل ورود فاضلاب بمیرند ، سپس ماهی های مقاوم تر در همین منطقه .... سپس با گسترش فاضلاب در سطح 200 هکتاری آبگیر، همین وضع در یک دوره طولانی رخ دهد .

دلیل من ماجرای مشابهی است که در جاجرود و موسسات پروش ماهی واقع در کناره های آن رخ داد . مردم و مدیران این موسسات پرورش ماهی می دیدند هر روز تعدادی از ماهی ها می میرند . استمرار این وضع سبب شد به مسئولان محیط زیست شکایت ببرند .

ماموران ماجرا را جدی نگرفتند و سر انجام پس از ماه ها کوتاهی ، تحقیقات شروع شد و این نتیجه به دست آمد که نفوذ شیرابه زباله های دفن شده در بالای حریم رودخانه ، عامل این مرگ ومیر ها است ( همین ماجرا سبب شد مرکز دفن زباله های تهران از این منطقه به اطراف کهریزک انتقال یابد )

پس حق نیست در مورد ماجرای فاجعه آمیزمرگ دو میلیون ماهی در آبگیر سد فشافویه کنجکاو شویم ؟ بویژه که اعلام هم کردند آب موجود در این آبگیر 200 هکتاری دیگر قابل استفاده نیست .
آیا نمی توان این فرض را مطرح کرد که تخلیه یک ماده سمی در آبگیر عامل اصلی رویداد است ؟
شاید دلایل دیگری هم در کار باشد . بر کارگزاران رسانه ها است که در این زمینه کنکاش کنند و پس از کشف حقیقت ، آن را به آگاهی همگان برسانند .

محمد حیدری/روزنامه نگار پیشکسوت

ارسال نظر

  • ناشناس

    دقیقا دلیل مرگ حجم وسیعی از ماهی ها نمی تواند بنا به "خشک شدن دریاچه و کاهش ورودی و..." باشد.

    حتما ماده سمی مهلکی وارد این دریاچه شده است که مطمئنا بر سلامت انسانها هم تاثیر گذار خواهد بود.

    امیدواریم که انشاءالله علت اصلی و مقصران آن شناسایی شوند و راهکارهای جلوگیری از وقوع آسیبهای زیست محیطی مشابه در آینده هم ارائه شوند.

  • ناشناس

    ازرئيس سازمان جهادكشاورزي استان تهران بپرسيد!!!؟كه معلون نيست آن سددردست چه كسي است باپول دولت ساخته شده ودرحال حاضردردست شرت دامگستراست وآن هم كل سدرااجاره داده به بخش خصوصي!!!دريغ ازيك قطره آب كه براي مجنمعدامپروري فشاف.يه واراضي زيردست آن استفاده شود؟

  • ناشناس

    واقعاجاى تاسف دارد. اين بحران زيست محيطى به علت نبود برنامه صحيح براى پسماندها وزباله هاست كه رفته رفته تبديل به مشكلى جدى شده ، گاهى لازم نيست زياد فكر كنيم كافيه نگاهى به كشور هايى كه دراين زمينه از ما بهتر عمل كرده اند بندازيم. مثلا در منزل ما زباله هاى خشك وتر از هم جدا مى شوند ولى شب كه انها را به بيرون از منزل مى بريم سطل جدا گانه اي سر كوچه وجود ندارد. حالا خدا كنه انقدر نظارت وجود داشته باشه كه اين ماهي هاى مسموم معدوم بشن وسر از سفره هاى مردم ويا خوراك دام وطيور در نياورند.

  • پرپرک

    خانم دکتر ابتکار به بخش آبزیان.

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار