گوناگون

امکان فرزندخواندگی برای متقاضیان مقیم خارج

پارسینه: مدیرکل دفتر امور حمایتی وزارت رفاه با اشاره به بازنگری قانون فرزندخواندگی، گفت: این قانون تسهیل شده و موارد جدیدی به آن افزوده شده است که ازجمله می‌توان به واگذاری فرزند به دختران مجرد و افراد مقیم خارج از کشور اشاره کرد.

عبدالرحیم تاج‌الدین اظهار کرد: در کشور ما با توجه به آموزه‌های دینی و ملی، پدیده کودکان بی‌سرپرست، مورد توجه تصمیم‌گیرندگان و دست‌اندرکاران حوزه رفاه اجتماعی است. در جدید‌ترین اقدام، قانون مربوطه مورد بازنگری قرار گرفته که شرایط فرزندخواندگی را تسهیل کرده است.

وی در تشریح مزایای قانون جدید فرزندخواندگی گفت: در قانون قبلی صرفا حمایت از کودکان بی‌سرپرست مطرح بوده است، اما قانون جدید، شامل کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بدسرپرست می‌شود. در قانون قبلی فرزندخواندگی برای خانواده بدون فرزند بوده، اما قانون فعلی، اول برای خانواده‌های بدون فرزند، دوم دختران ازدواج‌نکرده و سوم خانواده‌های دارای فرزند است.

مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: حمایت مالی در قانون قبلی ذکر شده ولی شفافیت در راهکارهای عملیاتی و قانون وجود نداشت اما در قانون جدید بیمه، تملیک اموال و برخورداری از حق مستمری ولی (فوت و ازکارافتادگی) مثل کودکان معمولی آورده شده است. در قانون قبلی متقاضیان از طریق دادگاه به بهزیستی معرفی می‌شدند اما در قانون فعلی، متقاضیان اول به بهزیستی مراجعه و در صورت احراز صلاحیت به دادگاه مراجعه می‌کنند.

تاج‌الدین افزود: علاوه بر این، در قانون قبلی امکان فرزندخواندگی برای متقاضیان مقیم خارج از کشور وجود نداشت اما در قانون جدید متقاضیان مقیم خارج از کشور می‌توانند با مراجعه به کنسولگری تقاضای فرزندخوانده کنند. همچنین در قانون قبلی در صورت پیداکردن فرزند و نگهداری وی مشکلاتی به‌وجود می‌آمد اما در قانون جدید در صورت ثابت‌کردن موضوع، تسهیل‌گری برای فرزند و خانواده پیش‌بینی شده است.

وی به دیگر مزایای قانون جدید فرزندخواندگی اشاره کرد و گفت: در قانون قبلی سن فرزندخواندگی تا ١٢ سال بود، اما در قانون جدید تا ١٦سالگی افزایش یافته است. در قانون قبلی مرخصی دوره مراقبت برای مادر (فرزندخواندگی زیر سه سال) وجود نداشت اما در قانون جدید سه ماه مرخصی با حقوق در نظر گرفته شده است. در قانون قبلی مشاوره چندانی قبل از سرپرستی وجود نداشت، اما در قانون جدید دفتر مشاوره دینی توسط حوزه علمیه قم با همکاری بهزیستی، مشاوره قبل از سرپرستی داده می‌شود.

مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در قانون قبلی امکان سپردن سه گروه از کودکان وجود داشت، طفلی که جد پدری یا مادرش شناخته‌شده نبود، طفلی که جد پدری یا مادرش در قید حیات نباشد و کودکانی که به مؤسسه عام‌المنفعه سپرده شده و تا سه سال پدر و مادر یا جد پدری او مراجعه نکنند.

اما در قانون جدید علاوه بر سه گروه قبلی، دو گروه دیگر اضافه شدند: افرادی که سرپرستی آنان به بهزیستی سپرده شده و تا دو سال پدر و مادر یا جد پدری‌شان مراجعه نکنند و افرادی که سرپرستی آنان به بهزیستی سپرده شده و هیچ‌یک از پدر، مادر یا جد پدری و وصی منسوب صلاحیت سرپرستی را نداشته باشد.

منبع: شرق

ارسال نظر

  • ناشناس

    دختر مجرد چه برداشتی از زندگی متاهلی داره که بخواد به بچش حس خانواده رو منتقل کنه
    ایا این بچه در کنار دختر مجرد احساس دارا بودن خانواده رو داره؟
    چطور ممکنه کخ یک بچه ایرانی رو بدیم به یک خانواده در خارج کشور بعد مطمئن باشیم با این بچه خوب برخورد میشه یا نه ؟
    یا این بچه جطور ممکنه در خارج از ایران مطابق فرهنگ ما تربیت بشه ؟
    خدا لعنت کنه اونهایی رو که اینطور بدون برنامه و هردمبیل برای بچه های بی سرپرست این مملکت تصمیم میگیرن

  • محمود

    بچه ای که نیاز به خانواده دارد آیا این نیاز را در کنار یک دختر مجرد پیدا میکند ؟
    چطور امکان دارد بر حسن رفتار سرپرست آن هم در خارج از کشور نظارت کرد ؟
    چطور اجازه بدهیم فرزند این کشور تحت تربیت فرهنگی بجز فرهنگ ایرانی که حق آن بچه است قرار بگیرد ؟

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار