گوناگون

گلایه مردم از آلودگی نوری در شهرهای بزرگ

پارسینه: یکی از مخاطبان گلایه کرده چرا تابلوهای تبلیغاتی مغازه‌ها شبانه روز روشن است و آلودگی نوری و مشکل برای شهروندان ایجاد کرده.

بارها کارشناسان محیط زیست و حوزه شهری گفته اند آلودگی نوری در شهرهای بزرگ به دلیل روشنایی شدید معابر و تابلوهای مغازه ها باعث مشکلات زیادی برای گونه های گیاهی و جانوری شده است و گیاهان و جانوران، نمی توانند شب را از روز تشخیص داده و این مشکل باعث کندی رشد و از میان رفتن آنها می شود.

حالا برخی از شهروندان هم گلایه می کنند چرا تابلوهای تبلیغاتی و چشمک زن مغازه ها شبانه روز روشن است و روی اعصاب مردم خش می اندازد.

یکی از مخاطبان در این باره نوشته: در مورد تابلوهاي روان تبليغاتي مغازه ها و شركت ها كه بطور مداوم در ساعات شب حتي در ساعات بعد از كسب و كار كه مردم به استراحت مي پردازند بطور مرتب روشن خاموش مي شوند قانوني وجود ندارد؟ الودگي نوري كه اينها ايجاد مي كنند مانع از خواب و استراحت مردم است.

آلودگی صوتی غیرقانونی است ولی آلودگی نوری نه!
واقعیت این است که برای آلودگی های مختلف از جمله آلودگی هوا، آب، خاک و حتی آلودگی صوتی قوانین و دستورالعملهای متعددی وجود دارد.

حتی در سال ۷۸ برای آلودگی صوتی "آیین نامه اجرایی نحوه جلوگیری از آلودگی صوتی" توسط معاون اول وقت رئیس جمهور به دستگاه های اجرایی ابلاغ شد و در این آیین نامه بر اساس اجرای ماده ۱۶ قانون جلوگیری از آلودگی هوا ممکن است آلاینده های صوتی به دادگاه معرفی شوند.

ولی درباره آلودگی نوری، هیچ قانون، مصوبه یا آیین نامه ای وجود ندارد. برخی کارشناسان عنوان کرده اند هرجا از نور به روش غلط و غیر استاندارد برای روشن کردن محیط استفاده شود آلودگی نوری به وجود می آید حال آنکه شاهدیم در اکثر واحدهای تجاری و بازار های شهر تهران فروشندگان برای جلب رضایت نظر مشتری از نورهای متعدد استفاده می کنند.
به گفته کارشناسان محیط زیست، آلودگی نوری موجب افزایش بیماریهای قلبی، افسردگی و انواع سرطان ها در افراد می شود که این اثرات نیز در اکثر کشورها به اثبات رسیده است.
شایسته است با توجه به اثرات مخرب این آلودگی بر سلامت شهروندان، قانونی با موضوع آلودگی نوری در مجلس شورای اسلامی تصویب شود که به طور مشخص به موضوع کاهش آلودگی نوری و خیرگی در سطوح شهری و ملی بپردازد .ولی هم اکنون هیچ آیین نامه و حدود استانداردی برای نور و نورپردازی های شهری وجود ندارد تا به استناد از آن بتوان خیرگی وآلودگی نوری را کاهش داد.
منبع: خبرآنلاین

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار